Expeditii spatiale au scopuri pur stiintifice. Colonizarea (cu oameni) altor planete nu este o prioritate NASA. Este insa un subiect S-F bun.
Adica aia nu au explorat pluto ca sa vada daca ne putem muta acolo.
Nu chiar, explorarile spatiale au si scopuri practice. Mai ales Luna si Marte, care sunt colonizabile.
Acum se cauta solutii si in domeniul privat pentru noi expeditii umane (si posibile baze) pe luna: http://www.iflscience.com/......-lead-mars
Nu asta clar dar de ce de prin '70 incoace nu mai trimit nimic pe luna, de ce se avintura la Marte care e si mai departe, daca Luna e sub nasu nostru?
Pe Pluto a ajuns o sonda automatizata care a fost trimisa de vreo nspe ani. Marte e mai mare si teoretic e mai propice vietii. Practic, draq stie.
Tu ai habar câți bani se investesc pentru așa ceva? E floare la ureche sa spui, ce-i drept.
Normal men ca d-au miliarde da de ce in *** mamelor lor vor sa se duca pe Marte cind pot trimite pe Luna oameni si totodata sa aiba mai putine cheltuieli, aici in citeva ore esti la Luna, dar pin la marte iti trebu luni de zile.
Sunt două cazuri diferite. Luna a fost deja explorată, Marte nu.
Mhm,nu prea cred ca stiu ft bine Luna tot mai bine cind trimiti oameni...Decit sa stai ca un gamer in faya pc-ului si sa explorezi Luna asa cum te-ai uita tu pe google maps
Radiamatorii vremii sustin ca au auzit ceva interesant in 69 :
"Astronaut : Dar ce este asta? Aveți o explicație?
Houston : Nu va faceți griji, respectați programul.
Astronaut : Doamne, e minunat, impresionant, nu ai putea să-ţi imaginezi aşa ceva!
Houston : Știm asta, du-te în partea cealaltă.
Astronaut : Deci este un mod de viață…
Houston : Schimbare frecvență. Folosiți Bravo Tango, Tango Bravo, selectați Izabela, Izabela!"
Dupa aceea nu s-a mai auzit nimic, deoarece au schimbat frecventa.
Piz"a mamei de idioti, thx men pentru asta, deci ascund ei ceva, ceva cu existenta vreunei civilizatii.
Americanii vor sa trimita oameni pe Marte nu numai in 2026, ci si in 2016. Dintre care unul dintre Astronaut va fi o romanca. Calatoria va dura 6 luni. 6 luni de stat doar intr-o nava spatiala. Pe Marte vor trebui sa stea cativa ani, apoi iar inca 6 luni inapoi pentru drumul de intoarcere.
Poti sa-mi d-ai vreun link? Cu aceste informatii care mi le-ai spus?
Ei incearca asta cu Marte deoarece conditiile de viata se crede ca ar fi existat si pentru amplasarea sa care faciliteaza aparitia vietii