Daca ar fi cucerit lumea, Hitler ar fi organizat-o dupa crezul sau (main kampf). Una dintre consecinte ar fi fost lipsa totala de pe piata muzicala a manelelor.
Acum nu stiu daca vrei sa-ti enumar consecintele pozitive sau pe cele negative...
S-ar fi impus ordinea germana, copii nostri ar fi fost in majoritate blonzi, nu am fi avut nevoie de pasapoarte, intelegi de ce...
La fel ca si Napoleon, gandirea lui avea si parti pozitive, dar fiind un geniu al raului ( nu mai rau decat Stalin care l-a intrecut cu mult) nu are rost sa le discutam.
Acele calmante nu le lua de placere, ci pentru ca ajunsese dependent de ele.
Nu atât politica şi banii-puterea pe care ţi-o aduc reprezintă pentru unii drogul suprem. Iar când ai foarte multă putere începi să te simţi Dumnezeu, oamenii devin simpli pioni, îi muţi de colo-colo, îi sacrifici, harta lumii devine o prăjitură din care tai şi împarţi după pofta inimii.Pentru ca România să aibă un alt destin ar fi trebuit ca şi Stalin să fie doar un toxicoman... Oare ar fi fost lumea diferită dacă aceştia nu şi-ar fi îndeplinit destinul? Sau ar fi apărut alţii, la fel de ticăloşi ori poate mai răi, alte capete ale aceluiaşi balaur? Ar fi fost lumea mai bună ori mai rea dacă n-ar fi existat al II-lea război mondial(şi nu numai)? Nu fac apologia războiului, însă războaiele au stimulat dezvoltarea tehnologiei armelor, ceea ce a dus apoi la adaptarea acelor tehnologii şi pe timp de pace, procesul acesta continuă şi în prezent. Dacă nemţii nu ar fi creat rachetele lor V-2, n-am mai fi ajuns niciodată în spaţiu...pe de altă parte, au murit oameni care, cine ştie, ar fi inventat lucruri şi mai interesante.Se poate improviza mult pe această temă, romane întregi, chiar am citit două cărţi în acest gen, una e 2484 Quirinal Ave., de Sebastian A Corn, care s-a întrebat cum ar fi fost lumea dacă Imperiul Roman nu s-ar fi prăbuşit, evoluţia civilizaţiei umane ar fi luat alt curs, sosirea anului 2000 ar fi fost serbată în marile circuri din Roma, iar sclavia n-ar fi fost niciodată abolită. Cealaltă e Omul din castelul înalt de Philip K Dick, prezintă o lume în care forţele Axei au câştigat cel de-al doilea război mondial, iar un obscur autor de SF, pierdut intr-o margine de America pacificată de japonezi, imaginează o istorie paralelă în care aliaţii au învins. Din păcate istoria nu poate fi schimbată, măcar de am învăţa ceva din tot ce a fost, ca să nu se mai repete.
Hirciog are dreptate.Cine cistiga razboiul.ala scrie istoria.imaginati-va care ar fi fost criminalii de razboi atunci.
anonim_4396 întreabă:
LordBolton întreabă:
homosapiens întreabă: