Ideea e ca banul nu te salveaza de o durere launtrica, la o adica. Daca e sa fac un scop din ban, o sa ma "frec" (fyt) pe bani. Pun banii sub muiere si dau din fund.
Daca staruiesti prea mult cu gandul la el, banul devine stapanul tau.Foloseste-l si-atat; si "intinde-te cat ti-i plapoma".Cat despre materie, n-ar fi nimic fara spiritul care-o insufleteste...In ce ma priveste,am mai spus-o si altadata, am in gand rugaciunea Profetului:"Doamne, nu-mi da bogatie, nu-mi da saracie, da-mi in fiecare zi painea care-mi trebuie."
Eu stii cum le spun banilor? Flatulini.
Cand ii am, cand nu-i am dar nemultumiri legate de bani am sigur!
Si ca sa nu ma oftice lipsa lor, mi-am facut un fel de antrenament anevoios de detasare. Prima faza a fost sa le spun banilor Flatulini. De cate ori spun cuvantul asta n-o mai iau asa de grav. In timp, mi-am descoperit oarecare avantaje fata de cei care au facut din bani un scop in sine.
Un pic de detasare nu strica.
"Sint banii o traire intru eternitate? Pot fi ei "salvarea sufletelor noastre"?"
Hăă? Banii nu contribuie cu nimic la trăirea întru eternitate. Sau ce, când mori îţi duci cumva banii în mormânt să te ajute în viaţa de apoi? (în cazul în care ar exista). Nu.
În plus, treaba cum că banii aduc fericirea nicio regulă generală. Ei contribuie la asta, dar într-o mică măsură. Degeaba, dacă nu ai alte lucruri importante şi de care ai nevoie, poţi să ai toţi banii din lume, dar asta nu o să te facă fericit.
" dar noi punem pret pe ei si asta e important" cum vine asta? te faci prost de 2 ori pe urma te lauzi ca pentru tine nbanii nu reprezinta nimic si la sfarsit ne spui ca banii sunt importanti? in jura-ma dar nu te inteleg
Nu ti-au dat salariul sau ce?
Dar viata a fost materialista de cand cu lumea, pina si Dumnezeu a facut diferenta intre jertfele lui Cain si Abel, tu crezi ca Becali la cate lacasuri sfante a donat si a construit din banii sai va fi absolvit de judecata? Ce este de facut? intreaba domnia ta, avem o viata de trait care cu bune si cu rele o vom duce pina unde ne e scris la fiecare sfarsit, dar daca suntem destepti si nu devenim sclavii banului poate ca acel sfarsit o sa fie caaat mai departe.
Sa fim destepti si fara frica
Sa ne traiesti, harciogar, fratiqa!
Asta am zis-o eu, Cotyca
Banii sunt un nimic, care iti hraneste in acelasi timp egou-ul si singuratatea, cu cat esti mai singur cu cat vrei sa fi remarcat - bani, bani, bani-. Dar vine o zi cand o sa ai nevoie de un singur lucru, si acela nu are legatura cu bani si ce faci cu ei? Iti bine sai.Dar omu, uneori e constient da nu renunta merge mai departe stie si nu face.
Sal,ai dreptate,adevarul e ca fara banii nu poti trai,nu ai nimic fara ei, aproape tot ce isi doreste o persoana banii rezolva eu spun sa lasam ipocrizia la o parte si sa recunoastem scopul vietii este sa producem banii =sa ne cream un viitor=sa existam,nu e nimic de facut asta e evolutia =selectia naturala cel care se adapteaza cel mai bine = supravetuieste si o duce cel mai bine,sa spui ca nu esti materialist e ca cand ai spune eu nu sunt materie, totul e materie, si noi suntem, si fara materialism ce ai? nu ma refer la banii in africa fara vacii, oii, si sa stii sa vanezi ce ai? traim intr-o lume materiala din pacate ipocrizia ne defineste ca specie si ignoranta, minciuna, intr-o relatie ai nevoie de banii, pentru tine ca individ ai nevoie
Eu tot ma gandesc la pastorii si la vilele lor si la masinile lor dar tot ei se lauda ca nu sunt materialisti, apropo cine nu a avut banii mereu va spune ca nu aduce fericirea, banii aduce totul depinde de tine cum sti sai pretuiesti
Nu este de facut nimic...Viata insasi e o cursa contratimp in care alergam spre mai bine.Cu cat ai mai multi bani cu atat iti poti pemite mult mai multe.Acum depinde de oameni.Sunt oamenii care se multumesc cu a avea ce manca si oamenii care se lupta pentru a urca pe scara sociala.Sunt oamenii care pentru ei banii sunt cei mai importanti si oameni care cred ca si fara ei poti traii. Oricum cand vom murii nu vom lua nici un ban cu noi asa ca totul ramane la latidudinea fiecaruia.Tu esti singurul stapan in viata ta si tu poti alege daca vrei sa te absolvi de orice sentiment sau daca mergi pe mana sentimentelor! O zii buna sper ca ti-am fost de folos!
Mi-ai fost de folos in cazul in care ma gindesc ca sint oameni cu mult mai bogati ca mine dar nu stiu ce sa fac cind vad muritori de foame, nu conteaza din ce tara, in comparatie cu mine.Atunci ce voi fi in stare sa gindesc? Nu ma ajuti?
Pentru ca din nou ne diferentiaza caracterul, sunt oamenii avarii de bani zgarciti si cum mai vrei tu care au milioane de euro si nu dau un euro la un om sarac si sunt oamenii care sin putinul lor le dau si altora.Tu trebuie sa te preocupii de tine si atat tot.Tu esti singurul care conteaza.Si daca vrei sa ajuti un om e o fapta buna de laudat.Mie mi s-a intamplat asta iarna fiind in vacanta in Romania sa ma uit la televizor si am vazut un batran care pur si simplu nu avea ce sa manance si era ingropat in zapada, m-au trecut fiorii stiind k eu ma gandesc la mii de euro sau poate chiar mai mult si acel batranel tanjea dupa o paine.Depinde de caracterul fiecaruia dintre noi ce gandim si ce vrem sa facem.
Te ajut eu ma in legatura cu muritorii de foame, ai auzit ma de chestia aia de ce mor caini, ai auzit, pe ei ii doare in dodoasca si isi face cruci cand aude cuvantul munca si tu, "stau exact ca prostul si ma intreb", intreaba-te ma in loc sa-ti bei molanul, te-a prins grija de putori. Lamurit.
La faza cu yahtu(ai auzit vreo data de zicala *Prost sa fii noroc sa ai?*). Lasa ca avem si noi cativa Romanii de succes si iti zic eu k un om prost nu isi poate face milioane de euro pe prostie, Unuii om prost ii vin norocul si la un momentdat cade.Cu ce suntem lenesii ca muncim pe 150 de euro o luna intreaga (nu e cazul meu) si cand te uiti in portofel zboara vantu? Singura noastra vina este accea ca nu facem nmic impotriva a celor care mananca banii tarii.Si tu vrei sa-mi zici mie ca pentru tine banii nu reprezinta nimic? Du-te la copii spun lucruri traznite! In situatia in care este acum Romania nu prea as crede!
N-am auzit decit de zicala "prost sa fii.noroc ca esti sau ca sint, in cazul de fata".
User252426 întreabă: