@Aminadab -mi se pare ca te contrazici : sau, poate fara sa vrei ai spus lucrurile, fara sa ti dai seama-dar, se cam contrazic! apoi, eu am citit Biblia si multe alte carti, de filozofie si alte aiureli, dar. unde scrie in Biblie ca "in ziua in care omul a murit, in aceiasi zi i-au disparut si gandurile si planurile si amintirea"?-te intreb numai ca sa stiu si eu-poate am trecut eu cu vederea acest aspect .insa, in Biblie scrie exact invers : Lazar-saracul, bubosul, cel care cersea un colt de paine sau macar firmituri de la masa bogatului, si moare. ajunge in Rai, si NU pentru ca era sarac, ci pentru ca la viata lui, nu a facut rau nimanui si etc. bun, ajunge in Rai.atunci, cum poate sa il recunoasca pe bogat-pe acelasi bogat, la masa caruia a cersit dar, bogatul-inima fripta si zgarcita nu i a dat nici macar firmituri sa manance?-si pentru cine stie ce alte rautati, a ajuns in Iad? deci, daca uiti totul, cum poti sa recunosti pe cineva care, dupa ce a murit, nu mai are acelasi corp, sau aceeasi infatisare? cum poti, totusi sa il recunosti? in plus, ai scris iar ceva cu care NU sunt de acord : cum adica, "tu pentru cei dragi existi cat timp interactionezi cu ei dar daca pleci undeva si nici nu comunici in vreun fel tu pentru ei si ei pentru tine santeti inexistenti"? sunt atatea cazuri, in care, DESII toata lumea si orice institutii :pompieri, politie, medici, etc.iti spun ca persoana la care tii a murit, decedat, tu in inima ta-simti ca traieste... poate fi la orice departare posibila.pe alte continente sau in jungla.sa se fii pierdut, tu, simti in inima ta ca acea persoana traieste si ca-se gandeste la tine. e ca si cum, acea persoana ar vrea sa comunice cu tine prin telepatie...chiar daca toate lumea te asigura ca acea persoana a murit -tu STII-nu stiu cum sau de unde, o stii pur si simplu si simti lucrul asta-ca persoana respectiva traieste, si. dupa ani buni.se intampla Minunea-acea persoana a fost in viata in tot acest timp.si traieste! ai avut dreptatea sa ii simti prezenta. distanta, timpul, viata-moartea, etc, NU pot sa faca o prapastie atat de adanca intre tine, si acea persoana, astfel incat, ea sa NU mai existe pentru tine, asa pur si simplu.sa iti fie inexistenta! in plus, eu Nici NU cred in inexistenta! fiecare Crede ce vrea si, de cele mai multe ori, ajunge sa Creada in acel " ce vrea", in urma unor experiente personale, care l au marcat... oricum, adyth, a crede ca traiesti doar 20, 30, 40, 50, 60 .etc, de ani si apoi, devii "inexistent"...Cred ca e o gandire cam limitata! a Crede, doar in ce vezi, si in dovezi .si argumente ...argumente umane-deci limitate-mi se pare iar, o gandire limitata! iar faptul ca NU vezi, NU auzi, NU poti simti, cu aceste simturi omenesti. e, clar, logic .in momentul cand murim, nu o sa mai "beneficiem" de aceste simturi... dar, asta inseamna oare, ca Numai astfel de simturi exista? omenescul si trupescul, e destinat lutului, pamantului-omul se intoarce in tarana din care a fost luat.modelat,scluptat...dar, sufletul din om... oare unde se intoarce? oare NU in Mana Celui care l a trimis in lume? sunt multe de zis... apropo, ca sa ne aducem aminte, ca ceea ce NU vedem, NU inseamna ca NU exista! :) chiar e fain... enjoy this : http://www.youtube.com/watch?v=HLRVr_Mp8T8
:)
Stai linistita, nu trebuie sa intelegi. Pur si simplu vei inceta sa mai existi!
Pac!
Nici nu vreau sa ma gandesc la ceea ce este dupa. Imi ajung deocamndata problemele care sunt aici si acum in aceasta viata. Insa mereu sper ca dupa sa fie totul in roz... meritam asa ceva dupa stresul de acum. Ori cum ceva ceva trebuie sa fie si dupa
Moartea nu se poate controla este blestemulul pamantului, accept faptul ca voi muri, il consider ceva natural ca si nasterea, toti ne nastem pentru a muri.Pa
Ok deja ma simt ofensata.
Doar pentru simplu fapt ca sunt curioasa si imi place sa imi pun tot felul de probleme nu inseamna ca sunt sadomasochista sau emoloaica (ps n'am nimic cu emo). N'am de gand sa incerc nimic si nici nu astept cu "nerabdare" ziua aceea. Caci unii dintre voi singur asta ati gandit.
Stiu si eu foarte bine cum sa imi pretuiesc viata si bucuriile din ea, cu toate ca nici nu stiti dumneavoastra prin cate am trecut si, Dumnezeu mai stie prin cate voi trece de'alungul anilor.
Ideea sta in felul urmator, apreciez raspunsurile si sfaturile voastre. Si in legatura cu raspunsul tau Harciog, da cam la asta ma ducea mereu gandul dar totusi si atunci cand dormim adanc, visam si daca visam e ca si cum a'm trai acolo, deci tot simtim, nu? o. O
Nu am dispozitia necesara sa-ti raspund dar daca tot esti treaza am sa-ti spun un banc:
„ Calculatorul meu mergea ca naiba. De aceea, l-am sunat pe Gigel, pustiul de 11 ani care locuieste vizavi si al carui dormitor arata ca centrul de control de la NASA si l-am chemat pana la mine. Gigel a butonat cam un minut si totul s-a rezolvat ca prin farmec.
Inainte sa plece, l-am intrebat:
- Care era problema? - O eroare "ID ten T", mi-a raspuns. Nu voiam sa par ignorant, dar nici nu voiam sa las lucrurile nelamurite.
- O eroare "ID ten T"? Ce-i aia? Explica-mi mai mult, poate ca mai apare si cand nu esti tu acasa...
Gigel s-a strambat:
- Chiar nu stii ce inseamna?
- Nu, i-am raspuns.
- Scrie-o pe hartie si-ti vei da seama imediat.
Si a iesit repede pe usa.
Asa ca am scris-o pe hartie: I D 1 0 T. Si-mi era simpatic, afurisitul!"
Pe mine ma ingrozeste ideea de a muri, mai ales cand esti tanar, cand ai atatea de facut, cand ai vise, planuri. E greu de acceptat ca intr-o zi viata ta o sa se termine si o sa devi pamant.devi nimic.Si eu cred in reincarnare. Nu stiu daca poate cineva sa iti explice, sa iti raspunda foarte clar la intrebarea ta.Trebuie sa treci prin asa ceva ca sa stii raspunsul, dar din pacate daca ai trecut prin situatia asta, cu siguranta nu mai ai cum sa intri pe TPU sa impartasesti 'trairile'...
Asta este natura noastra! Mai bine te gandesti mai departe la lucrurile frumoase care ti le ofera viata.Nu te mai gandi ca intr'o zi "nu vei mai exista", cu toti se va intampla lucrul acesta!
O zi buna iti doresc!
Moartea...de fapt moartea nici NU exista! moartea e doar o TRECERE, de aici-Acolo. da, asa E-la o existenta superioara, bineinteles.-de ce spun asta? pentru ca, acea existenta va fi Eterna-NU vom muri iar si apoi iar-vom trece Altundeva.eu asa CRED...ideea reincarnarii mi se pare atat de "comerciala"-ceva gen harry potter, sau twilight... e prea.romanciera...stiu ca, in cazul anumitor scriitori-imaginatia trece beyond the limits. dar, CRED ca e destul de logica si rationala-ideea ca ceea ce faci in aceasta viata efemera iti va afecta Vesnicia-e Normal, sa ai parte doar de o "incercare"-mi se pare mai corect asa-cine e bun in acest "joc" al vietii si vesniciei-o va dovedi din prima-NU va mai avea nevoie de alte mii de vieti, ca sa o dovedeasca...si in ceea ce priveste ce e Dincolo.eu CRED in ce spune Biblia-si de aceea, Stiu ce e Dincolo...RASPLATA! pentru cei buni si care s au straduit.si Pedeapsa pentru cei rai, indiferenti, carora NU le a pasat de Nimeni si Nimic-nici macar de ei insisi... e foarte logic! e ca la liceu-faculta.cui ii pasa si arata un minimum de interes, se straduieste cum poate si cat poate-ia cinciu'-prin urmare trece de "examenul"asta-numit liceu, facultate...cui NU i pasa chiar deloc, nici macar de un cinci, si NU da doi bani pe viata lui-NU ia cinciu'...NU trece! ramane corigent.ca mai apoi, dupa ce i s au mai dat sanse-cum ni se dau noua in viata asta atatea sanse sa ne revenim, ridicam, schimbam, si constientizam viata noastra si lumea din jurul nostru. daca Nici dupa atatea sanse.NU facem nimic, tot NU ne pasa.ramanem Repetenti! sau, in cazul facultatii, muuulti se lasa! abandoneaza, pleaca.NU rezista! cand in cepi o facultate la zi, Trebuie sa fii constient de alegerea facuta...prin urmare, ni se dau muuulte sanse... Enorm de muuulte.Acela Cineva, are atata rabdare cu noi-rabdare dusa pana la extreme. dar, Cel ce cunoaste inimile, gandurile.STIE Totul si Vede...si daca omul acela-nenorocit.prin vointa lui-NU vrea sa i pese-pursi simplu...NU vrea sa aleaga calea ce stramta si o alege pe cea larga .pe unde intra cei mai muuulti... e NUmai alegerea lui-Dumnezeu NU obliga-forteaza .ne lasa LIBERI!-dar sunt atatia care,. NU inteleg, NU vor sa inteleaga, ca, daca L alunga pe EL din viata lor, totul devine, un haos...
Te inteleg.Si eu am ceeasi nedumerire...de aceea prefer sa cred im reinarnare )
Nu stiu ce sa zic... mi se pare imposibil sa incetam dintr-o data sa existam...trebuie neaparat sa fie ceva dupa! dar ce? asta o sa aflam atunci...si inca ceva.:raiul si iadu mi se pare mai degraba ca seamana cu niste basme.nu stiu dc dar as crede mai degraba in reincarnare.
Si eu sunt la fel.Parca nu pot percepe acel "nimic". Uneori imi imaginez o groaza de chestii...ba exista un loc mai bun unde tot ce ai facut "aici" va avea o consecinta "acolo" ( dar e deja luat-rai ), ba ca totul face parte dintr-un plan maret pentru ca totul sa fie bine si tu sa ajungi la un stadiu superior ( si asta e luat-nirvana, reincarnare). Nici nu stiu cum mi se pare mai bine. Dar ce stiu sigur este ca nu poti inceta sa existi.Se intampla ceva dupa ce perioada aceasta se incheie.Si cred ca moartea este vazuta foarte..."urat". Eu cred ca este pur si simplu un proces care inchide ceva si deschide altceva.Dar...si acum o sa ma contrazic si probabil ca o sa fiu intr-o perfecta antiteza si poate putin egoist...sa zicem ca pentru mine, dupa ce mor, va fi bine... dar mama mea? sor'mea? nu vreau sa sufere si sa indure pana ce si lor li se va intampla acest lucru...
Poate ca aberez.Nu stiu daca ceea ce am scris aici are legatura cu intrebarea.Imi pare rau daca asa este.
Ar putea fi din cauza orei tarzii.
Nu poti sa simti ca nu mai simti pentru ca, fiind mort, nu mai ai simturi care sa te ajute sa percepi. Gandeste-te la toate animalele, pasarile si pestii pe care ii mancam zilnic... oare ce simt?
Adith, oamenii pe langa care treci pe strada zi de zi si care nu te influenteaza cu nimic si nici tu pe ei poti spune ca sunt inexistenti pentru tine nu? dar tu pentru cei dragi existi cat timp interactionezi cu ei dar daca pleci undeva si nici nu comunici in vreun fel tu pentru ei si ei pentru tine santeti inexistenti.deci in biblie scrie ca in ziua in care omul a murit, in aceiasi zi i-au disparut si gandurile si planurile si amintirea.era o intrebare ieri despre maretia omului.cand? cand este in viata? viata in raport cu vesnicia este vis.si cand omul moare, unde e maretia? redusa la inexistenta.
Imi trec si mie prin minte astfel de ganduri, insa o sa-ti spun ceeace imi spun si mie:viata e un mare dar.Sa ne bucuram deci ca traim si sa traim fiecare zi ca si cand ar fi ultima, dar sa vrem si maine sa vedem soarele!
MembrU_3532 întreabă:
KillMePlease întreabă: