| celcestainsuspensie a întrebat:

O eventuala "lume perfecta" ar dezavantaja evolutia omenirii?

20 răspunsuri:
| JaJe a răspuns:

Ce intelegi tu prin "lume perfecta"? Fara infractiuni de orice fel? fara boli? fara poluare? fara razboi? etc?

Dupa mine, ar dezavantaja cel mai mult Politistii (la ce mai sunt daca totul e perfect? fara infractiuni etc.) Medici (fara sa mai trateze pacientii) Garda de mediu, armata etc. Multa lume ar ramane fara locul de munca, asta pana isi gasesc pe un alt domeniu.

In rest, nu cred ca ar dezavantaja in nici un fel, ba chiar numai si numai avantaje ar avea, imagineaza-ti cum e sa traiesti intr-o lume pacifista, sa poti sa dormi linistit noaptea fara sa incui usa de la intrare, la masina pentru ca stii ca nimeni nu ar fura (asta este un exemplu).

PS: nici in 5000 de ani nu va fi "lume perfecta"

"Orice padure are si uscaciuni "

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Lumea perfectă e o utopie. Însă, presupunând c-ar exista, atunci în acea lume perfectă deja s-a atins potenţialul maxim de evoluţie a omenirii, ceea ce înseamnă că egalitatea rezultată (egalitate cu sensul de "toţi sunt perfecţi şi cei mai buni") nu ar afecta evoluţia pentru că o eventuală evoluţie nu ar mai fi posibilă.
S-a-nţeles ceva din fraza de mai sus c-am amestecat-o rău tare.
În fine, pe scurt, da pentru că nu există lume perfectă şi în general egalitatea forţată aduce stagnare.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Existenta este o abundenta a formelor de viata intr-o continua evolutie. O lume perfecta ar insemna stoparea acestei evolutii cea ce ar duce si la distrugerea existentei.

| jvEcu a răspuns:

Daca totul e perfect ce rost mai are evolutia?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Avand in vederea ca lumea tinde spre perfectiune, atingerea ei inseamna anularea fortei motrice care ne impinge spre ea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O lume perfecta? nu cred ca e materiala. te asteptai nu? pai zi si tu; un loc cu verdeata, unde nu e intristare nici suspin? nu cred ca asemenea lume ar fi o piedica in dezvoltarea omenirii.ci ar schimba directia de mers a lucrurilor.ar fi o diferenta foarte mare fata de ceia ce e acum.alte teluri, de atins alte interese, alte preocupari.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca ar fi o lume perfecta am tinde spre; mai mult decat ...perfecta.

| SatanaInIzmene a răspuns:

Te contrazici! Lumea perfecta ( din orice punct de vedere ) reprezinta apogeul evolutiei.Nu se poate numi perfect daca... n-a atins perfectiunea si evolutia inca lucreaza, nu?
Perfect se incadreaza la - relativ! Concluzia ti-o tragi singur.

| Vizitiul a răspuns:

Dupa cum bine mentioneaza si kongeriket, perfectiunea este o himera. Din moment ce perfectiunea nu se poate reifica, nu vad cum ar putea dezavantaja. Plasmuirea unei lumi perfecte, ia parte la ridicarea unui" imperiu personal", ori noi suntem aici pentru a evolua, nu pentru a crea imperii.

| anad a răspuns:

"Cauta succesul, nu perfectiunea, niciodata nu renunta la dreptul de a face greseli, pentru ca atunci o sa pierzi abilitatea de a invata lucruri noi si de a merge inainte in viata ta" (David M. Burns)

| Hassel a răspuns:

Desi pare o tampenie, parerea mea e ca DA, ar dezaantaja omenirea.
Gandeste-te la urmatoarele chestii:
-razboaiele si ocupatiile straine nu aduc doar moarte si durere, ci aduc si tehnologia.Doar prima universitate(sec XVII) s-a infiintat la Cluj(sau la Alba Iulia, am un lapsus acumstraight face), deci in Transilvania ocupata de unguri.Romanii au fost in stare sa fondeze o universitate pur romaneasca doar peste doua secole
De asemenea razboiul, calamitatile, foametea, bolile, accidentele etc mai stopeaza din cresterea asta demografica uriasa. Daca nu s-ar mai muri decat de batranete gandeste-te cum ar creste populatia tarilor din lumea a treia:-s
-politia, pompierii, medicii si chiar o parte din contructori ar ramane in pana
Si da, lumea va fi perfecta-dupa Judecata de apoi
pace(sau razboi, ca si razboiul e bun, cum am mentionat mai sushee hee)

| Leocerba a răspuns:

Se dau datele:"o lume perfecta" si "evolutia omenirii".
Se pune intrebarea: lumea perfecta ar dezavantaja ori n-ar dezavantaja evolutia?
De ce va tot scarpinati ca lumea perfecta nu-i materiala, ca-i o himera, ca-i relativa? Kronstadt a avut bunul simt sa puna in fata perfectiunii lumii acel "eventual". Luati si voi datele problemei asa cum sunt ele oferite si stabiliti un raport. Daca exista...
Eu, de pilda, nu prea vad vreo relatie intre evolutia omenirii si o lume perfecta dar nu incetez sa caut legaturi.

Răspuns utilizator avertizat
| Vizitiul a răspuns:

Kronstadt-Pai, exact asta spuneam si eu in postarea anterioara. Suntem aici pentru a evolua, ori, daca esti in goana dupa "imperii personale", nu vad cum ai mai evolua. Inainte de toate, eu cred ca evolutia incepe cu perceperea (cunoasterea) sinelui, ori, daca tu esti in goana dupa "imperii", mai ai timp si pentru cunoasterea interioara?
Vazui ca-l intrebasi ceva pe Crinu, in legatura cu ceea ce urmareste omul de fapt. Ma bag si eu in seama, daca mi se permite. Se spune ca a visa, nu inseamna si a astepta implinirea visului. Din moment ce avem visuri, avem si ocupatie, avem ce cauta. Asta cauta omul, sa-si indeplineasca dorintele, zic eu. Sigur, fiecare cu dorintele sale. Tu cauti sa iubesti, iar altul cauta sa faca rau, fiecare pe cum simte. Acum te-ntreb, ce crezi, omul urmareste sau este urmarit de fapt?

Răspuns utilizator avertizat
| Vizitiul a răspuns:

Kronstadt- Sa moara vecinii daca ma mai duce mintea, cred ca nu m-a dus niciodata. Sa fie dorinta omului de a atinge ceea ce nu a atins vreodata, indiferent daca e perfectiune sau mai mult decat perfectiune? Cred ca este vorba despre caracteristica de-a fi receptiv la ce apare nou, iar cand esti familiarizat cu "noul" traiesti satisfactia succesului. O data satisfacut, tot astepti sa apara lucruri noi, pentru a le cunoaste si-a fi iarasi satisfacut. Dar, nu stiu daca pot aparea tot timpul lucruri noi!? N-o fi numai in imaginatia noastra treaba asta? Oare, nu evolutia ne complica viata? Oare, perfectiunea nu sta in lucruri simple? Nu stiu, vecine, nu stiu ce sa zic.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De fapt, imperfectiunea lumii (in principiu egoismul si rautatea), se opune evolutiei.

| SatanaInIzmene a răspuns:

¨ De unde stii atat de sigur ca perfectiunea face omenirea sa nu-si doreasca mai mult decat atingerea ei? ¨ - asta a fost asa ca sa-mi dai o replica fara sens? Sau a fost o intrebare retorica?

| AshEldo a răspuns:

Prin "lume perfectă"eu înţeleg o lume care să satisfacă cerinţele fiecăruia dintre noi şi din păcate aşa ceva este imposibil (ar funcţiona numai dacă am gândi toţi la fel)thinking ca prin urmare nu ar afecta evoluţia omenirii, noi am fost creaţi să vrem din ce în ce mai mult deci nici măcar o "lume perfectă"(clădită sub influenţa vreunui drog)nu ne poate opri.

| Enigmă a răspuns:

@jvEcu, exact!
Si apoi, daca e o lume perfecta, inseamna ca poate sustine si evolutii, nu?

Asta e parerea mea.
Bafta! :]