Era o anecdotă: Doi vecini: unul bogat, unul sărac. Cel bogat avea o fermă şi gestiona încă o serie de afaceri. Era ocupat până peste cap. Se scula dimineaţa la şase, dădea de lucru la oameni, apoi fă aia, fă aia, până seara era într-un stres continuu. Săracul, peste gard, fluiera. Îl auzea ăsta bogat tot timpul fluierând prin curtea aia a lui. La un moment dat se plânge unui prieten: Măi, aşa mă enervează ăsta cu fluieratul lui, nu ştiu cum aş putea să-l fac să tacă odată, că nu-l mai suport. Prietenul zice: amice, îţi dau eu un sfat care îţi va rezolva sigur problema: Pune nişte bani într-o pungă, o sumă frumuşică şi dimineaţă, înainte de a se scula el aruncă punga peste gard la el în curte. Zis şi făcut. Rezultatul s-a văzut imediat. Nu s-a mai auzit de atunci niciun fluierat. Omul a găsit punga cu bani şi de atunci era tot timpul stresat, preocupat cum să investească banii, ce să facă cu ei, numai de fluierat nu-i mai ardea.
Doar cand totul va fi gratis, cred. Pana atunci, vezi ca si sa mergi la toaleta te costa bani.
Confucius avea o vorba: cand o face plopul mere si rachita micsunele, pace men.
Eu sincer da, m-am săturat de lumea în care trăim. Tocmai de asta vreau să fiu diferită de ei, și viața mea să nu devină o fugă după bani, așa cum vor unii să mă facă să cred că e bine. Dacă toți oamenii ar avea un suflet atât de frumos și curat ca al tău, atunci chiar că am avea o lume minunată. Eu mă ghidez după melodia aceea care spune "să fiu eu schimbarea ce vreau s-o văd în lume".
AvalohAlyn întreabă: