| Inferno a întrebat:

Oamenii din vechime credeau ca femeile nu au suflet, oare aveau dreptate?

Răspuns Câştigător
NOname
| NOname a răspuns:

Te credeam un om serios.

15 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Eu cred ca femeile sunt mai sensibile, mai sentimentale, mai sufletiste.

| DDoctorita a răspuns (pentru EmaS):

Nu cred! Eu sunt femeie/fata, si nu sunt deloc sensibila. Trebuie sa stii cand sa fii tare si cand nu! La fel ca un baiat. =)

| anonim_4396 a răspuns (pentru EmaS):

Acum ai cazut in extrema ailalta... asta va face pe voi, femeile, un fel de strigoi cu tite, si fara emotii, iar tu plusezi si decizi ca sunteti mai sufletiste decat noi, barbatii, pentru ca, probabil, sunteti mai mamoase si mai casnice.
Deci pot sa zic asa, din experienta:
1. Barbatii sunt mai sensibili. Le frica mai tare de doctori, injectii, chestii dureroase, ceea ce ii face mai sensibili, nu? Pana la urma, cate implanturi de oo, comparativ cu cele de sani, se efectueaza anual?
2. barbatii sunt si mai sentimentali. Ei ar iubi tot ce are 2 picioare si o crapatura, si merge in pozitie bipeda (si nu numai!). Femeile am inteles ca sunt mai putin sentimentale, au sentimente de-abia cat sa le ajunga de un singur biped cu trompa.
3. La suflet nu ma bag, ca n-am cunoscut multe femei popa...

| EmaS a răspuns (pentru anonim_4396):

Bine ai revenit! Esti inconfundabil.
Vai, sensibilul de tine! Si eu care te credeam un barbat puternic!

| mihaitaLGP a răspuns (pentru EmaS):

Am citi in sfarsit un mesaj din partea ta care nu se bazeaza pe o teorie religioasa.

Femeia este o fiinta care "functioneaza" cu emotii. Barbatii folosesc drept combustibil mental logica si analiza constienta sau inconstienta.

Cat despre suflet, il vad doar ca o interpretare a subconstientului.

Tin sa fiu de acord cu Dumnezău, utilizatorul TPU nu fac referire la zău.

Dar ca sa analizam, femeie contra barbat, femeia este inferioara din orice punct de vedere.
Nu sunt nici ipocrit nici misogin, dar cam asta e adevarul.

| anyia a răspuns (pentru mihaitaLGP):

In trecut, rolul femeii era de a se casatori(cu cat mai repede, cu atat mai bine). Ciclul ala...te nasti, te casatoresti si mori. Evident, casatoria presupunea conceperea unor copii, spalat vase, facut mancare, carpit ciorapii sotului, bla bla. In doua cuvinte, femeia era/trebuia sa fie o gospodina desavarsita. Nu era acceptat ca aceasta sa aiba o pozitie in societate, sa fie "egala"cu barbatul. El era singurul care aducea bani in casa iar ea trebuia sa-si duca traiul amarat asa cum "se obisnuia". Acum lucrurile s-au schimbat, sustinem ca am evoluat. Femeia a ajuns sa aiba aceleasi drepturi ca barbatul (bine, cu exceptii), munceste, are sansa de a-si exprima opinia etc. Este adevarat ca o mare parte au o minte limitata si considera ca daca arati ca o pitipoanca inseamna ca esti inteligenta, dar exista femei cu coloana vertebrala, care stiu ce vor si incearca sa obtina singure acele lucruri. Si exista barbati cu care nu ai ce discuta, oameni ipocriti(si nu fac aluzie la tinehee hee care consuma degeaba oxigen. Deci aici nu poti vorbi de superioritate, pentru ca exista fel si fel de oameni. In zilele noastre balanta a ajuns sa fie echilibrata.

| harciog a răspuns:

Din cauza evolutiei prea inaintate.

| Dumnezău a răspuns:

Surpriza,nimeni nu are suflet.Doar un caracter pe care ti-l pastrezi sanatos, sau il denaturezi inconstient, in betii periculoase pentru acesta si o relativa moralitate universal umana.

| RAY a răspuns:

Nu exista suflet, depinde de fiecare in parte cat de sensibil emotional este, fiecare este unicat, uni se indragostesc mai repede uni sunt reci, uni nu simt sentimente, nu putem generaliza, si barbatiii sunt emotivii si femeile e ceva normal, aia din vechime din cauza religieii credeau asta

| WhatheWow a răspuns:

Asta inseamna ca femeile ar putea fi doar niste animale?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Femeile din trecut erau asemenea celor din zilele noastre. Din todeauna au existat oameni fara suflet, femei, barbati deopotriva. Unii au altii nu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De cand sunt pe TPU, asta este prima intrebare din categoria asta care m-a facut sa fiu ceva de genu' "WOW! What the FUCK!" eu care nu folosesc cuvintele astea ca sunt prea rasuflate de toti.
Dupa ce ca tu habar n-ai despre homosexuali, habar n-ai nici despre femei... sa stii ca nu esti unul care gandeste "outside the box" si asta nici nu este ceva iesit din comun.
Credeam ca nu ma mai mira nimic pe TPU...
Tu, un baton de salam cu ce esti mai bun decat femeile? Maica-ta ce este? Si nu baga vorba lui Napoleon.
Suntem o apa si un pamant.

Răspuns utilizator avertizat
| DDoctorita a răspuns:

Hmm, aici e vorba despre culturi, sexe, traditii si multe altele...

Daca privesc intrebarea ta dintr-un punct de vedere religios, ti-as zice ca nu, ca parerea mea personala e ca daca barbatul are suflet, iar femeia a fost facut din el(din coasta lui) si ea are suflet. Logic nuhappy?

Pe alta parte, daca lasam de oparte religia... se zice ca femeile sunt niste fiinte mult mai ''rele'' decat barbatii, mai egoiste..., atunci tias putea spune ca da.

Oricum, chestia cu sufletul e ceva abstract. Daca vrei crezi, daca nu, nu! La fel cum crezi sau nu in Mos Craciunlaughing. =)