anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Oamenii de stiinta mandrii si laudarosi fara temei pot spune ca Pamantul va devia de la traiectorie in conditiile in care electronii din jurul atomilor stabili nu parasesc ultimul strat si daca il parasesc revin pe ultimul strat avand o frecventa de rotatie mult mai mare in jurul nucleului decat Pamantul in jurul Soarelui?

31 răspunsuri:
| CuriousStuff a răspuns:

Nu sunt acelasi forte si nu actioneaza la fel. A nu se face confuzii intre fizica cuantica si fizica "clasica". Pamantul nu o sa devieze de la traiectorie decat daca se intampla ceva cu soarele sau sistemul solar sau ne izbeste ceva.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru CuriousStuff):

Vreau sa spun ca aceeasi forta primara si anume Duhul Sfant coordoneaza toate cele 4 tipuri de campuri de forte: electromagnetica, nucleara tare, nucleara slaba, gravitationala.

| GlowingShadow a răspuns (pentru anonim_4396):

Ce este duhul sfant?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru GlowingShadow):

Duhul sfant e "bratul puternic" al lui Dumnezeu care e peste tot in tot universul material si coordoneaza miscarea tuturor particulelor elementare sau care controleaza sistemele automatizate la nivel existential: vietuitoarele la nivel de individ, stelele, plantele, procesele de inmultire ale vietuitoarelor.

| doctorandus a răspuns (pentru GlowingShadow):

Iar o ia pe bratul puternic al lui Greuceanu/Zeus/Shiva.

| GlowingShadow a răspuns (pentru anonim_4396):

Ti-am cerut o descriere detaliata. Din ce e si asa mai departe. Brat puternic are si Hulk Hogan.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru doctorandus):

Asa se autodescrie in Biblie. Bratul este un termen simbolic ce exprima ca Duhul Sfant e ceva de care se foloseste Dumnezeu pentru a controla materia. Duhul Sfant e ceva si NU o persoana. Duhul Sfant e ceva sau un fel de forta primara primitiva si care e folosita de Dumnezeu care e o persoana o fiinta inteligenta.

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Poate ne spui si noua versetul in care scrie "Duhul Sfant este bratul puternic al lui Dumnezeu".

anonim_4396

Duhul Sfant nu are nume. Numele lui Dumnezeu e Yah. Numele fiului lui Dumnezeu e Cristos sau Iisus.
1 Paralipomena 29:11, 12. Luca 2:4. Fapte 1:8. Ioan 14:26. 1 Corinteni 2:10. Luca 4:1, 14. Isaia 11:2. Isaia 40:13. Deuteronomul 5:15. Luca 1:35, 51. Psalmul 8:3. Psalmul 103:31. Psalmul 138:7. Facerea 1:2. Iov 34:14, 15. Ioan 4:24. 3 Regi 19:8, 11, 12. Luca 11:20.

Am inteles: de fapt nu scrie nicaieri in Biblie ca Duhul Sfant ar fi bratul puternic al lui Dumnezeu si pui in gura Bibliei fantaxiile 'mneatale.

anonim_4396

Ai citit toate versetele? Prin compararea lor se ajunge la o concluzie privind natura Duhului Sfant care nu contrazice nici un verset si anume: Duhul Sfant este o multitudine de forte distribuite in spatiu si care sunt coordonate de Dumnezeu care dea-lungul miliardelor miliardelor de ani a capatat autodeterminare si a invatat sa coordoneze fortele din spatiu sau din vidul virtual sau din spatiul virtual.

anonim_4396

Nu stiu ce sau cine ti-a indus ideea ca procesul cunoasterii se rezuma la un verset la o propozitie.

anonim_4396

Imi inchipui ca ai citit fugitiv versetele sau primele versete sau primul si ai vrut sa gasesti cuvintele "brat" si Duh in aceeasi propozitie sau verset. Tin sa te anunt ca nu asa se face munca de cercetare. De exemplu in fizica nu se merge pe o singura varianta de experiment pentru a deduce o lege un fenomen descoperit. Se merge pe mai multe cai. De exemplu prin 2011 la un accelerator de particule s-a crezut ca viteza luminii poate fi depasita. Dar prin cercetari mai amanuntite s-a constatat ca a fost vorba de un contact slab in fibra optica.

Povesti vanatoresti despre ce ar scrie-n Biblie. Ei bine, nu, nu scrie ce ai vrea tu sa scrie, scrie ce au vrut autorii Bibliei sa scrie (si ce-au inteles din asta copistii).

http://www.biblegateway.com/......icksearch/

http://www.biblegateway.com/......icksearch/

| doctorandus a răspuns (pentru GlowingShadow):

El spune minciuni sfruntate despre ce ar scrie-n Biblie. Deci nu poate fi crezut pe cuvant nici cu privire la Biblie, nici cu privire la stiinta.

Ce scrie si ce nu scrie in materialul empiric numit manuscrisele Bibliei constituie fapte obiective, verificabile analitico-empiric.

Ce crezi tu in mod personal despre adevaratul mesaj al Bibliei este o credinta subiectiva si nu poate fi verificata in mod obiectiv in baza acestui material empiric. Ca asa nimic din Biblie nu contrazice asertiunea ca Papa de la Roma detine cheile raiului. Deci nu acceptam ceva in mod obiectiv pentru simplul fapt ca ar fi eventual posibil, dar in prezent este nedovedit.

anonim_4396

Genesis 49:24: "mâinile lui au fost întărite De mâinile Puternicului" nu intra
in contradictie cu explicatia mea despre Duhul Sfant.
Exodus 14:21: "Domnul a pus marea în mişcare printr-un vânt" - vantul e
format din particule elementare constituite in atomi de
oxigen, azot.
Deuteronomy 3:24: "ai început să arăţi robului Tău mărirea Ta şi mîna Ta
cea puternică" - omul poate vedea efectele actiunilor
Duhului Sfant: cresterea firului ierbii, puterea
gandurilor, procreerea.
1 Samuel 23:14: "Dumnezeu nu l-a dat în mâinile lui." - Saul nu l-a putuu
gasi pe David pentru ca Dumnezeu ii dirija gandurile ca sa
nu caute unde trebuie.
1 Chronicles 12:8: "nişte viteji au plecat să se ducă la David" - creierul este
un sistem autonom semi-inchis ce poate fi influentat din
exterior.

Bla, bla, bla, ce-i zic eu si ce-mi raspunde el. Daca nu raspunzi la obiect, mai bine mucles.

Nu ti-am cerut sa-mi demonstrezi ca tu zici ca tine, ti-am cerut sa demonstrezi ca Biblia spune in mod obiectiv ca tine.

anonim_4396

Iov 17:9: "cel cu mâinile* curate se întăreşte tot mai mult" - Dumnezeu prin
spiritul sau de autoconservare a determinat ca constiinta
oamenilor sa-l condamne pe cel ce incalca constiinta colectiva de
la Dumnezeu.
Psalm 89:13: " Braţul tău este puternic, mâna Ta este tare, dreapta Ta este
înălţată." - brat simbolic ce arata controlul total asupra materiei.
Psalm 8:11: "când m-a apucat mâna Lui şi m-a înştiinţat" - Dumnezeu l-a
apucat in sensul ca i-a dirijat gandurile cu Duhul Sfant.
Isaia 13:22: " Şacalii vor urla în casele lui împărăteşti pustii şi câinii
sălbatici, în casele lui de petrecere." - Babilonul antic a ajuns
ruine unde se plimba animale salbatice. "Multe edificii au fost
luate de alte țări, iar altele urmează sa fie reconstruite."
Jeremiah 30:6: " Întrebaţi şi vedeţi dacă nu cumva naşte vreun bărbat!" -
descriere simbolica ironica prin care se arata ca puterea militara a
evreilor a slabit asemenea femeilor. Barbatii devenisera slabi ca
niste femei.
Ieremia 31:11: " Căci Domnul* răscumpără pe Iacov şi-l izbăveşte din**
mâna unuia mai tare decât el.’" - Dumnezeu si-a ocrotit poporul
cand l-a ascultat.
Ezechiel 3:14: "Cînd m'a răpit Duhul şi m'a luat, mergeam amărît şi mînios,
şi mîna Domnului apăsa tare peste mine." - Dumnezeu prin Duhul
Sfant i-a transferat lui Ezechiel sentimentele de manie pe care le
avea Dumnezeu fata de evreii neascultatori.
Ezechiel 22:14: "Îţi va suferi inima, şi Îţi vor fi mînile destul de tari în zilele
cînd voi lucra împotriva ta? Eu, Domnul, am vorbit, şi voi şi lucra."
- urma ca evreii sa sufere datorita neascultarii de Dumnezeu.
Zaharia 8:9: "‘Întăriţi-vă mâinile" - e o exprimare ce arata un indemn ca
evreii sa mediteze la lucrarile lui Dumnezeu pentru ca sa nu se
abata de la calea dorita de Dumnezeu.
Zaharia 8:13: "aţi fost un blestem", "vă voi mântui şi veţi fi o binecuvântare"
- un blestem cand au fost cotropiti canaanitii de evrei. O
binecuvantare cand in mijlocul evreilor avea sa apara Cristos ca
binecuvantare pentru toti oamenii ascultatori.
Marcu 5:4: " Căci de multe ori fusese legat cu picioarele în obezi şi cu
cătuşe la mâini, dar rupsese cătuşele şi sfărâmase obezile, şi
nimeni nu-l putea domoli." - demonii pot rupe catuse. Dar azi se
manifesta fara martori pentru ca au observat ca un "criminal"
ascuns e mai eficient.
Fapte 3:7: " L-a apucat de mâna dreaptă şi l-a ridicat în sus. Îndată i s-au
întărit tălpile şi gleznele;" - Cristos avea Duh Sfant de la botez
astfel ca putea sa faca vindecari.

anonim_4396

"ti-am cerut sa demonstrezi ca Biblia spune in mod obiectiv ca tine." Pai spune in mod obiectiv pentru ca nu se adreseaza unui singur individ ci intregii omeniri.

anonim_4396

"nimic din Biblie nu contrazice asertiunea ca Papa de la Roma detine cheile raiului." - ce legatura exista intre Dumnezeu si natiunile lumii conduse de Diavol? Papa este aliat al guvernelor umane corupte si coopereaza cu ele. Apocalipsa 13.

Aceste puncte de vedere or fi evidente pentru tine si secta ta, pentru restul muritorilor nu este deloc evident ca ele ar fi puncte de vedere ale Bibliei.

Majoritatea teologilor crestini ti-ar spune ca interpretezi Biblia gresit si ca te inseli amarnic.

anonim_4396

"Majoritatea teologilor crestini ti-ar spune ca interpretezi Biblia gresit" - pai tocmai interpretarile lor au impins oamenii spre necredinta prezentandu-L pe Dumnezeu ca pe ceva total abstract existential. Biblia se interpreteaza pe ea insasi fiind inspirata de acelasi Dumnezeu care nu se contrazice.

Conform definitiei "crestinii cred in Sfanta Treime" nici macar nu reiese ca ai fi crestin.

anonim_4396

Cele trei elemente exista: Tatal, Fiul, Duhul Sfant. Dar raportul dintre ele nu e o amestecatura adica matematica 1+1+!?=1.

Abureli: ai negat ca Duhul Sfant ar fi Persoana, deci clar nu esti trinitarian.

anonim_4396

Sunt matematician si NU trinitarian. Biblia nu este in contradictie cu matematica. Trinitatea este in contradictie cu matematica spunand: 1+1+1=1.

Cine-ti spune ca a inteles Trinitatea este mincinos sau eretic.

Sa stii ca teologii nu sunt tampiti sau analfabeti (nu toti), pot si ei sa citeasca Biblia si pot face diferenta intre ce scrie in Biblie (ca fapt obiectiv ca scrie ce scrie) si o interpretare subiectiva, mult trasa de par.

| thereisnothingleft a răspuns (pentru GlowingShadow):

Este acel porumbel care a lasat o minora insarcinata.