| Mădă0611 a întrebat:

Oamenii care se imbolnavesc pentru ca mananca si beau tot felul de produse dubioase merita mila? Daca ne e, sau nu, dar ii privim cu nepasare, fara vreo intentie de a-i ajuta, suntem rai, lipsiti de empatie? E etic sa-i lasam sa isi plateasca ignoranta sau ingamfarea?

58 răspunsuri:
| Raress469 a răspuns:

Stai linistit ca toti ne imbolnavim usor usor, 90% din alimentele pe care le mancam sunt otrava curata plina de conservanti si alte porcarii

| RAY a răspuns:

Problema e ca multe alimente sunt bombe calorice, si multe au ca scop sa creeze dependenta, se stie ca cu cat o mancare are un gust mai bun cu atat se elibereaza mai multa dopamina in creier ceea ce duce la dependenta, ca dependenta, grasimile sunt numarul 1 urmate de carbo apoi de proteine, se folosesc si alimente cu proteine de proasta calitate pacalind creierul, desi creierul, nu vezi ca intri intr-un magazin si vezi doar dulciuri =bombe calorice, treci usor de 2000 de calorii si uite asa devi obez in timp, eu cred ca si cei grasi au ce invata de la cei slabi si invers, sa mancam sanatos si mai putine calorii

https://forum.softpedia.com/......sanatoase/

va recomand sa cititi asta

| Mădă0611 explică (pentru RAY):

Daca unii pot sa se abtina, cei care nu pot, nu vor de fapt. Merita mila si ajutor?

| RalucaAtesoaie13 a răspuns:

La urma urmei toti putem trece prin asta. avand in vedere ca mai toate produsele consumate din market uri si magazine sunt infestate cu pesticide si tot felul de substante ce fac produsele sa aiba un aspect frumos, dar consumarea lor duce la îmbolnăvirea organismului. din punctul meu de vedere, merita milă, niciun om nu merita o soarta deplorabila, sunt cazuri care stau internate in spital luni intregi si sufera groaznic. mai bine o moarte rapida decat una lenta si dureroasa din toate punctele de vedere

| RAY a răspuns (pentru Mădă0611):

Eu am incercat prin a manca mai multa carne care nu are grăsimi si da efect, nu am pofta asa mare de dulce, si ciocolata negra 85% e foarte buna,este greu pentru ca zaharul e in toate, si simti o nevoie nebuneasca cateodata, o dependenta ca de heroina, ai si tu dreptate, conteaza si ambitia clar

| RAY a răspuns (pentru RalucaAtesoaie13):

Ficatul te avertiveaza despre ceea ce nu-i place daca esti bolovan si presisti in prostia ta e vina ta

| HerculePoirot a răspuns:

Ce isi face omul cu mana lui se numeste lucru manual. Daca oamenii sunt suficient de dobitoci sa creada in toate mizeriile ce le scot astia pe piata isi merita soarta pe din plin, numai asa mai putem scapa de ei, e valabil si pentru multi useri de pe site-ul asta...

| RalucaAtesoaie13 a răspuns (pentru RAY):

Nu e adevarat, tatal meu si a scos splina acum 4 5 ani si vreau sa preciezez ca are o alimentație foarte sanatoasa. de atunci are probleme cu ficatul, isi face odata la 3 4 luni analize. nu trebuie sa mergi pe ideea asta., spre exemplu sunt persoane care dupa 3 4 ani de fumat au cancer si altii care fumeaza de o viata n au nimic. conteaza mult si reactiile organismului fata cu substantele din jur

| RAY a răspuns (pentru RalucaAtesoaie13):

E si asta un adevar, nu stiam asta

| Ghimpele1 a răspuns (pentru Mădă0611):

Mila nu merita, ajutor da. Daca esti profesor, doctor, sau ai orice alta meserie si ajuti la randul tau societatea, consider ca societatea trebuie sa iti raspunda la fel!

| Mădă0611 explică (pentru RalucaAtesoaie13):

Si ce daca arata frumos? Nu te imbolnavesti de la primul mar cerat, si nu cred ca te simti bine dupa ce-l mananci. Daca mai mananci pana te imbolnavesti, cine e de vina? Sunt foarte multi oameni care stiu ca se simt rau dupa ce consuma anumite alimente, chiar si naturale, gen carnea de porc, dar iau medicamente si continua cu alimentul respectiv. Persoanele asa au mila pentru ele?

| DeyCj a răspuns:

Depinde.Nu toți oamenii știu că ceea ce consumă le dăunează și dau vina pe metabolismul lor.Dar dacă cer sfaturi și le pun în practică, atunci merita empatie. Dacă acești oameni nu iau în seamă sfaturile atunci își merita soarta și nu merită empatizați, ci ignorați.

| RalucaAtesoaie13 a răspuns (pentru Mădă0611):

Ai dreptate, dar multi aleg sa reconsume produsul respectiv spre placerea lor.

| Hammurabi a răspuns:

Hei, tu trebuie să înțelegi un lucru.
Nu există ajutor cu forța.
Dacă un om îți solicită ajutorul, il oferi.
Dacă un om e într-o situație de inconștiență și are nevoie de ajutor, îl ajuți.
Dar dacă un om e conștient și bine mersi, are dreptul la liberul albitru. Are dreptul să aleagă și să hotărască pentru el. Indiferent dacă e bine sau rău. E alegerea lui.
Nu poți interveni tu în forță în viața lui sub pretextul ajutorului, pentru că știi tu ce e mai bine pentru el.

| RAY a răspuns (pentru Hammurabi):

Un nugat cu stafide care are 400 de calorii e ok? https://www.emag.ro/......DZ5T1BBBM/

Mady fara aceste eliberari de dopamina, fara aceste vici ce sens, rost ar avea viata?

| Hammurabi a răspuns (pentru RAY):

De ce ai mânca porcăria aia plină de zahăr, amidon și făină?

Pentru ca creierul meu are nevoie de glucoza

Mănâncă fructe, sucuri de fructe, orice natural.
Nu băga porcării procesate.
(Ce simplu e să-ți găsești motivații de doi lei)

Frate, voi nici măcar nu știți despre ce vorbiți.
Unul vorbește de fructoza obținută industrial (înlocuitor al zahărului și poate la fel de nocivă) iar celălalt de fructoza naturală din fructe.

Te anunt ca de nervi am mancat una de aia, mai enervat

| Mădă0611 explică (pentru Hammurabi):

Nuuuu, ma refeream la altceva. De exemplu cineva obez sufera de diabet si are si probleme cu inima. Chiar daca ar exista inima pentru transplant, eu consider ca n-o merita, si cu diabetul nu-s prietena, deci nu stiu ce complicatii ar putea aparea. Daca ii zici cuiva "vezi ca de la prajeli poti face cancer" si nu inceteaza din a consuma gratare, mici, si se trezeste cu cancer, merita vreo donatie? Sau cei care au nevoie de un rinichi pentru ca au baut numai sucuri despre care i s-a spus ca nu-s sanatoase?

Viata e un mecanism automat, nu are un rost. Ce rost are sa mananci cartofi prajiti cand ii poti manca fierti?

Da ai dreptate, dar ce te faci cand isi lipseste autocontrolul?

| mgtow a răspuns:

Lumea nu te ajuta la greu, de ce sa ajuti tu pe altii? Se poate daca ai timp liber cu un sfat sau un carat de pungi ceva banal dar cu bani nu e indicat, medici buni nu mai sant in tara sistemul e prost lumea e rea.

Raspunzi tu. Nu vad de ce trebuie sa imi fie mila si sa fiu condamnata daca nu imi e, ca asta e baiul, se uita lumea dubios cand zic "asa ii trebuie".
Sau alt exemplu. Una a facut liniuta, sau cum ii zice, si s-a bagat intr-un cap de pod. Cereau unii bani pentru ea ca a ramas paralizata. Daca am zis ca asa ii trebuie si ca nu merita bani, cica "nu te gandesti ca are copii?". Si daca aveam eu vreo 2-3 copii, veneam cu masina pe sensul meu, cu viteza legala si se baga aia in mine? Daca ea si cei ca ea nu se gandesc la altii sau la copiii lor, eu sau noi de ce sa ne gandim? Eu nu sunt de acord nici cu faptul ca e obligatoriu sa acordam primul ajutor tuturor. Ete fâs! Salvez unu ca asta si dupa ce isi ia iar permisul de conducere omoara sau nenoroceste pe cineva. Nu. no talking

Stii cazul de bolovan care era life pe Facebook si a omorat pers nevinovate? ala clar nu merita sa fie salvat, tu spui ca daca eu dau in diabet din cauza zaharului si ficatul cedează și am ocazia sa am parte de un transplant, nu il merit?

Nu il meriti. Am vazut poza cu rinichiul unuia care a consumat numai Coca Cola multi ani, era plin cu pietricele; ala clar nu merita un rinichi. Fiecare sa grijeasca ce are, ca de aia are.

Coca cola provoaca asa ceva?