| MeScorpion a întrebat:

O întâmplare incredibilă a avut loc joi într-un oraş din China. În timp ce o fetiţă se zbătea între viaţă şi moarte pe trotuar, 18 oameni au trecut pe lângă ea fără să îi acorde nici măcar o privire.
Fetiţa, în vârstă de numai doi ani, a fost călcată de două maşini, dar niciun şofer nu a coborât să îi acorde primul ajutor.

Primul şofer a încetinit puţin maşina când şi-a dat seama că a călcat pe cineva, dar a trecut mai departe nepăsător, strivind fetiţa şi cu roţile din spate.

O a doua maşină a trecut peste ea, lăsând-o aproape fără suflare pe trotuar, scrie liveleak.com.

Revoltător este însă faptul că şi trecătorii au fost indiferenţi la durerea copilei pline de sânge.

În primele cinci minute, 15 oameni au trecut pe lângă ea fără să îi acorde niciun ajutor.

În total, 18 oameni au mers pe lângă micuţă, au văzut-o, dar şi-au continuat nestingheriţi drumul, deşi în faţa lor era un copil strivit de două maşini.

Din păcate pentru fetiţă, ajutorul trecătorului cu numărul 19 a venit prea târziu. Ea a murit la spital din cauza rănilor foarte grave.

După ce video-ul revoltător a pus făcut public ieri, o lume întreagă s-a arătat indignată de nepăsarea celor 18 trecători care ar fi putut să o ajute, dar au ales să o ignore. >Video==(http://www. liveleak.com/view? i=d8a_1318766954)
Ce parere aveti despre asta oameni buni?

21 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Un comportament inuman.

| MeScorpion explică (pentru NOname):

Mie inca nu-mi vine sa cred. ce se intampla in video-ul ala.

| Laura a răspuns:

De ce vă tot prefaceți că vă pasă? Oameni, copii mor în fiecare zi. Dar cum apare o știre mai emfatică brusc începe la toți să vă pese.
Degeaba stai și te minunezi dacă nu faci nimic în privința asta. În Somalia mor adulți și copii de foame, nu îi ajută nimeni. În România vedem orfelinatele pline, străzile pline de boschetari și puradei, bătrâni care cerșesc, bolnavi, animale maltratate; și trecem pe lângă ei mai indiferenți decât chinezii din filmul ăla.

| aliceinchains a răspuns:

În momentul ăsta, în care scriu eu acum răspunsul ăsta, mai mor alți zeci, sute de mii de oameni pe glob. Nu-mi pasă de o fetiță...ce vrei să fac, să plâng? Nu-mi pasă, n-o cunoșteam.

| MeScorpion explică (pentru aliceinchains):

Nu vreau sa plangi, vreau sa fii socata ca nu vezi asta in fiecare zi si in plus fetita acea nu avea nici o vina, macar putina empatie.E e vorba de comportamentul oamenilor, nu de fetita.

| WhiteWolf7 a răspuns:

Si ne mai mi-am de ce ne ducem dracu, si ne plangem singuri de mila ca nu se uita Dumnezeu la noi...cand suntem in halu in care suntem cum dracu sa se mai uite, daca o mai fi pe acolo pe sus...

| MarianaS a răspuns:

Asa cum zice Laura. Va faceti ca va pasa. In fiecare zi vad cate o persoana care posteaza (pe facebook, de exemplu) stiri de genu', si incep sa cred ca toate lucrurile astea sunt mai mult pentru a-ti asigura o imagine (fata de altii, sau fata de tine insuti chiar), dar nu dati doi bani si probabil ca, pusi in aceeasi situatie, ati reactiona la fel (pe principiul "daca ceilalti nu fac nimic, inseamna ca nu e asa de grav" sau "lasa ca fac ceilalti ceva" - e o reactie frecventa ). Vreti sa fie mai bine? Cum faceti asta? Asteptand ca ceilalti sa inceapa sa faca ceva? Daca tot criticati indiferenta oamenilor, nu fiti indiferenti si faceti voi ceva; persoane care au nevoie de ajutor sunt. destule inca

| MarianaS a răspuns:

E trist sa vezi cum oamenii nu inteleg ceea ce vrei sa spui. O sa ma exprim mai pe intelesul tau: Nu rezolvam nimic cu parerea de rau ( e logic)! Normal ca nu imi place ce vad, si nici nu imi place toata rautatea asta din lume, DAR tocmai de aceea eu FAC CEVA. Vrei sa deschizi ochii lumii? N-o sa reusesti asta postand acest link. Nimeni nu te acuza de nimic. Ceea ce Laura incerca sa iti spuna e sa actionezi (daca pretinzi ca urasti atat de mult indiferenta). Ai tratat mult prea superficial mesajul transmit si gata, imediat te-ai simti atacat.Tu ai postat link-ul asta, doar pentru a auzi pareri de rau? Nu e vorba sa nu avem suflet or something like that, e vorba ca, in loc sa tot discutam despre asta, mai bine am face ceva. Intelegi? Asa ca, in loc sa dai voturi de stupid aiurea, incearca sa citesti printre randuri. Nu stiu de ce te-ai simtit atat de ofensat. Cred ca oamenii ar trebui sa lucreze mai mult la a asculta si parerile altora, fara sa se simta jigniti. Stiu ca, din nou, nu voi fi inteleasa. But one can hope happy

| MeScorpion explică (pentru MarianaS):

E trist? Poate pentru. tine, pentru. mine e enervant.Multumesc pentru participare.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O stire la fel ca accidentul facut de huidu.o stire de departe. ceva banal si cotidian.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Laura, Alice si Alexandra rateaza cu totul problema.

| Andeeibz7 a răspuns:

Chinezii Reaq'.Nu sunt in stare sa ridice niciun deget pentru nimeni...Si mai sunt si 1 miliard si ceva.