| Dreamy a întrebat:

O intrebare pe care poate o observa ateii:
-Baieti, voi nu v-ati saturat sa va faceti pacate de pomana insultand religia? Mi se pare foarte urat sa tot pui intrebari despre religie.

Ati auzit proverbul: "Crede si nu cerceta"? Pentru crestinii acest proverb este Sfant.

Cat despre insultatul Lui Dumnezeu: pentru noi El este Un Tata. Voua v-ar place daca v-as insulta familia? Nu cred!

Asa ca, incetati cu intrebarile astea.

Răspuns Câştigător
| Vizitiul a răspuns:

Daca dzo e tatal tau si noua nu ne place sa ne insulti parintii, atunci, inseamna ca-ti pot insulta parintii, da? Asta reiese din logica ta. Cum sa-mi fac pacate daca-s ateu? Cel mai probabil aduc o noua pata reputatiei mele, dar nu o pot numi "pacat".Tu nu te-ai saturat sa insulti ateii?

23 răspunsuri:
kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Să încetăm cu întrebările astea... zici tu? Hai nu mă-nnebuni! Da' de ce? C-aşa zici tu?
Nici măcar nu eşti în stare să scrii corect în limba română da' vii şi umbli cu ipse dixituri din astea de dreptcreştină.
Sictir.

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Şi ce dacă a zis că iubeşte să vadă cum arde Biblia? Credinţa ta stă în nişte foi nenorocite? Credinţa o ai în suflet nu în nişte pagini! Asta dacă-ntr-adevăr eşti credincioasă.
Eu-s ateu şi nu m-apuc de ars nici Tore, nici Qu'ran-uri şi nici Biblii şi în general evit să ard cărţi indiferent de cine-s scrise pentru că-s cărţi.

ÉrotiqueConseils
| ÉrotiqueConseils a răspuns:

Îţi zic eu sigur că nu rezolvi nimic cu întrebările astea. Creştinii sunt tot creştini, ateii rămân tot atei.
Stay chill.

| wales a răspuns:

"Crede si nu cerceta" nu intra la categoria proverbe.
Comunistii folosea aceasta expresie cu scopul de a ateiza tara. Ceausescu dorea sa devina ''cel mai iubit conducator''
Crestinii erau prigoniti pentru simplul motiv ca-L iubea pe Isus,nici acum nu pot sa inteleg de ce urau aceasta idee,o explicatie am,dar ma abtin sa-o spun.
Comunistii s-au coborat pana acolo incat s-au dus la gradinitele pentru copiii, cativa dintre ei se urca pe acoperisurile gradinitelor si altul jos aduna copiii in careu si le zicea sa ceara dulciuri de la Dumnezeu, bineinteles ca nu se intampla nimic.Acum,le vorbea cel de jos care era cu ei,ia cereti voi dulcuiri de la tovarasul ceausescu,in clipa cand copiii incepea sa ceara dulciuri de la ceausescu,cei de pe acoperis arunca cu dulciuri,adresandu-se copiilor '' vedeti ca nu exista Dumnezeu,dar ceausescu exista'',va dati seama pana unde poate sa duca nebunia oamenilor.
Biblia nu se putea procura usor pe vremea comunistilor,era interzisa vanzarea ei,bineinteles carti cu ceausescu gaseai la fiecare colt de strada,si asa reusea sa minta pe oameni ca expresia '' crede si nu cerceta'' este scrisa in biblie, complet neadevarat, in biblie scrie clar:

'' Ci cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun.'' (1Tes.5:21)'

Ce este trist! comunismul s-a dus, dar mesajul merge mai departe din generatie in generatie, promovat de oamenii spalati pe creier de catre comunisti.Acum avem acces la date,putem sa ne informam liber, nu ne constrange nimeni, si cu toate astea ne multumim cu un simplu '' search pe google '' promovand o minciuna.

| ania a răspuns:

Mi se pare trist ca si crestin sa spui ca ar trebui sa credem si sa nu cercetam. Sa nu ai curajul sa-ti confrunti indoielile, nu e credinta inseamna ca alegi sa te minti singur.De ce sa nu intrebe? Poate e mai usor asa, fara nume, fara sa se uite cinteva cuidat la tine. In Biblie scrie:" Fiti gata sa dati socoteala oricui de nadejdea care este in voi".

| RelaţiiCuClienţii a răspuns:

De ce este urât să pui întrebări despre religie? Nu pot găsi nici un motiv logic pentru care ar fi urât să întreb despre un subiect cu o greutate aşa de mare în zilele noastre.
Tu nu îi întrebi pe profesorii de religie, asta dacă mai eşti la şcoală, pe preoţi, sau pe alte cunoştinţe cu un bagaj de cunoştinţe mult mai mare decât ale tale, chestii legate de religie?
Ateii de ce nu ar întreba despre asta? Faptul că nu cred într-un presupus Dumnezeu, nu îi face diferiţi din punctul de vedere a definiţiei omului. Sunt pur şi simplu persoane cu preocupări asemănătoare ca ale tale, care nu pot accepta concepţii şi credinţe fără un rezultat, sau un răspuns clar.
De ce crezi că pun întrebări? Pentru că simt vreo plăcere diabolică să-L insulte pe Dumnezeu? Este cam absurd din punctul meu de vedere.
Nu poţi să insulţi ceva ce din punctul tău de vedere nu există!winking
Ok, presupun că există acest proverb, chiar dacă mai este unul care îl cam contrazice pe acesta, dar de ce să existe? Ar trebui să credem dar şi să cercetăm.
Peoţii cred, dar şi cercetează şi învaţă despre viaţa lui Dumnezeu. Şi ateii, agnostici ş.a.m.d. fac exact acelaşi lucru la început, numai că ei cercetează din punct de vedere obiectiv! Iar după ce cercetează tot nu mai cred.
Insultă-mi familia, modul de a trăi, concepţiile.Insultă-mi existenţa, să văd dacă te vei simţi impăcată când vei termina.

| RelaţiiCuClienţii a răspuns:

P.S.
"Creştinismul a luat apărarea a tot ceea ce este slab, josnic, neizbutit, a făcut un ideal din împotrivirea faţă de instinctele de conservare, ale vieţii puternice, ba chiar a corupt dreapta judecată a firilor celor mai puternice din punct de vedere intelectual, propovăduindu-le că valorile superioare ale intelectualităţii nu-s decât păcate, rătăciri şi ispite."
Friedrich Nietzsche
Ahh!
Adevăr grăiesc vorbetele tale, Nietzsche!
Pace.happy

| chelstone a răspuns:

'crede si nu cerceta' pai de ce? ca sa ramai in bezna, sa fii manipulata, plus de asta mi-a zis un ultras religios ca nu scrie asa ceva in biblie, si aceste vresuri tie iti inspira libertate, precum spune-ti voi crestinii ca o aveti?
Nu l-a insultat nimeni pe dumnezeul vostru, doar am pus niste intrebari.

| chelstone a răspuns:

Bebetho, acea fraza nu e un proverb, reprezinta o impunere, pentru a manipula, acesti libertini in gandire si alegeri a-u nascocit aceasta fraza

| chelstone a răspuns:

Bebetho, asa se cred crestinii

| carpediem a răspuns:

Pacat e sa nu cunosti. Si de ce te adresezi doar baietilor? De ce consideri un adevar insulta? Apropos, ce face God cu guvernu' asta stupid. Asa creatie... cum se zice, dupa chipul si asemanarea sa?

| Kosuchin a răspuns:

Te deranjeaza? iesi de pe TPU loser

| bebetho a răspuns:

Ce dragut! Iti faci probleme pentru pacatele ateilor?
Dar ce e urat sa pui intrebari despre religie, sa te informezi?
Am auzit proverbu si e o imbecilitate, cum poti sa crezi in ceva fara sa cercetezi?
Hah, daca pui intrebari despre religie inseamna ca-L insulti pe D-zeu (biblic / coranic / cutare)? Irelevant!
"Nu mă simt obligat să cred că acelaşi Dumnezeu, care ne-a înzestrat cu simţuri, raţiune şi intelect, ar pretinde să nu le folosim." G.Galilei.
Pace!
ps: Nu m-ai convins sa nu mai pun intrebari referitoare la religie.

| bebetho a răspuns:

@chelstone : E un citat pe care l-am dat pentru ca mi se pare inteligent. Care libertini in gandire, mai exact?

| Borgir a răspuns:

Bine! Crede tu si nu cerceta si sa vedem unde o sa ajungi.Presupun ca voi aveti dreptul sa vb despre atei dar noi se pare ca nu.Vizitiul a punctat deja foarte bine.Bv vizi ai de la mine 2 bife pozitive.

| Bunny a răspuns:

Sa crezi orbeste doar ca asa ti s-a zis? Daca te'ai fi nascut in alta religie ai fi fost convinsa ca aia e adevarata religie si altii s'ar fi contrazis cu tine.Fiecare are dreptul sa isi aleaga propria religie.Ca te'ai nascut intr'un anumit mediu si ti s-a bagat in cap ca asa e bine si corect, nu inseamna ca si exista.Crezi in ceva nedovedit si fara sens.Cu ce te incurca cand cineva isi zice parerea persoanala? Nu poate sa fie toata lumea ca tine si nici tu ca altii.Vezi'ti de viata ta si lasa'i pe altii. Face bine la sanatate.winking

| Asdfasdefta a răspuns:

Da, chiar mai ateilor, nu v-ati saturat sa ganditi logic? Nu v-i s-a urat sa fiti al naibii de liberi, fara sa faceti pacate, fara vreo retinere?
@ Mikayla, nu sunt atee, nici crestina, dar respect gandirea ateilor. Poate ca nu exista niciun zeu acolo sus, ci doar destinul, si norocul fiecaruia.
Gandeste-te: daca ar fi fost adevarata toata povestea cu Iisus, cu iadul si cu raiul, crezi ca mai spunea cineva : crede si nu cerceta?
Cum poti gandi asa, inchis, cum vor altii?(generalizez cand zic "tu" )
P.S. Cum te-ai simti daca dupa ce ai muri ai vedea ca de fapt sufletul tau merge in alt corp, "proaspat?" Cum te-ai simti daca ai realiza ca ai pus botu' ca fraieru' la ce spunea popa la biserica?

| Dreamy explică:

Da,poate m-am exprimat gresit

Vroiam sa zic ca nu e frumos sa iti bati joc de religie cum fac unii. Da, daca as fi fost nascuta in alta religie mi-as fi aparat religia dar nu as fi insultat celelate religii.
"iubesc sa vad cum arde biblia"...normal, nu? (e un comentariu dat de un user)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

rolling on the floor Pai cum, ma, Mikayla, tu consideri sfant un citat al unui filosof anti-crestin, citat care e o sageata impotriva crestinismului?
Ce ma distreaza intrebarile astea, indiferent din ce parte vin, fiindca nimeni nu se mai oboseste sa citeasca contra-argumentele celuilalt, e ca o lupta in orb.

| apopa2024 a răspuns:

ACOPERISURI PROFESIONALE ADV SRL specializata in lucrari pentru acoperisuri executa cu profesionalism si garantie la cele mai mici preturi lucrari de Montaj Tigla Metalica. Pentru mai multe detalii accesati site ul nostru https://acoperisurilacheie.eu/

| apopa2024 a răspuns:

Experimentati serviciile de reparare, renovare si instalare acoperisuri cu maestri priceputi - https://anunturi-reparatii-acoperis.ro/

| apopa2024 a răspuns:

SC.HOLBAN ROOF S.R.L specializata in lucrari pentru acoperisuri executa cu profesionalism si garantie la cele mai mici preturi lucrari de Izolare Acoperis. Pentru mai multe detalii accesati site ul nostru https://acoperisuripremium.eu/

| apopa2024 a răspuns:

Firma Expertacoperisuri specializata in lucrari pentru acoperisuri executa cu profesionalism

si garantie la cele mai mici preturi lucrari de Dachdecker.Pentru mai multe detalii accesati

site ul nostru https://mathiasdachdecker.at/