Este o intrebare absolut nerelevanta ca sa nu zic proasta.Mergem la biserica la manifestarile enumerate mai sus pentru ca daca intr-o familie este un ateu nu inseamna ca toata familia si tot neamul lui, prieteni, vecini, colegi si alti sunt atei si se subintelege de ce. Alta intrebare proasta; de ce nu sarbatorim bing-bang, maimute etc? Pentru ca oameni de stiinta nu si-au propus din stradaniile lor sa faca o alta religie, a ateului ci vor sa demonstreze contrariul daca poti percepe si ma indoiesc ca poti.Nu ai sa vezi nici o data pe oameni de stiinta ca isi trimet apostolii si emisarii care ii vezi si azi cu rucsacurile in spate bantuind si impartind cartulii religioase cu pozele din ele aratand mai degraba medievalismul, decat secolul21.Si acum te intreb pe tine si ceilalti indoctrinati.De ce folositi inventiile oamenilor de stiinta calculatoarele, automobilele, avioanele, energia electrica, televiziunea unde mai nou va tineti predicile aceleasi de mii de anii, telefoanele, cand aveti o buba in cur tot la oameni de stiinta va duceti etc etc.De cine au fost inventate toate astea pe care le folositi, de sfantu Petru, de papa de la Roma de predicatori si preoti, de pierde vara aia cu rucsacurile care bantuie pentru noi adepti.As putea umple un volum pe tema asta dar ajunge.Toti suntem copii acestei planete indiferent in ce credem si uni si ceilalti venim din acelasi loc indiferent cum inchipuim creatia.
Nu are sens sa abordezi subiecte pe teme religioase, atat ateii cat si crestinii au motivele si argumentele proprii, precum si crestinii. E in zadar, lasa lumea sa creada ce doreste, nu poti tu sa schimbi opinia unuei persoane intr-un moment, pe site! Si eu am discutat pe aceasta tema, dar pe chat, nu am ajuns la un numitor comun, e logic, oameni diferiti, perspective diferite!
Traiane, dar de ce Crestinii se opereaza de apendicita si isi scot masele de minte? De ce se epileaza femeile? De ce iau medicamente cand sufera de coccigodinie? De Ce?
Dar, cine te-a mintit pe tine ca m-as fi casatorit la biserica? Gresesti total.Nu generaliza, ca nu e cazul.
@Oliana: care ateu a deschis vreodata aici subiecte religioase? Ateii incearca doar sa raspunda provocarilor venite cu toptanul din partea evlaviosilor dreptcredinciosi.
Iti raspunde un ''coechipier''. Amice, stii vorba aia: Cainele moare de drum lung si ''cineva'' de grija altuia?
Fratilor, pe lumea asta mai exista si altceva decat credinciosi care se iau de atei si atei care sunt evoluati pentru ca nu sunt credinciosi si in general vesnica poveste atei vs. credinciosi asa ca incepeti sa puneti si voi alte intrebari ca devine ataaaaat de plictisitoare rubrika asta stiinta si mai ales dar mai ales filozofie
1.Cred ca se casatoresc la biserica din cauza nevestei, familiei lui sau familiei nevestei.(daca ea e credincioasa sigur, SIGUR parintii ei nu trebuie sa stie ca esti ateu.Trebuie sa fii destept)
2.Citeste mai sus, aproximativ aceiasi chestie.
Partea proasta este ca trebuie sa dai bani...ghici cui?
De ce sa imi creez sarbatorile noastre(eu nu veneram pe nimeni)
De ce? sa iti raspund cu o intrebare.
Daca esti credincios, de ce faci aceleasi pacate pe care le face un ateu?
Traiane, am inceput sa-ti scriu aici un raspuns kilometric, insa pe la mijloc mi-am dat seama ca nu merita si ca nu vei invata nimic din el oricum. Tot ce pot face e sa-ti dau un sfat, sa ii lasi pe altii sa traiasca la fel cum te lasa si ei pe tine, sa te concentrezi asupra lucrurilor cu adevarat importante, nu cu ce au altii in ograda.
Numai bine!
@Abh, acel sfat l-am primit in frageda copilarie de la bunicul meu iar daca gindim logic TU ai intrat in ograda mea, eu nu te oblig sa raspunzi la intrebarile mele.@Criticul, testeaza-ma, intreaba si daca gasesc intrebarea folositoare iti voi raspunde, Hai amice! Domnule@Hombre, eu va respect virsta nu intru in detalii-daca ati privi intrebarile mele din mai multe laturi ati putea observa ca eu nu am nimic personal cu ateii!@Oz, spune un pacat pe care il faci tu ca sa iti spun daca il fac si eu!
Buna,
Sa nu iti sara in cap mama, tatat, mama soacra si tata socru.
Nimic altceva. Incearca tu sa faci o nunta fara cuninie religoasa si ai sa vezi panarama ce ai pe cap. Prefer sa stau 2 ore la biserica decat sa ma cert 15 cu familia.
Seara buna
Dvs cine va da dreptul sa fiti asa incisiv fata de atei? Parca in credinta dvs, de care faceti parada, se spune sa fiti buni, iertatori, intelegatori. Va voi raspunde eu la intrebari dar prima oara raspundeti dvs : de ce daca sinteti asa credinciosi ii puneti si pe atei sa va plateasca religia? Popii sint bugetari! De ce? De ce nu fac treaba moca sau, sa plateasca numai credinciosii dovediti?!
Problema sta cam asa. Daca statul, comunitatea, plateste pentru popii dvs, corect si nediscriminator ar fi sa plateasca si popii bisericii de orice alt gen sau tip. Nu credeti ca este logic?
@traian, poate ar fi fost bine sa faci un apel ca ateii sa nu mai posteze citate din biblie si sa le interpreteze. pe de alta parte crestinii ar trebui sa nu mai deschida subiecte cu ateii, sa nu mai raspunda la nici o provocare, pentru ca stiu ce au de facut. Sa ne respectam reciproc crezul si sa nu mai initiem dispute pe teme religioase. Cred ca putem trai in pace cu totii, fara sa mai pomenim despre acest subiect.
@Oliana
Daca partenerul tau ar fi ateu si ar trebui sa faceti nunta lui i-ar parea inutila ceremonia religioasa. Insa din dragoste pentru tine o va face. La fel si cu botezul copilului. Sarbatorile religioase sunt zile obisnuite. Cand vine vorba de Pasti si Craciun petrecem ca majoritatea crestinilor, adica infruptandu-ne ca animalele din bunataturi. Diferenta prea mare de manifestare nu e, sa stii.
Si da, eu respect credinta altora. De altii nu-mi pasa. Numai bine.
Iata un raspuns si pentru atei si pentru alte categorii;"Cu siguranta una dintre cele mai vizibile lectii predate de catre secolul al xx-lea a fost existenta, nu atit de un numar de diferite realitati, dar de un numar de diferite lentile, cu care sa se vada aceeasi realitate. Michael Arlen.
Credinta este ceva la care trebuie sa ajungi si nu putem nega sub nici un pretext ca chestiile cu botezul, casatoria s. a. m. d. sunt mai mult traditii, sunt ceremonii de ce sa nu spunem "frumoase". A nu se confunda ateul cu satanistul. Ateii nu sunt rai, pur si simplu sunt oameni care inca nu au ajuns la credinta.
p. S. eu cred in Dumnezeu, dar nu merg principial la biserica.