Un proverb japonez spune că oamenii au trei fețe pe care le arată în funcție de interlocutor. O față o arată prietenilor și familiei, pe una o arată la restul oamenilor și pe ultima nu o arată.
Întrebarea este putem să recunoaștem asta? Și cum am putea să arătăm cine suntem cu adevărat în condițiile în care nici noi nu știm? Cine ești tu? Ce te face să fii tu? Tocmai asta arăți?
Suntem niște actori care nu își știu scenariul și care pretindem că suntem creatorii propriei noastre piese. Ne închipuim că noi suntem protagoniștii, dar de fapt nici măcar atât nu suntem. O altă întrebare este cine este publicul? Evident, în ciclul ăsta devenim și noi parte a publicului ce nu poate schimba povestea, dar există un public pentru toate piesele?
Putem lua niște decizii care ne influențează viața, dar nu e ca și cum doar noi o influențăm.
Fusese o scenă într-un serial la care mă tot uit în care o prezicătoare i-a prezis cuiva un viitor nedorit, a schimbat acele fapte și viitorul în altă modalitate de a se construi a rămas la fel.
Evident ca orice altă armă, se creează un abuz și atunci consecințele sunt mari. Unii profită mai mult de ea, alții nu, dar asta nu înseamnă că restul nu transmit în mod voit o anumită impresie despre ei. La fel, la unii actoria este atât de evidentă încât își pierde credibilitatea și atunci piesa este eșuată.
Întrebarea este, există vreo piesă care nu este eșuată?
Așa cum ai spus și tu există nume sonore a unor oameni care au dus această actorie la cu totul alt nivel, însă nu cred în existența unui câștig total. Nici nu știu dacă există unele totale, de altfel. Însă știu că au făcut " lucruri mărețe, teribile uneori, dar mărețe ", citind din Harry Potter, ce pot să spun o sursă foarte credibilă de inspirație
In principiu da daca este sa dam crezare ca noi prin gindurile noastre ne influentam viata atunci pana la urma urmei jucam intr-o piesa de teatru regizata chiar de noi prin gindurile pe care le emitem.La fel exista o zicala : Ai grijă la gândurile tale, căci vor deveni cuvinte. Ai grijă la cuvintele tale, căci devin acţiuni. Ai grijă la acţiunile tale, căci devin obiceiuri. Ai grijă la obiceiurile tale, căci devin caracterul tău. Ai grijă la caracterul tău, căci devine destinul tău.
Da, într-o foarte mare măsură. Și regizorul e viața. Iar autorul piesei este principiul care stă la baza vieții, principiul meta-fizic care se numește libertate.
Posibil sa fie unia asa,poate si tu esti unu dintre ei dar marea majoritate a oamenilor nu joaca nimic,aia traiesc viata reala, asa cum este ea.
Voi astia actorii sinteti aia cu bani si va permiteti sa jucati, ca si exemplele ce ai dat, aia frecau tiparu aveau de toate, ii dureau la basca
anonim_4396 întreabă: