Asculta melodia Vicarious de la Tool, cauta intelesul versurilor, si o sa gasesti un raspuns la intrebarea ta:
http://www.youtube.com/watch?v=oPJ6yRs1JYY
Multi ipocriti pe aici, multi tare.Cum zice si Maynard James Keenan, in melodie: WHY CAN'T WE JUST ADMIT IT? Fericirea/satisfactia provenita din nefericirea/suferinta altora este o conditie umana, perfect logica, perfect naturala, pe care nu ar trebui s-o negam, daca ne vrem realisti si sinceri. Oamenii fie cauta sa distruga fericirea altora, fie cauta sa o distruga si sa o fure, concomitent.Personal,ma aflu in ceva ce, ipocritii ar numi paradox al unui monstru lipsit de compasiune.Sunt fericit, dar nu pot fi fericit pe deplin, atat timp, cat exista fericirea altora in jurul meu, fericirea mea totala ar putea coexista doar cu nefericirea, suferinta, si tipatul de durere general al tuturor celorlati. WHY CAN'T WE JUST ADMIT IT? Doar daca suntem ipocriti nerealisti, ne vom simti coplesiti de floricele, spiritul lui Janis Joplin si Woodstock, si lumina preacurata, observand nu doar o fericire, ci fericirea fiecaruia in general. Fericirea tuturor, in acelasi timp, nu poate coexista.Simt nevoia sa fiu apologetul cei ce prefera sinceritatea si adevarul, in aceasta privinta. Oamenii se simt incomozi cand vad fericirea celorlalti, pentru ca stiu, chiar daca se prefac ca fericirea lui X ii umple de bucurie, ca in subconstient se simt invidiosi/neputinciosi/ambele, pentru ca desi pot avea parte de o fericire si un motiv asemanatoare, nu va fi aceeasi fericire.Suntem egoisti, vrem totul pentru noi, e o stare naturala, pe care eu o consider, perfecta, pentru ca ne defineste. Vrem tot ce au ceilalti, chiar daca acel ceva este redundant, ni se afla in gene.Nu putem sa mintim, spunand ca n-am distruge fericirea altora, pentru propria fericire. Long Story Short: oamenii nu pot suporta o fericire generala, atat timp cat nu le apartine si lor, si se intra intr-un conflict de stari. Oamenii distrug fericirea celorlalti, pentru a atinge una a lor, deoarece, la nivel de mandrie(poate nefondata uneori) si egomanie, nu ii putem lasa pe ceilalti sa fie fericiti pe deplin, pentru ca astfel, noi n-am mai atinge acea stare initiala. E o problema de logica, si imbratisare a starii umane generale.
Daca e sa-ti adjudeci ceva, "acel ceva" presupune o valoare materiala. E utopic sa afirmi ca intentionezi sa furi sentimente/trairi, in apanajul carora intra si fericirea. Oricat de prost ai fi, n-ai cum sa incerci a fura sentimente. Nu faci decat sa compromiti timp si implicit sa te secatuesti launtric datorita sentimentului de ranchiuna care te impinge spre gesturi de asemenea aiura.
Nu e vorba de furat, e vorba ca pe unii ii macina prea mult fericirea celor din jur, decat cea proprie. Iar asta fiindca omul este invidios, egoist.
Virgula nu-şi are rostul.
Nu, nu încearcă, cel puţin nu în mod obişnuit şi voluntar. Oamenii aleargă după propria fericire, iar uneori ca să o atingă trebuie să-i facă pe alţii să se simtă mizerabil.
Bună.
Păi există oameni cărora le place să vadă că ceilalți sunt nefericiți, dar nu toți sunt așa.
Oamenii, nu.
Doar micii oameni, cei care fac pe oamenii, incearca s-o fure, s-o distruga, s-o murdareasca macar, nemultumiti in sufletele lor obscure de lumina fericirii celorlalti.
Cineva mi-a spus ca ne-am nascut prea devreme si n-o sa apucam vremea in care oamenii nu-si vor mai face nici un rau unii altora.
Numai ideea mi-ajunge sa ma inund de speranta!
Ce e fericirea, de fapt?
Nu cred ca e un sentiment pe care sa il poti trai singur. Nu ai cum sa fii fericit intre oameni nefericiti. E un sentiment solidar, nu solitar...
Sa iti gasesti fericirea in a face rau altora e... boala.
Nu toti se intereseaza de capra vecinului, cum nu exista padure fara uscaturi asa se intampla si cu cele mai inteligente fiinte
Nu, dar doresc sa le distruga fericirea altora cand ei insusi sunt nefericiti ( nu e valabil pentru toti )
Apasati pe butonul spam sa aruncam tot ce e rau de pe site afara.
Multumesc
La cate raspunsuri bune sunt, am decis sa nu dau funda.
I-as pune pe ceilalti intr-o lumina proasta.
O sa transcriu toate ideile intr-una singura.
Multumesc pentru raspunsuri.
Aveti toti inteligent.
Cei care vor sa distruga fericirea altora nu se pot numii oameni.Cand incerci sa distrugi ceea ce pe unul de langa tine il face fericit doar pentru ca tu nu poti fi ca el, nu te poti numi om.Si aici apare ura care le macina sufletul, si acei oameni nu pot sa supravietuiasca fara ca ura sa fie indreptata catre cineva, nu pot sa supravietuiasca fara rautate, fara sa il vada pe cel care il urasc fara nimic, suferind, sa nu aiba pic de fericire in el, sa fie o stana de piatra de care sa isi bata joc. Ei nu vor sa fure, ei vor sa distruga, ceea ce e jalnic, dar fericirea din inima, ca si dragostea adevarata, nu poate sa piara, iar cel care te vrea distrus cu tot raul posibil nu te va putea clinti.
Sincer? Da, rar vezi pe cineva sa nu aiba o farama de invidie cand te vede ca iti merge bine, te vor lovit, te jignesc verbal sau se manifesta intr-un mod ciudat nu te privesc in ochii te evita, schimba subiectul astia sunt factorii care dau de inteles ca cei ce iti sunt pe aproape cand esti fericit nu prea vor asta, daca vorbesti la modu general stii raspunsu, nu are rost , "oamenii" fura si tabla de pe casa, dar fericirea?
Da oamenii incearca sa fure fericirea altora pentru ca intervine invidia.Invidia este distructiva pentru sufletul omenesc, tu te urasti pe sine pentru ca nu ai ce are alta persoana.
Invidia nu isi are locul.
Ura nu.
Razbunarea da.
Dar razbunarea trebuie sa fie justificata.
Si bazata pe o baza solida.
Nu poti sa te razbuni pe nimicuri.
Trebuie sa fi si motivat. Daca nu, vei pierde de la bun inceput.
De multe ori, invidia este cea mai buna motivatie
iar ura este strict necesara. fara ura, am sta toti intr-un cerc tinandu-ne de mana si-am fuma iarba... in timp ce altii ne-ar goli conturile, ne-ar fura masinile si ne-ar reduce salariile cu 25%
Nu confunda ura cu nervi.
E o linie fina intre ele.
Cam DA, am citit multe întrebări pe TPU si din păcate foarte multi se gândesc numai la ei.
Eu...cred ca oamenii sunt rai si nu au invatat ca iubirea se cucereste. Probabil ca vor sa o ia de-a gata! E trist, insa uneori se intampla! Fericirea insa care nu ti-o poate lua nimeni, e aceea din suflet. Invata sa iti pastrezi acolo fericirea!
Oanapisipisi întreabă: