Da, poate.
Si nu e vorba despre "stari existentiale", ci despre dualitatea unda-particula si principiul de non-localitate.
Nu-ti scriu mai mult, probabil imi vei da un "raspuns" fantezist, ca de obicei...
Te las pe tine sa explici principiul de non-localitate.
Eu iti explic dualitatea unda-particula:
Fotonii sunt emisi unul dupa altul de sursa cu perioada t = 1/f unde f este frecventa undei. Cantitatea de energie cinetica transportata de un foton este E = h * f unde h este constanta Plank. Lungimea de unda lambda = c * t = c/f. Masa fotonului Mr in repaus desi este considerata zero Kg ea se situeaza undeva in intervalul: 0 Kg < Mr < 1.783 * 10 ^ ( - 54 ) Kg. Masa de miscare a fotonului = Mm = E / c^2 = ( h * f ) / c^2. Masa de repaus a fotonului se aduna cu masa de miscare a fotonului care este cu atat mai mare cu cat frecventa fotonului sau a undei formata de foton este mai mare. Astfel daca doi fotoni au fiecare energia de miscare > 0.511 MeV prin coliziunea dintre cei doi se poate forma o pereche pozitron-electron.
Cand un foton se ciocneste cu un electron se contopeste cu electronul sau este deviat de electron. Prin contopire se numeste ciocnire plastica. Prin deviere se numeste ciocnire elastica.
Nu trebuie sa-ti explic nimic, ti-am raspuns la intrebare, doar pentru vechimea ei de 19 ore.
Nu e ok ce faci, punandu-i pe astia in dificultate cu "intrebari" prin care nu dovedesti nimic, dar probabil si boala asta are un nume...
Daca particulele elementare de tipul fermionilor ( avand masa ) ar putea ocupa in acelasi timp acelasi loc ar avea loc colaps al materiei. Fotonii si gluonii sunt considerati bosoni. Fotonii si gluonii nu au masa. Bosonii W, Z au masa. Fotonul avand masa de repaus foarte mica, ea este considerata zero Kg.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Principiul_de_excluziune
"Principiul de excluziune, numit și Principiul Pauli este un principiu din mecanica cuantică, formulat de Wolfgang Pauli în 1925. Acesta afirmă că doi fermioni identici nu pot ocupa aceeași stare cuantică simultan ( aceeasi pozitie in spatiu ).
Spre deosebire de fermioni, bosonii ( fotonii, gluonii ) se pot afla în număr mai mare în aceeași stare cuantică ( in aceeasi pozitie din spatiu )."
S-ar putea spune ca bosonii "nu ocupa spatiu" sau nu au dimensiune sau marime ce poate fi exprimata in metri sau nu au diametru ce poate fi exprimat in metri.
Tin sa te contrazic: o particula elementara de tip fermion NU poate ocupa pozitii diferite in spatiu in acelasi timp. Nu stiu ce fizica ai invatat si unde.
Spita unei roti de bicicleta desi pare ca ocupa mai multe locuri in acelasi timp este de fapt imposibilitatea ochiului observatorului de a se roti cu viteza de rotatie a spitei. La fel se intampla si cu electronii. Viteza lor de deplasare in jurul nucleului este atat de mare incat fotografia unu atom de hidrogen arata un nor de electroni in jurul nucleului care la randul lui este un nor de protoni DESI este vorba de un singur electron si un singur proton in cazul atomului de hidrogen. Cu cat frecventa fotonului este mai mare cu atat impactul acestuia la coliziunea cu un electron este mai mare.
Vidul (spatiul gol, complet golit de particule/energie) are o energie - aceasta este energia care duce la expansiunea actuala a Universului.
Daca aplicam principiile sau legile mecanicii cuantice asupra spatiului gol, obtinem ca spatiul gol are energie, energie care duce la expansiunea spatiului.
Energia care duce la expansiunea actuala a Universului este de fapt a doua stare de existenta adica Duhul Sfant al lui Dumnezeu care se poate deplasa sau poate imprima deplasare. Geneza 1:2. Isaia 40. "Dumnezeu intinde cerurile ( Universul ) si le lateste ca pe un cort."