Eu sunt de parere ca, noi avem pretentii cam mari de la inteligenta noastra cat sa aflam niste lucruri de genul asta. Trebuie doar sa mai asteptam sa evoluam ca intr-un final sa-l putem gasi (sau posibil sa nu-l gasim niciodata, depinde). Ideea este ca nu o sa fie deloc usor sa aflam un raspuns EXACT si 100% adevarat despre cum a aparut universul. Momentan, noi trebuie sa avem doar teorii. Sa nu ne oprim doar la ideea de d-zeu sau de big bang. sa cautam in continuare raspunsuri. Doar teorii, atat, asta nu inseamna ca,, DA! ASA S-A INTAMPLA, FARA NICIO INDOIALA!"
Desi sunt ateu, nu cred nici in teoria big bang-ului. Eu cred ca universul nu are nici inceput dar nici sfarsit. (este si asta o posibilitate), ce zici?
In filmul din linkul din intrebare acel fizician spune ca "este imposibil ca universul sa nu aiba vreun inceput". O sa revad acest film intrucat mi se pare interesant insa ceea ce am remarcat e ca asa cum ai spus si tu capacitatea omului e limitata. E o eroare ca din "oricare parte a universului se vede aceeasi multitudine de galaxii". Acel fizician nu a marit acele zone albastre ca sa vedem si noi efectul de lentila gravitationala datorita materiei intunecate. Probabil a vrut sa spuna ca lentila face sa vedem la fel ca si cum am fi in centrul unei foi A4 desi suntem la o margine a ei. Asta mi se pare ilogic.
Materia e energie concentrata a vidului. Aceasta concentrare nu avea cum sa aiba loc fara o forta externa foarte mare. Densitatea de energie a vidului este mult mai mica decat densitatea de energie a materiei insa spatiul gol fiind mult mai mare decat spatiul umplut cu materie am putea spune ca energia vidului e egala cu energia inmagazinata in materie dar acest lucru nu e valabil pentru ca energia vidului imprima o expansiune accelerata a materiei ceea ce inseamna ca energia totala a vidului cosmic este mult mai mare decat energia concentrata in materie. Si da, materia intunecata strabate golurile cuantice din materie si aceasta energie-materie intunecata este de fapt domeniul imaterial sau spiritual.
Daca spatiul ar fi curbat prin lentilele gravitationale ar trebui sa vedem galaxii indepartate care aparent se apropie desi se indeparteaza, acele galaxii fiind cele care expansioneaza la o margine a foii A4 cu noi la o margine opusa sau chiar daca am fi in centrul foii A4. Cand a fost vorba de izbucnirea unui nou univers in vidul cosmic si cand a fost vorba de infinit fizicianul s-a balbait sau a dat in balbaiala.
Raspunsul e simplu, totul a aparut prin...:
"Duhul Sfant"! =))
Sau decesul prin...ras.
Trecand peste faptul ca afirmatia ta: "materia este energia concentrata a vidului", arata ca habar n-ai despre concepte ca "vid", "energia vidului", sau "vid fals" si "vid adevarat",
(te duci la sectiunea "cauta intrebari si raspunsuri", pui acolo "vid fals", si vezi cine l-a urcat prima data pe TPU), ...lucrurile arata cam ca aici:
https://www.tpu.ro/go-to-answer/16478672/
(raspuns la intrebarea unui alt "destept", care nu poate concepe ca NU exista un raspuns la "intrebarea' lui)
O explicatie pentru tine ar fi asta:
Scoti din univers materia (de orice fel e ea), scoti din univers radiatiile (chiar si pe cea mai veche, cea de fond, ramasa din explozie!), scoti si Spatiul, (nu mai ai nicio forma de fizica clasica sau mecanica cuantica si niciun LOC in care sa actioneze ele), si ramai cu...
"Duhul Sfant"! :D
CE ai aratat tu prin raspunsul "castigator" e faptul ca "vantul il simti"..."dar nu ai cum sa-l explici"! =))
E..."Duhul Sfant"!
Probabil e nevoie de cineva care sa te descarcereze din propriul cap!
Later edit:
dupa: Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
...interactionez totusi spunandu-ti ca ai probleme cu capul, daca consideri ca raspunsul meu este ilogic, "logic" fiind pentru tine tampenia lui Marck94 pe care ai si premiat-o in consecinta. :))
Noi oamenii suntem niste fiinte prea josnice ca sa raspundem acestei intrebari
tu esti cel care alege daca
1 a fost Dumnezeu
sau
2 big bang )
eu personal sunt cu religia