| daddy a întrebat:

O persoana buna sa spunem care chiar toata viata ei a ajutat pe cei la nevoie, nu a pacatuit, a fost foarte implicata in proiecte umanitare gen sa se ofere voluntar la crucea rosie sau sa doneze bani pentru oamenii bolnavi sau pentru batrani etc. dar care nu crede in dumnezeu tot va ajunge in iad?
explicati
si apropo 2 video-uri
un caz in care un ateu moare si ii pune la dumnezeu cateva intrebari si acesta da raspunsuri foarte evazive
iar altul in care un credincios vede o halucinatie si ii pare rau ca si-a trait viata dupa dogma religioasa
sa imi spuneti ce opinii aveti
http://www.youtube.com/watch?v=1roV5-xgT_s
http://www.youtube.com/watch?v=XTgVKQHFP50&feature=relat ed

21 răspunsuri:
| SnicK a răspuns:

Da, va ajunge probabil.
De fapt cred sigur.
Dumnezeu spune sa-l slavesti pe el, nu doar sa faci lucruri bune cu oamenii.
Ca si la scoala.
Poti sa te comporti frumos cu colegi daca la ora esti varza.
Uita-te la asta.
http://www.youtube.com/watch?v=Lu5I4FPLb4U&feature=related
Cat despre intrebariile de la primul video pe care l-ai postat vreau sa zic ca "Dumnezeu exista, Dumnezeu nu a fost creat de cineva, Dumnezeu a fost creat el insusi si cum spune in Biblie (*nu mai tin minte dar cauta pe Google cuvintele astea "Prima data a fost Cuvantul si Cuvantul a fost Dumnezeu"
Cat despre "De ce crestinii sunt in necazuri si toate cele daca Dumnezeu i iubeste?"
Pentru ca: Daca nu ar fi chinuiti nu si-ar mai aduce aminte de Dumnezeu.
Plus de asta, Tu esti crestin de ex. si crezi in Dumnezeu faci ce zice in Biblie si i urmezi calea, si Hahaha Tu nu mori doar la 90-100 de ani pentru ca-l iubesti pe Dumnezeu...Vine ateu si te intreaba "Mai tu cum de nu mori ca ceilalti?" Atunci tu zici "Pentru ca cred in Dumnezeu."
Iar Ateu" Okey am sa incep si eu sa cred ca sa nu mor tanar"
Iar alta este pentru ca Dumnezeu vrea sa intareasca spiritul crestinului pentru viata viitoare si pentru al testa sa vada daca va trece prin acea problema tot cu Dumnezeu.
Ca si la test.
La elevul destept (crestinul) i dai exerciti grele pentru mintea lui iar celorlalti le dai mai usor.
ASA ESTE SI cu Dumnezeu, la cei crestini le da mai greu in viata ca sa-i treaca prin testele vietii.
Cat despre cei care nu cred, Dumnezeu spune ca NU DORESTE MOARTEA pacatosului.
DECI Nu vrea ca ateul sa moara.
Doar ca nu-l mai pazeste si-l asculta.
Dumnezeu iubeste pe toti! Indiferent de Ateu sau Crestin.
Cateva cuvinte sunt ca :
"Vei vedea cu ochii tai cum ai sa pleci"

| alexflor87 a răspuns:

Citeste te rog din Biblie Romani 3:23 (Căci toţi au păcătuit, şi Sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu) si daca vrei si mai departe, este foarte important (Şi Sunt socotiţi neprihăniţi, fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea, care este în Hristos Isus.
Romani 3:24). Deci, ce spune acest verset? Ca toti am pacatuit. Nu exista om fara pacat. Numai Isus Hristos a fost fara pacat.Nu este de ajuns sa facem doar fapte ca sa ajungem in rai. Daca nu crezi in Dumnezeu atunci ajungi in iad. Citeste Efeseni 2: 8-9 (Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu.
 Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni). Cel mai bine este sa citesti Biblia ca sa intelegi ce a facut Dumnezeu pentru tine, si anume ca l-a dat pe singurul sau Fiu sa moara pentru pacatele noastre. Nu putem spune ca suntem fara pacat pentru ca atunci Hristos ar fi murit degeaba)

| daddy explică:

Si cum ramane cu cei care au sa spunem retard psihic,
copiii cu dizabilitati care au judecata intunecata si nu pot concepe ideea de divinitate cum ramane cu ei?
sunt oameni bolnavi psihic care traiesc in lumea lor

gbrltdr
| gbrltdr a răspuns:

Ceea ce am vazut frizeaza bunul simt...chiar daca va considerati atei... cei care n-ati citit Biblia, cu ce drept puteti posta astfel de prostii? Daca nu ati citit Biblia, de ce o judecati? Daca nu credeti in Dumnezeu, de ce luati numele Lui in ras?
Am sa va dau un link unde puteti citi despre adevarul Bibliei...astept pareri.
http://www.gotquestions.org/Romana/Biblia-Cuvantul-Dumnezeu.html

gbrltdr
| gbrltdr a răspuns:

Dar v-as ruga sa aveti rabdare sa cititi tot.Pentru voi a fost mai usor sa va uitati la doua filmulete de prost gust decat sa cititi. Cred ca acesta este motivul pentru care nu cititi Biblia...nu aveti rabdare si luati tot ce este usor.

regis
| regis a răspuns:

Eu cred ca nu conteaza daca este ateu sau nu. Mult mai importante sunt faptele sale si nu motivul savarsirii lor. Dupa cum si "drumul spre iad este pavat cu bune intentii".

| danut a răspuns:

"daddy explică:Si cum ramane cu cei care au sa spunem retard psihic, copiii cu dizabilitati care au judecata intunecata si nu pot concepe ideea de divinitate cum ramane cu ei? "
Dumnezeu a lasat si pentru ei o solutie: daca sunt dependenti de parinti, tutore, fara nici o posibilitate de gandire atunci si in cele spirituale sunt "dependenti" de parinti. Adica alegerea facuta de parinti se resfrange si asupra copiilor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

C.Noica dadea exemplul la aceasta tema pe cei doi fii dintre care unul risipitor si unul care a ramas acasa linga tatal. Dupa ce risipitorul si-a cheltuit averea si a cunoscut si trait viata in toate amanuntele ei s-a intors acasa unde a fost primit mai bine chiar decit fratele ramas acolo.Noica isi punea intrebarea cu ce a ramas fiul risipitor si cu ce a ramas fratele lui.Raspunsul a fost ca fiul risipitor a cunoscut viata in toata voluptatea ei iar fratele lui a ramas cu regretul ca nici macar n-a incercat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca un crestin ca mine nu face voia tatalui ceresc, si un ateu, nu crede dar traieste in moralitate si facere de bine, este milos iertator, cinstit, care e mai ascultator? deci fiul lui dumnezeu este cel ce face voia tatalui ceresc nu cel care spune Doamne-doamne. dar vad altceva, aici, a-ti ajuns sa va luptari in linkuri atei si credinciosi, asa neajutand pe nimeni.de ce crezi tu ca trebuie sa ma convingi pe mine, ca sunt un om pierdut dupa viata aceasta. de ce te-as crede? esti un om.cum sa nu-l cred pe creator care mi-a fagaduit ca voi trai chiar daca voi muri? sau ca voi trai vesnic prin credinta in fiul lui, si in jertfa curatitoare a acestuia?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daddy ti-am raspuns fara sa ma uit la linkurile tale.imi pare rau ca ti-am raspuns.cum poti veni cu asa ceva si sa ai pretentii la raspunsuri decente? cati ani ai? pe cine urmezi? sau pe cine copii? ce opinie am in privinta ta care crezi niste desene animate? esti la fel ca unul care nu s-a obosit decat sa asculte pe altii si sa urmeze gasca, sa dea bine in fata lor. daca te-ar interesa ar trebui sa citesti si ceva religie. dar ...inutil.fa ce vrei, e viata ta, si nu numai tu. e dureros ce vad pe aici.nici nu-ti inchipui cat si nici macar de ce.am auzit multe pareri, dar atatea ineptii ca la atei cu toate parerile lor savante copiate cine stie de pe unde, nu am intalnit nicaieri, si nici macar nu sunt crestin practicant.si v-am citit si postarile si parerile personale in privat, si emisiuni, si filozofii laice.nu pot decat sa zambesc amar. ignoranti ce dcred in vorbe si pareri preconcepute, eu va doresc sanatate, s-aveti bani, s-aveti ce... spune.

| daddy explică:

@tepes
pai or fii ele caricaturi dar continutul este real daca te-ai uitat la subtitrari am avut de-a face cu religia asta pana cand am studiat biologia si astronomia
ai vreo idee cam cate planete, stele, galaxii, si nebuloase sunt in universul acesta?
noi suntem doar ca niste furnictue neajutorate
infricosator dar adevarat teistii refuza sa accepte asta
desi ei sunt incerti in privinta lui dumnezeu
ei formuleaza o intrebare cu " CREZI in dumnezeu? "
daca ar fi vb de ceva foarte sigur de ce trebuie sa folosesti cuvantul CREZI?
nu este nevoie sa te intreb daca crezi in soare, in ploaie sau in oameni
pentru ca sunt lucruri certe
asta e hiba voastra ca voi va folositi de credinta voastra nu de ratiune
americanii au si o vb pentru asta - "wishfull thinking " adica pe romaneste confundarea dorintelor cu realitatea
ne-am creat iluzia ca suntem aici deci aici trebuie sa ramanem dar de fapt nu ne garanteaza nimeni asta
ateii ar vrea sa existe o viata de apoi bineinteles oricine ar vrea sa fie imortal este ceva natural
avem in noi instinctul de supravietuire numai ca trebuie sa ramanem cu picoarele pepamant nu sa credem in povesti
nu vreau sa conving pe nimeni insa sunt foarte curios totusi cum de atatea persoane cred in ceva nedovedit
ce te-ar opri sa crezi in piticul invizibil care se ascunde la tine sub pat?
nu ai exclude nici aceasta posibilitate nu? pentru ca nu s-a demonstrat inexistenta lui
cam asta e logica la voi

regis
| regis a răspuns:

Eu cred ca nu conteaza daca este ateu sau nu. Mult mai importante sunt faptele sale si nu motivul savarsirii lor. Dupa cum si "drumul spre iad este pavat cu bune intentii".

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu incerca sa gasesti un raspuns la toate nelamuririle tale pentru ca nu vei gasi ceva care sa te multumeasca. Religia gaseste raspunsuri la toate intrebarile cu privire la realitatea cruda care infirma existenta divinitatii dar toate raspunsurile ramin cu semnul intrebarii...
@gbrltdr: Si ateul poate spune ca ceea ce afirma crestinul frizeaza bunul simt pentru ca in opinia ateului Biblia este o blasfemie la adresa ratiuni umane. Afirmatia crestinului manipulat de o carte scrisa de niste persoane primitive care ne invata cum sa ne comportam si "atesta" existenta divinitatii in opinia ateului este fara sens iar daca credinciosul gaseste divinitatea in aceasta carte pentru ca nu poate patrunde dincolo de ea, pentru ateu inseamna frica si naivitate. Eu personal am citit Biblia si nu am gasit nimic divin in ea iar cine afirma ca credinta si rugaciunea ajuta si vindeca dupa parerea mea se minte pe sine insusi. Stiinta nu poate demonstra existenta sau nonexistenta divinului(deocamdata) dar nici nu pot accepta ca aceasta divinitate umple toate golurile cunoasterii
Referitor la articolul recomandat nu demonstreaza nimic, totul este relativ

| Alphawolf a răspuns:

Cum a spus si @anonim nu vei primi raspunsuri multumitoare(logice) de la crestini deoarece ei au o anumita slabiciune si vor sa creada in ceva care ii pazeste si le alina durerile si suferintele.
@Tepes: Tu faci apel la ignoranta si este ilogic, nu prezinti nici un argument. Tu nu poti fi sceptic, nu poti vedea din punct neutru cele doua parti religia si stiinta si chiar daca ti s-ar demonstra clar ca nu suntem creati ci suntem evoluati tu tot ineptii le vei considera
Nu poti convinge un credincios de nimic; deoarece credinta lui nu se bazeaza pe dovezi, ci se bazeaza pe o nevoie profunda de a crede." - Carl Sagan

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pana acum nu s-a nascut acea persoana...
Tu zici ca nu crede in Dumnezeu, dar la sfarsitul vietii se dovedeste existenta acestuia? Daca da, iti raspuns printr-o intrebare: nu sti cine sunt, nu ma cunsoti dar imi faci pe plac si imi indeplinesti toate dorintele, devenind un ideal. Te primesc alaturi de mine?

| Hombre a răspuns:

Pro si contra. Credinciosi si liberi cugetatori(atei). Raiul si iadul ca si binele si raul sunt in comuniune.Nu poate exista una fara cealalta si mereu va fi asa.Religia este o dogma se mai numeste "cartea cartilor'' care intr-adevar contine multe invataminte bune dar contine si mute aberatii mai ales Testamentul vechi. Dar pentru ca religia este atat de asumata si plina de inteleciune ce s-a intamplat in Europa medievala in urma rasboaielor religioase, cruciadele, arderea pe rug a femeilor asazis ''vrajitoare'' si a celor care care practicau stiinta la acea vreme si toate astea in numele religiei care nu prea face cinste Creatorului. Oare Dumnezeu lea comandat asa ceva? Nu. Ci acei indivizi care speculeaza aceasta dogma pentru interesul lor.Gbrltdr, ne propune un link car nu lamureste nimic un extras ce miroase a iehovisti in care nu ai alternativa ci musai a crede orbeste.Credinta e in voi nu in vorbele mestesugite ale unor indivizi in care albul e si negru. Buni, rai, albi, negri, galbeni, inalti marunti etc suntem ai aceluiasi creator.Suntem asemanatori dar diferiti.Asta este si farmecul nostru.Sa auzim de bine.

| Gospell a răspuns:

Pentru daddy! Ai citit vreodata Biblia? Care este argumentul tau ca : Dumnezeu nu exista.
Cat despre acele 2 filmulete. sunt facute de niste oameni la fel ca tine "atei".
Ma enerveaza papagalii astia ca tine. care nu stiu decat sa zica ca nu exista Dumnezeu, fara a a avea un argument bine intemeiat. ( scuze de vorbe, dar nu ma pot stapani).
Biblia se mai numeste si Cuvantul Lui Dumnezeu. Nu Dumnezeu a scris-o, ci o gramada de oameni care au fost la martori la nasterea/moartea/invierea lui Iisus si la toate binefacerile Lui.
Iar Biblia nu este singurul argument solid al crestinilor, o alta dovada ca exista Dumnezeu este fapta : Nu ti s-a intamplat niciodata sa te rogi Lui Dumnezeu din toata inima si sa ti se intample un lucru bun? ( dar desigur tie nu ti s-a intamplat ca tu nu crezi )
Cei care sunt atei ar trebui sa-si vada de treaba lor, si sa nu mai comenteze atat. Ca oricum se vor convinge atunci cand vor muri, ca vor ajunge la Judecata de Apoi si vor fi trmisi in focurile iadului si pedepsiti pe vecie!

| Gospell a răspuns:

Aaa. si era sa uit! exista o vorba : Nu strica daca crezi in Dumnezeu, strica daca Nu crezi in Dumnezeu!
si am o zicala pentru cei care nu au citit Biblia : Nu cartea este de vina ca omul nu stie, ci omul ca nu o citeste.

| daddy explică:

@gospel
Ma enerveaza papagalii astia ca tine. care nu stiu decat sa zica ca nu exista Dumnezeu, fara a a avea un argument bine intemeiat

okay ce te impiedica sa crezi in piticul invizibil din dulapul tau?
ai vreun motiv intemeiat sa spui ca nu ar exista?

| Gospell a răspuns:

Nu mai am ce sa zic straight face (adica deja ma enerveaza subiectul asta)
Am observat ca "daddy" dupa ce vede un comentariu de la altii, ia un fragment si il comenteaza ( cum mi-a facut mie)... Il rog pe daddy sa comenteze TOT ce am scris... nu un fragment.

| Alphawolf a răspuns:

@GoSpeL: Vad ca iti aperi credinta cu voturi stupid si inteligent fara sa judeci daca ai dreptate. @daddy nu are ce sa-ti demonstreze tu esti acela care crezi in ceva nedemonstrabil, tu trebuie sa demonstrezi. Nimeni nu poate sa-ti aduca dovezi de neclintit de nonexistenta divinului dar poate sa-ti aduca foarte multe argumente plauzibile care infirma existenta divinului asa cum ne este prezentat in "cartea cartilor" iar tu ca un mare cititor al Bibliei daca ai fi un pic sceptic ai putea gasi in ea multe contradictii care argumenteaza imposibilitatea creatiei si poti deduce ca Biblia este atit de imperfecta incit nu poate fi cuvintul creatorului absolut
Tu zici "Nu strica daca crezi in Dumnezeu, strica daca Nu crezi in Dumnezeu!" iar eu zic ca religia spala gindirea pentru ca oamenii se tem de moarte au sperante false si superstitii, religia ingradeste libertatea si drepturile, in loc sa se construiasca spitale, scoli, azile, etc, se construiesc biserici, popii cistiga bani degeaba si se imbogatesc de pe urma fraierilor, foarte multe razboaie au avut loc din cauza religiilor!