| eustefan a întrebat:

Oamenii folosesc o mica parte din creier.Credeti ca vreodata se va putea folosi tot creierul? Si daca da ce ar insemna asta,adica o sa putem sa facem mai multe lucruri,sau o sa fim foarte, foarte inteligenti? Astept raspunsuri SERIOASE.Multumesc!

Răspuns Câştigător
| MultPreaInteleptulTractorist a răspuns:

Este o teorie fara baze reale. La RMN s-a demonstrat clar ca fiecare parte din creier raspunde la ceva si este folosita in rezolvarea problemelor specifice. Nu exista nicio bucatica din creier care sa nu fie utilizata.

15 răspunsuri:
| manuel72 a răspuns:

E adevarat ca folosim! 0% din creier, asta e sigur, restul...nu stie nimeni, sunt doar supozitii.

| Botnarevschi_Nicolai_1996 a răspuns:

Cred că în viitorul îndepărtat va fi posibil să utilizăm creierul în totalitate. Ca urmare vom fi foarte inteligenți.

| G28AEjdvjRaendnPrT a răspuns:

Se spune ca un om foloseste 10% din creier, iar geniile 15%. eu cred ca daca am folosi 100% nu am rezista, nu cred ca e in stare creierul de asa ceva, ar fi suprasolicitat.

| Swan39 a răspuns:

E doar un mit. Citeşte aici:
http://www.descopera.ro/......ntea-umana

| RAY a răspuns:

Tu stiai ca creierul are o harta a corpului tau, daca nu l-am folosi la maxim cum ar putea el sa nea senzatia de constinta, plus sa aiba grijade toate organele etc in primul rand conexiunile conteaza in creier care in timp cu cat il folosesti mai mult cu cat devi mai inteligent

NOname
| NOname a răspuns:

Este doar un mit.

| eustefan explică (pentru MultPreaInteleptulTractorist):

Pai si subconstientul? Ala e utilizat, si nu stiam eu?

| MultPreaInteleptulTractorist a răspuns (pentru eustefan):

Si subconstientul apare la RMN, tot prin activarea unor stimuli. Daca tu te uiti la multe reclame si la RMN cineva o sa-ti puna una din reclamele pe care le-ai mai vazut (dar nu ti-o amintesti) unele zone din creier se vor aprinde ca niste beculete sub influenta substantei de contrast. n-ai vazut si tu dr House?

| eustefan explică (pentru MultPreaInteleptulTractorist):

Mda...m-am lamurit.
P.S:Nu ma uit la Dr House si seriale de genu'

| suffarstar a răspuns:

Orice om normal isi foloseste tot creierul, nu doar o parte. E posibil sa folosim doar o parte din CAPACITATILE lui, dar nu stiu cum se poate dovedi.
De exemplu procesorul pc-ului tau, daca ar fi tot timpul 100%(poti verifica chestia asta in task manager) nu ar rezista foarte mult. El e folosit in intregime ca component, insa nu si ca (virgula) capacitate.Ma gandesc ca asta ar fi probabil rationamentul celor care au estimat la ce capacitate ne folosim creierul.

| RAY a răspuns (pentru eustefan):

Da, pai daca eu spun 1 plus 1 spui 2 fara a fi constient de asta

| pastru009 a răspuns (pentru manuel72):

laughing

| manuel72 a răspuns (pentru pastru009):

winking

| Lhurricane a răspuns (pentru RAY):

S-a discutat mult pe tema asta, cel mai probabil unde a auzit se vorbea despre capacitate. atentie capacitate.

Da, folosim 100% din creier insa doar 15% din capacitatea lui, daca fiecare parte din creier care e responsabila pentru anumite lucruri ar " lucra " la o capacitate de 90% va spun ca nu ar mai exista crize, violente, dumnezei, ingeri si altele.