Motorina nu e la fel de volatila ca benzina. E acelasi lucru ca la vodka. Daca nu-i destul de tare, nu te ia de cap.
Motorina nu e o substanta la fel de volatila ca si benzina.Are o cifra octanica mai mare, iar vaporii formati deasupra carpei imbibate nu pot intretine arderea.Ai nevoie de temperaturi mai mari ca sa o aprinzi.(vezi de exemplu cum se face aprinderea la un motor pe motorina cu bujii incandescente)
Deci nu pot folosi motorina ca sa dau foc la ceva? Acelei carpe i-am dat foc cu o bricheta.
Ba poti da foc cu motorina, cum sa nu, numai ca iti trebuie un material cu rol de catalizator, carpa, vata, paie.
Iar motorina stiu ca o mai aprindeam cu un arzator intr-o cutie de tabla.Intai trebuie sa o incalzesti daca e o cantitate mai mare, ca sa devina mai volatila.
..Eu voiam sa fac un amestec benzina-polistiren dar benzinaria este la 3km si nu am chef sa ma duc pana acolo.Am doar motorina. Vroiam sa inlocuiesc benzina cu ea.Ar avea aceleasi rezultate?
Nu, iti trebuie benzina, in motorina nu stiu daca se dizolva polistirenul.
Poti amesteca motorina cu diluanti, sau sa amesteci intai polistiren cu diluant, apoi sa-l pui in motorina.
Ce vrei sa faci cu ea?
Un fel de home made napalm.Nu este ca ala pentru armata dar cica arde bine si nu se stinge usor. Vreau sa "ma joc" cu el.Sa vad daca pot topi ceva mai tare cu el.