O să îți răspund pe înțelesul tuturor, ceea ce nu scrie în Wikipedia.
O mărime matematică, este un obiect ce nu există în natură. 1, 2, 3, alte numere mai complicate construite pe baza lor, nu există în natură.
7 mere, 7 plăcinte, 7 cuvinte, 7 verbe, 7 filosofi. Acest 7 nu există în natură. Toate aceste mulțimi de obiecte au ceva în comun, la care răspundem cu întrebarea câți, câte, adică clarifică o calitate a obiectelor numită cantitate. Nu numai că o clarifică, ci îi dă și nume, 7. Această calitate, 7, face parte dintr-o lume specială a semnelor care caracterizează cantitatea obiectelor.
Apoi între 1, 2, 3, 7, O, -1, și alte obiecte de felul lor, au relații dintre ele. Aceste relații nu fac parte din lumea obiectelor, ci este o lume care există numai în capul oamenilor. Toate aceste semne, fie că măsoară cantități de obiecte, sau relații dintre obiecte în spațiu ( vectori, etc) sau măsoară mișcarea ( timpul), toate toate această lume de semne speciale lume în care sunt legi exacte ( teorema lui Euler) are în ea mărimi speciale, numite mărimi matematice. Este o știință a semnelor este rezultată din calități abstracte - abstrase. ab-strase. scoase din lumea obiectelor, dar este altă lume. care există doar în creierele oamenilor, in scrierile lor, în comunicarea dintre ele, în cărțile de matematică. O glumă spune că un matematician știe lucruri exacte, care nu rezolvă nimic. Da. matematica este foarte exactă. Când totuși incerci să construiești o bază comună a întregii matematice apar paradoxuri logice.
Salut, ai incercat mai intai sa cauti pe google?
Extras de pe wikipedia :
"În teoria măsurilor, o măsură (măsură = mărime) a unui ansamblu (ansamblu = mulțime) este un mod sistematic de atribuire la fiecare subansamblu corespunzător unei valoari numerice, interpretată intuitiv prin probabilități ca mărimea acelui subansamplu. Această generalizare nu are o semnificație fizică imediată, dar are multe aplicații în analiza matematică și în teoria probabilităților."
Gasesti mai multe informatii pe net, pe primele link-uri .
Succes!
Traian360 întreabă:
AvalohAlyn întreabă: