Conform rationamentului tau, ratiunea noastra nu poate sa perceapa infinitul pentru ca ratiunea insesi nu este infinita. Ca sa percepi ceva infinit ai nevoie de ceva infinit.
Intre 0 si 1 nu sunt o infinitate de numere, iar infinitul are sens.
Stai asa. Nu am zis neaparat ca infinitul nu are sens. Daca intre o si 1 exista o infinitate, atunci ce sa mai afirmam despre numerele de la 0 catre infinit din multimea numerelor REALE( vorbind acum). Adica, de la 0; 1, 1; 1, 2;...10;,10,1.....infinit.
Deci daca am luat toate numerele din intervalul zero infinit INCHIS si am compara cu NUMARUL NUMERELOR DIN INTERVALUL (0; 1), putem concluziona ca exista mai ''multe'' numere in intrvalul zero INCHIS-INFINIT.
Deci, mai are rost sa spunem ca exista ''infinit''? Din moment ce numarul numerelor din intervalul (0; 1) nu conconrda de loc cu cel din [0; infinit)?
Nu exista infinit....pentru ca nu exista un pct de plecare... ceea ce facem noi ca sa ne putem reprezenta asa ceva..noi ne raportam la noi la momentul spatiul in care traim astfel putem sa ne imaginam niste asa zise limite
LisaJulie întreabă: