| AvalohAlyn a întrebat:

Nu vi se pare că timpul trece prea repede,așa in general? Înainte acum ceva ani parcă trecea mai lent.
Auzisem că e și fapt dovedit și că e din cauza rezonantei Schumann ceva de genul.
Eu simt des că trece timpul repede,chiar și când stai degeaba și nu faci mare lucru, parcă azi e luni și imediat se face vineri, sâmbătă de exemplu.
Nu vi se pare și vouă?
Cred că timpul trece mai repede că în trecut.

10 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Aia cu timpul si rezonanta Schumann este delirul unor bolnavi psihici.

| minrest a răspuns (pentru doctorandus):

Rezonata Schuman este o explicatie atat de aberanta, incat este asemanatoare delirului unui paranoic sau schizofrenic; totusi tehnic vorbind, cei ce o impartasesc nu sunt psihotici (in parte, sufera totusi de tulburarea paranoida de personalitate, TOC si alte afectiuni psihice), iar asta ar trebui sa ne faca sa avem grija ce credem.

| doctorandus a răspuns:

Si-ti spun de ce s-a facut foarte mult cancer in ultimul secol: cancerul este statistic o boala a batranetii. Aia dinaintea secolului XX o mierleau majoritatea tineri, asa ca nu mai apucau sa faca si ei cancer.

| minrest a răspuns (pentru doctorandus):

Explicatie simpla, dar eleganta; evidenta in statistici si in experienta personala a fiecaruia.

| minrest a răspuns:

Timpul trece repede cand stai degeaba, pentru ca atunci cand stai degeaba timpul e gol, nu faci nimic in el, deci nu se intampla nimic. Nimic notabil.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Eu am auzit la Radio Romania Actualități ca ziua la ora actuala are doar 16 ore. A început sa scadă din anul 1970. Cel care afirma acest lucru era un om învățat, poate chiar om de știință, nu îmi amintesc numele, si pentru cei care nu ar crede acest lucru a dat un site al NASA pentru a se convinge. La câteva zile după emisiune un profesor de fizica de la școală din localitatea mea susținea același lucru. Posibil sa fie adevărat.

| Meme10Memu a răspuns:

Exista un verset Biblic care raspunde la intrebarea ta sau care cel putin pare sa fie o profetie scrisa cu mii de ani in urma:

Tefania 2:2: "până nu se împlinește hotărârea – ca pleava trece vremea –, până nu vine peste voi mânia aprinsă a Domnului, până nu vine peste voi ziua mâniei Domnului!"

2 Petru 3:12:"aşteptând* şi grăbind venirea zilei lui Dumnezeu"

Evenimentele se precipita tot mai mult odata ce Armaghedonul prezis in Biblie se apropie tot mai mult.

La aceasta precipitare contribuie cresterea demografica, stirile se raspandesc cu o rapiditate mai mare datorita tehnologiei.

In plus este cunoscut faptul ca atunci cand omul este tanar si sanatos sau cand un copil are totul la dispozitie acestuia i se pare ca timpul sta in loc sau ca trece greu insa odata ce inainteaza in varsta si apar problemele tot mai multe i se pare ca timpul trece tot mai repede. Este ceva obisnuit ca lucrurile sa se precipite odata ce un lucru se apropie de sfarsitul sau. Cu secole in urma nu exista vorba "secolul vitezei". Cu secole in urma existau imperii in care se traia bine. In aceasta perioada nimeni nu poate spune ca traieste fara nici o grija, nici o tara din lume. Iisus a profetit ca inainte de sfarsit va fi mare stramtorare printre natiunile intregului pamant. Cresterea demografica e o chestiune cu care lumea nu se confrunta prin 1300 d.Hr, cand a fost ciuma si nici in 1919 cand a fost gripa spaniola. La toti le e frica de bomba atomica ca sa inceapa un razboi mondial iar coronavirusul nu pare sa reduca mult din populatia globului.

O masina rugineste mai repede cand rugina a cuprins-o 70% si mai repede cand rugina a cuprins-o 80% si asa mai departe.

Acest sistem si aceasta lume rugineste, problemele in lume se inmultesc in ciuda progresului tehnologic.

N-au fost atat de multe probleme in 1000 de ani in urma cat in ultimul secol incepand cu primul razboi mondial in 1914. In 100 de ani au murit oameni de cancer cat in 2000 de ani in urma la un loc. Produtie accelerata industriala, probleme accelerate si mai multe. In ultima suta de ani au murit mai multi oameni decat in ultimii 2000 de ani.

| minrest a răspuns (pentru Meme10Memu):

In ultima suta de ani, au murit mai multi oameni decat in trecut, pentru ca au existat mai multi oameni; altfel, populatia lumii ar fi scazut drastic sau ar fi disparut, pe cand de fapt a crescut mult. Iar cei ce au murit in ultimul secol, au murit, in medie, la varste mult mai inaintate decat in secolele precedente.

| Meme10Memu a răspuns (pentru minrest):

Razboaie, epidemii ce a u secerat vietile multor tineri.

| AlinMrs a răspuns:

Eu consider ca sunt doi factori importanti care ne pot raspunde la aceasta intrebare
1. Varsa pe care o ai cand iti adresezi aceasta intrebare
Ex in perioada copilariei pana la adolescenta timpul trece mai greu sau cel putin asa credem. Asta datorita faptului ca atunci descoperim lucruri noi, formam relatii si experiente, nu avem atat de multe responsabilitati.
In schimb odata ce inaintam in varsta multe lucruri le cunoastem deja, ne sunt familiare. Gen un loc de munca, familie si alte activitati pe care le prestam dupa un tipar stabilit de noi. Lucrurile acestea ne distrag, astfel perceptia noastra referitoare la timp se schimba avand impresia ca trece mai repede.
2. Un alt factor major il consider fiind perioada in care traim. Datorita technologiei si inovatiei in toate domeniile fac ca lucrurile sa se desfasoare intr-un mod mult mai alert si avem impresia ca timpul trece mai repede.

Întrebări recente