| 4b a întrebat:

O curiozitate nevinovata se poate transforma intr-o obsesie?

Răspuns Câştigător
| Inferno a răspuns:

Daca te opresti cand trebuie si nu exagerezi, nu.

22 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Da,intotdeauna vei incepe cu lucruri mici,aparent nevinovate si vei dori tot mai mult, indiferent ca vei incerca doar un fum, un paharel, vei fura un ou, sau o mica minciuna, o infidelitate.

April
| April a răspuns:

Da; cu conditia sa o lasi sa se transforme.Adica e un act de vointa.

| harciog a răspuns:

Dintr-o simpla curiozitate maica-mea a dat-o in obsesie dupa care in boala parkinson.In 1970 s-a rasturnat un autobuz intr-o prapastie la noi.Era o masina care transporta oameni la vremea aia nu chiar autobuz, masina careia ii spuneam rata.Un fel de duba cu cabina de masina tatra, mai tirziu ele fiind folosite de interventii la linia de electricitate.Mama din curiozitate, s-a dus sa vada si ea ca mai toata lumea si a vazut numai singe si numai cadavre care au obsedat-o nopti la rind, tresarind din somn, eu fiind mic, il auzeam pe tata ca o certa ca ce i-a trebuit...Mai tirziu, au incetat obsesiile dar a inceput tremuratul care a ramas si-n ziua de azi.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Se poate ajunge și la obsesie.
Pa, pa.

| Dumnezău a răspuns:

Pentru mai multe detalii, vizionati filmul 23, cel mai bun film al lui Jim Carrey.Acolo se exemplifica detaliat si foarte fin o obsesie, de la care se poate face foarte lin o paralela la orice alta curiozitate, ce germineaza treptat in omul, ce este expus mereu prosternarii in fata a orice, mai ales in fata unui lucru cu care dorea sa intre in contact.Sau o idee, sau o persoana, depinde de situatii.Asa se intampla cu multi umanoizi slabi de inger,predispusi la idolatria a orice(sa fie clar,nu amestec religia aici, doar ca mi s-a parut potrivit termenul) le da dureri de cap, dar mai apoi, le elimina, din cauza ca faptul este consumat.

| Downfall a răspuns:

Nu, dacă eşti un om puternic şi hotărât şi ştii când să te opreşti. Cu fumatul de exemplu, poţi încerca o dată de curiozitate nevinovată, cum ziceai tu, dar asta nu înseamnă neapărat că vei ajunge dependent. Repet, doar dacă eşti un om cu caracter şi nu laşi ca o aparentă plăcere să se transforme în viciu. În caz contrar, da, poate deveni o obsesie

| harciog a răspuns (pentru Downfall):

Pentru orice fapta exista un motiv. Daca ai incercat sa fumezi o data, ai facut-o la indemnul cuiva apropiat care nu cred sa te fi rugat numai o data si nu cred sa nu te mai indemne.Mai ales, daca e anturaj si faci parte din el, atunci automat ai sa le imprumuti purtarile tuturor, oricit am vrea sa n-o recunoastem

| Downfall a răspuns (pentru harciog):

Treaba cu fumatul era doar un exemplu. Eu nu am încercat şi nu sunt curioasă să încerc. Pur şi simplu nu mă interesează să ştiu cum e. Dar ştiu pe alţii, care au încercat din curiozitate (din cauza sau nu a anturajului, asta depinde) şi care pur şi simplu n-au fost "interesaţi", să zicem, de asta. Ideea e că există posibilitatea să încerci astfel de lucruri care se pot transforma în vicii, dar depinde de tine dacă vor rămâne doar "încercări din curiozitate" (într-un moment mai "rebel" din viaţă, de obicei: adolescenţahee hee ) sau dacă chiar se vor transforma în obsesii.

| mihaitaLGP a răspuns (pentru Downfall):

Respect harciogului.

Vicile vin din frustrari, fara doar si poate.
Dorinta de a iesi in evidenta, constientizezi ca nu aduc beneficii, ba chiar iti rac rau.
Tocmai de asta incerci, sa demonstrezi celor din jur ca tu poti, in realitate esti doar un frustrat cu un neuron si ala julit.

Vicile nu sunt curiozitati, vicile sunt FRUSTRARI. Probleme, nu curiozitati

Curiozitatile tot timpul duc la obsesii, depinde cat de mult te atrage subiectul.
Curiozitatile se nasc prin ceilalti de obicei (nu ma refer la vicii), daca in grupul tau de prieteni toti fac sport, automat si tu o sa faci sport. Treptat se va transforma in placere, chiar obsesie daca te atrage.

| WhatheWow a răspuns:

Stiai ca omul este singurul animal la care a aparut curiozitatea, neconditionata de vreo necesitate fiziologica si ca ea este baza inteligentei?

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu, nu o curiozitate, o pasiune eventual, dar nu o curiozitate.
atata timp cat ceea ce descoperi nu ajunge sa iti placa.
Viciile sunt la inceput doar curiozitati, dar pot devin obsesii, dependente(tigari, droguri, alcool, taiat de vene)

| EvelynCocainIIIa6 a răspuns (pentru anonim_4396):

! Taiat de mata- Odata ce ti-ai taiat vena ori mori ori esti salvat la spital si ti-o coase.Dar nu cred ca sut oameni care-si taie venele zilnic sau asawinking Sunt care se taie, dar sunt rani superficiale.Ce taiat de vene visezi?

| anonim_4396 a răspuns (pentru EvelynCocainIIIa6):

Drama queen relax
sa stii ca am scris langa si ca glumesc intre semnele alea mai mic mai mare
, dar nu s-au postat nu stiu de ce(n-ai decat sa nu ma crezi)
nu trebuie sa te apuci sa injuri si sa faci scandal

| EvelynCocainIIIa6 a răspuns (pentru anonim_4396):

Drama queen laughing Nu am injurat pe nimeni happy Inteleg ca nu sti sa scrii si ai uitat semnele mai mic mai mare sau ce ccaccat indrugi, dar nici sa citesti? :O

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Categoric da, depinde de persoana.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Posibil.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La unii mai obsedati de felul lor orice se poate transforma in obsesie.

| iKronstadt a răspuns:

Desigur. De multe ori, se poate transforma chiar într-o obsesie compulsiva. La faza asta, intrăm deja în zona maladiilor happy

| MauiNight a răspuns:

Da, trebuie sa ai multa ambitie ca sa te lasi de ea dupa aceea.

| Laugh25 a răspuns:

Eu zic ca dahappy
pentru ca vrei sa afli si dupa ce ai aflat o parte vrei sa afli se cealalta parte si tot adevarul si pana la urma devine o obesesietongue

| 安価 a răspuns:

Poti spune si as, eu de exemplu cand a aparut twilight aveam niste prietene care lau vazut dar eu nu.si nici nu stiam ce era mcar(stiam doar povestea)si erm atat de obsedata pana sa vad filmul incat se si vedea.deci poate deveni o obsesie doar daca lasi tu s se intample asta