Nu se intampla nimic foarte spectaculos.
O tornada de sa zicem, F2, la intalnirea cu o tornada F3 este absorbita in vortexul celei mai mari. (F este clasificarea tornadelor, de la 1 la 5, unde F5 este cea mai mare)
Nu exista inregistrata ciocnirea a doua tornade, una ciclonica si alta anticiclonica (astea sunt sensurile de rotatie din intrebarea ta) [sau cel putin eu nu am auzit de o astfel de ciocnire] dar exista astfel de evenimente la o scara mult mai mare, cea a uraganelor, si se intampla acelasi lucru ca in cazul ipoteticei intalniri intre doua tornade.
Fujiwhara effect se cheama, si incepe sa se produca atunci cand doua uragane se apropie la aproximativ 1000-1500 de mile unul de altul. Atunci incep o miscare de rotatie, cel de putere mai mica, il orbiteaza pe cel mai mare, si la aproximativ 190 de mile, se prabuseste in centrul sau de joasa presiune.
Cum am spus, este practic o absobtie. Nu s-a intamplat la tornade, dar se intampla destul de frecvent in cazul uraganelor, care au acelasi mecanism si rotatie ca si tornadele, doar marimea lor difera.
S-ar produce distrugere si mai mare, intre doua forte opuse.
Daca ar exista o asemenea super-tehnologie, atunci s-ar putea bloca FORMAREA tornadei.
Daca intensitatea e mai mare decat a tornadei (presupunand tehnologia, etc), o va face sa se invarta invers. Ca sa o opreasca, ar trebui sa aiba aceeasi intensitate. Dar de la teorie pana la practica... sunt multe necunoscute,
Si care este scopul,ori interesul Ce spui tu,ai o tornada X venim noi si facem una si mai mare,aia da idee, foarte buna Inlocuim o tornada mica cu una mare.
Tornadele se pot disipa, uraganele la fel, doar ca nu se mai intervine, pentru ca nu este bine.
Un uragan sau o tornada poate fi disipata folosind o bomba puternica, detonata in interiorul acelei furtuni si s-a dus tornada.
S-a facut si asa ceva ani in urma.
bossmihai întreabă: