| Jipa95 a întrebat:

Nu v-ati intrebat vreodata cine a creat universul, cine a creat materia din jurul vostru, tot ce vedeti cu ochii? Daca raspunsul ar fi Dumnezeu, atunci urmatoarea mea intrebare ar fi : Fratilor, si pe EL cine l-a mai creat?
Daca universul ar fi fost creat dupa Bing-bang acea materie infinit de mica de unde oare o fi aparut?
Vrea sa aflu si parerile voastre happy

116 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru IzvorulDeIntelepciune):

N-avem straight face

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Teardrop):

''atâta timp cât sunt'' - atâta timp cât îs rolling on the floor

| Teardrop a răspuns (pentru anonim_4396):

Înţeleg că atunci când auzi cuvântul "porodici" sau "răcădi" sau "picioici" râzi, da' nu ştiu ce ţi se pare amuzant la "îs". Nu te-o învăţat la biserică să nu râzi de alţii?

| Teardrop a răspuns (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Nu prea merge. Depinde cum o iei. Cu ajutorul acestor substanţe se formează sinapsele şi trece informaţia prin ele, însă nu din ele e alcătuit sentimentul propriu-zis.

| relian a răspuns (pentru anonim_4396):

Cine a spus sau spune ca universul a aparut din nimic? Eu nu am auzit asa ceva pina acum. Daca stii ceva spune, arata unde scrie ca din nimic aparu universul prin acel big bang. Ceva a existat dintotdeauna, ceva poate fi si energie, deci energia nu este nimic.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru Teardrop):

Ia sa iei tu doua pastile de prozac si vorbim apoiwinking Neurotransmitatorii participa la formarea, gruparea si intensitatea sentimentelor. Nivelul si rapoartele neurotransmitatorilor determina sentimentele si starea unei persoane. Altele sunt intrebarile la care medicina nu stie sa raspunda.

anonim_4396

''Ne-o'' invatat pe toti, dar la mine nu se aplica rolling on the floor
Nu ''îi '' problema ta ce '' m-o'' invatat si ce nu rolling on the floor rolling on the floor

| Wøodenpints a răspuns (pentru RobertMoon):

Înseamnă că dumnezeu a creat și răul, nu? Și prostituatele, tot dumnezeu le-a creat? Dar armele? Sau sida. Ce zici ce ciumă? Sau berea fără alcool și cu gust de lămâie? Și pe aia tot el a creat-o? Dacă da, e un bulangiu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Wøodenpints):

Nuuu. nu merge asa. dzeu a invetat pacatul, dar nu a zis ca trebuie folosit. ce stii tu. e ca marul discordiei, in loc sa il duca la dracu" cu carti, a trebuit sa il puna in nasul lui Adam si Eva.
https://www.youtube.com/watch?v=A_a6RjR_AHY
explica aici mai bine ce si cum, mentaltatea lui dzeu.
cum e si cu altele. lui dzeu nu ii ceri bicicleta, o furi de la altul si dupa ceri iertare.

Așa ești de penibilălaughing N-ai de ce te lega, și te legi de regionalisme?laughing Hai să încheiem, că nu-mi plac conversaţiile fără sens. big grin O viaţă faină.

Dacă ai vreo problemă cu mine de cine ştie când, te rog să ţi-o rezolvi şi să nu mă ataci. Nu sunt expertă în domeniul ăsta, nici n-am căutat niciodată să fiu, şi nici nu mă dau expertă, însă consider că sentimenul, fiind prin definiţie un proces afectiv, nu este ceva material şi nu are compoziţie chimică. E ca şi cum aş cere să mi se dea compoziţia chimică a fierberii -.-

Aici e problemă de limbă, nu neapărat de ştiinţă.

| RobertMoon a răspuns (pentru Wøodenpints):

Se zice ca inainte de a creea Pamantul Dumnezeu a creeat ingerii iar unul dintre ei a dorit sa aiba puterea lui Dumnezeu (Satan), iar acesta i-a ispitit pe Adam si Eva in gradina Edenului si asa a luat nastere raul pe scurt.

anonim_4396

Oricat de penibila as fi eu tot am dreptate \dancing
Nu mai ai argumente, nu? smug Daca faci pe desteapta si ataci niste afirmatii fara argumente si dovezi si nu numai atat, incerci sa faci pe amuzanta cu regionalismele tale nu dai dovada de nimic altceva in afara de prostie.
'' O viaţă făină'' si tie peace sign.

Da, da, ai dreptate.

Stai...în legătură cu ce avea dreptate? Nu-mi amintesc să fi făcut vreo afirmație susținută cu argumente. Tu doar râdeai de regionalismele mele. Deja e plictisitoare conversația.

anonim_4396

Atunci stai prost cu memoria.
Eu nu am dat argumente. Te-am pus pe tine sa-mi explici fiindca se presupune ca eu sunt crestina si nu gandesc rational, iar tu nu esti si gandesti.
Dar nu ai fost in stare sa imi demonstrezi asta pentru ca nu gandesti :p
Trist, foarte trist sad
Ai incercat tu cu sinapse, dar nu au fost indeajuns.
Aaa, ba chiar tu ai recunoscut ca nu au compozitie chimica surprise

| Wøodenpints a răspuns (pentru RobertMoon):

Ce băiat bun trebuie să fie dumnezeu ăsta. Nu se face vinovat de nimic.

Mai bine îmi dădeai un link către un articol pe tema asta, era mai inteligent. Mă rog, nu le poţi cere tuturor să fie oameni buni.

Pai si eu de unde sa stiu articole pe tema asta? Crezi ca eu ma informez de pe guagal? Daca chiar te intereseaza, poti cauta...
Fluoxetina (prozac) este un inhibator selectiv al recaptarii serotoninei si functioneaza prin modificarea nivelului de serotonina in fanta sinaptica ceea ce duce la modificarea ''starii de spirit''. Dispar sentimentele de tristete, de ura de ranchiuna si apar sentimentele de veselie, incredere, pofta de viata. Folosirea pe termen lung a fluoxetinei determina chiar schimbarea radicala a modului de gandire (deci se merge chiar mai departe de sentimente). Atat de important este raportul de neurotransmitatori din creier. Da, sentimentele sunt generate in special de chimicalele din creier dar exista si situatii la care stiinta nu a gasit inca raspunsul, cum ar fi de exemplu aparitia atasamentului fata de un obiect/o persoana anume.
Nu ti-am zis sa iei 2 pastile de prozac pen'ca te consider nebuna, te-am invitat practic sa te convingi singura de cele spuse de mine. N-am fost insa foarte inspirat alegand un antidepresiv cu bataie lunga al carui efect se simte in termen de saptamani, trebuia sa merg pe ceva cu actiune directa si rapida cum ar fi o benzodiazepina sau chiar alcoolul.

Eu cred că tu nu înţelegeai ce-ai zis eu.
Depinde cum iei ideea de sentiment. Dacă te referi doar la sentimentul propriu-zis, care, repet, e un proces, atunci nu e ceva material, care să aibă o structură.

Ceea ce-mi explici tu este modul în care se formează un sentiment, dar, din nou, depinde cum o iei. Unii se pot gândi şi la procesul de formare ca făcând parte din ideea de "sentiment".

Nu te-am contrazis nici măcar odată, deci nu văd nici un motiv ca să fii răutăcios.

Răspuns utilizator avertizat

Da' usor te mai victimizezi...

| Sn4k3 a răspuns:

Intrebari la care nu exista raspuns laughing.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Parerile pro sau contra sunt irelevante, doar demonstratiile conteaza. Si, in pofida faptului ca stiinta, spre deosebire de religie, mai si demonstreaza unele teorii, e la ani lumina distanta de a afla raspunsul la un astfel de mister.

Daca mintile luminate inca nu au gasit raspunsul la astfel de intrebari cu siguranta nu vei gasi o rezolvare aici, jumate din comunitatea TPU inca invata sa nu mai foloseasca prezervativul invers si ca femeile raman insarcinate in urma actelor sexuale neprotejate. Dar, in acelasi timp, nu au nici o problema in a oferi o opinie in privinta aparitiei universului sau a vietii.

Indiferent daca e religios sau ateu, orice om care afirma ca are raspuns la o astfel de intrebare e un cretin, asta e clar.

| Krsdt a răspuns:

Creierul meu si al tau, al tuturor, este slab procesator. Totul este in stadiu de teorie, absolut totul.
Prefer sa-mi canalizez energia in alte directii. happy

| Koala1234 a răspuns:

Dumnezeu trăieşte în afara timpului şi spaţiului. El a creat timpul. El a creat spaţiul. El nu este limitat de niciunul din aceste lucruri. Dumnezeu a creeat tot, Big Bang nu exista. happy laughing