Turbinele eoliene pot afecta local curenții de vânt, dar nu la scară largă. Efectele asupra mediului sunt minime comparativ cu energia fosilă.
Panourile solare nu au efecte directe semnificative asupra mediului, dar ocupă spațiu.
Geografia se va schimba într-un mod minor, dar beneficiile energetice regenerabile cântăresc mai mult decât dezavantajele. Schimbarea este, în general, pozitivă.
Impactul asupra mediului este mai mic decât cel al centralelor care ard combustibili fosili!
Beneficiile fiind mai mari decât daunele!
Turbinele eoliene au doar două inconveniente majore: pot lovi păsări în zbor (mai ales care migrează noaptea) și fac un zgomot destul de deranjant. În rest, nu schimbă nimic.
Panourile fotovoltaice ocupă teren potențial agricol - de aceea nu se recomandă montarea lor în astfel de locuri.
Toate astea sunt schimbări minore, comparativ cu schimbările pe care le-ar aduce un război al stelelor (a se citi nuclear).
Nu schimba nimeni cursuri de apa. baraju nu schimba cursul unui rau.
Baraje face si anamalele, au facut dintodeauna, asa ca nu stiu daca se schimba ceva in rau, poate in bine.
Cind faci un baraj, locul se umple de viata, plante, animale ce nu erau inainte, vin acolo, cresc si se inmultesc.
Nu stiu de ce unia au idei gresita despre baraje, dar nu cred ca fac rau, baraju tine apa pe loc, mareste arealu vegetal si animal, deci e ceva bun, asa cred.
Turbinele eoliene nu poat schimba directia curentilor de aer, curenti de aer se deplaseaza datorita diferentei de temperatura, iar turbinele eoliene nu cred ca schimba temperatura aerului in nici un fel.
Panourile solare is bune la case pe acoperisuri, acolo oricum spatiul respectiv nu este folosit, asa ca este o idee f buna.Sa schimbe geografia nu vad cum, nu schimba nici aspectu, in curand or sa apara panouri solare unde nici nu o sa iti dai seama cas panouri.
Deci aceste lucruri is un plus pozitiv, nu daunaeaza nimanui, poate asa cate o pasare sa fie lovita de acele turbine, dar numai cele f mari, ma refer la pasarile f mari, vulturi chestii de genul.
PsychoDLight întreabă: