anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

. Oamenii, la fel ca alte animale, par să aibă un ceas intern foarte precis. Chiar dacă nu avem ceasuri la mâini sau telefoane mobile la îndemână, putem estima destul de precis durata perioadelor de timp. Dar această capacitate este uşor de modelat. Percepţia timpului este subiectivă, schimbându-se în funcţie de circumstanţe şi de experienţele prin care trecem. Atunci când lucrurile se petrec repede în jurul nostru, întârzierile care în mod obişnuit ni s-ar părea scurte încep să devină intolerabile. Secundele se scurg încet, iar minutele durează o veşnicie.
. Modul în care percepem timpul se schimbă în funcţie de starea noastră emoţională. Atunci când suntem agitaţi sau anxioşi, timpul pare să se scurgă încet şi ne pierdem răbdarea. De asemenea, contextul social în care ne găsim influenţează modul în care percepem timpul. Studiile sugerează că «indivizii îşi sincronizează percepţia timpului cu cea a celor din jurul lor». Ritmul de activitate al persoanelor din jurul nostru ne influenţează percepţia timpului.
Cunoscând aceasta varibilitate a percepţiei timpului, pare evident că tehnologiile de comunicare şi de informare au un efect puternic asupra modului în care fiecare dintre noi percepe timpul. Până la urmă, aceste tehnologii stabilesc ritmul în care percepem evenimentele, viteza cu care ne sunt prezentate informaţii şi stimuli noi şi chiar ritmul interacţiunilor sociale. Acest lucru a fost adevărat întotdeauna, dar acum influenţa lor este cu mult mai mare, dat fiind că purtăm cu noi în fiecare clipă computere puternice şi foarte rapide. Dispozitivele noastre electronice ne învaţă să ne aşteptăm la reacţii aproape instantanee la acţiunile noastre, astfel că devenim repede frustraţi şi enervaţi de întârzieri oricât de mici.
Ştiu sigur că modul în care eu percep timpul a fost modificat de tehnologie. Dacă trec de la un computer rapid sau de la o conexiune de Internet rapidă la unele mai lente, procesele ce durează cu o secundă sau două mai mult ajung să-mi pară intolerabil de lente. Devin incredibil de sensibil la trecerea câtorva secunde şi mă enervez, ceea ce nu mi se întâmpla în trecut.
Cercetările efectuate pe Internet arată că este vorba despre un fenomen generalizat. În 2006, un studiu efectuat de magazinele online arăta că utilizatorii le abandonau dacă pagina se încărca în mai mult de 4 secunde. Noi studii efectuate de Google şi de Microsoft arată că o întârziere de doar 250 de milisecunde în încărcarea unei pagini duce la abandonarea site-ului de către utilizatori. Spre comparaţie, acesta este intervalul necesar pentru a clipi o dată.
.
Cu alte cuvinte, pe măsură ce avem acces mai repede la informaţii online, devenim mai nerăbdători. Acest fenomen este amplificat de ritmul alert al Facebook, Twitter, al SMS-urilor şi al reţelelor de socializare în general. Ritmul de activitate al societăţii nu a fost niciodată atât de grăbit. Nerăbdarea este contagioasă şi se răspândeşte de la gadget la gadget.
Aceste observaţii sunt relevante pentru toate persoanele care lucrează online. Totodată, ele au consecinţe asupra modului în care fiecare dintre noi gândeşte, socializează şi trăieşte. Dacă presupunem că reţelele vor continua să devină mai rapide – ceea ce cred că se va întâmpla – atunci putem concluziona că vom deveni şi noi din ce în ce mai nerăbdători, mai intoleranţi la orice fel de întârziere între acţiune şi răspuns. Ca rezultat, va fi din ce în ce mai improbabil să avem experienţe care impun o aşteptare, care nu ne oferă satisfacţie imediată.
Acest lucru nu are doar consecinţe consecinţe personale, ci şi culturale. Cele mai importante lucrări din istoria omenirii – fie că este vorba de artă, ştiinţă sau politică – necesită timp şi răbdare pentru a fi create şi apreciate. Cele mai adânci experienţe nu pot fi măsurate în fracţiuni de secunde.
Cu alte cuvinte,aceasta nerabdare,malefica zic eu,nu ne face sa devenim din ce in ce mai superficiali si in ultima instanta mai anxiosi si chiar superficiali?
Ce ar trebui a facem,sau cum ar trebui sa ne comportam, in primul rand cu noi insine?

4 răspunsuri:
| Delicacy a răspuns:

Nerăbdarea a existat din totdeauna şi factorul principal care o cauzează nu se datorează în totalitate legăturii noastre cu mecanismele computerizate, ci capacităţii noastre de adaptare la situaţiile neprevăzute care apar.Nu trebuie să îndepărtăm tehnologia cibernetică, ci să ne reglăm pe noi înşine.Nerăbdarea este un defect pe care îl au majoritatea dintre noi şi care trebuie cuantificat şi bine adaptat situaţiei.Nu poţi să scapi de acest defect pentru că este un sentiment de tip congenital, iar natura a ştiut de ce ni l-a programat în psihicul nostru.Tot ceea ce poţi face, este să te foloseşti de ceea ce ţi-a dăruit natura într-un mod favorabil, să adaptezi şi să-ţi apreciezi acest dar.

| VladSilviu a răspuns:

Hai sa-ti spun ceva. INEXPLICABIL de cel putin 10 ori pe zi dau de numarul 12. ma trezesc la si 12, ma suna cineva la si 12, vb cu cineva 12 secunde, 1:12. orice ar fi e si 12. asta se intampla de vreo 3 ani.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru VladSilviu):

Vlad frate, m-ai pus in mare incurcatura! Sa fie telekinezia de vina, care te tot incearca si provoca de ceva timp? E posibil, dar eu nu prea cred.Telechinezia asta,prin consumul mare de energie celebrala ce ti-o solicita,poate sa fie cred cauza faptului ca nu te ingrasi.
Sa fie de vina acel ceva care se afla dincolo de marginile Universului,care te face de multe ori sa-ti incurci mintea? Ar fi posibil,dar numai daca
"dincolo" totul se prezinta sub forma duzinei. Poate ca acele necunoscte vor sa ti se arate numai tie,propulsandu-te astfel in topul iluminatilor.
Poate ca D-zeu,ala pe care tu-l blagoslovesti mai totdeauna pe acest site,a ascultat blestemul unui credincios,si te streseaza cu cifra asta care,intamplator este identica cu numarul apostolilor? Daca asta o fi adevarul,pe mine ma cam sperie (ca ateu),sa nu patesc la fel.
In orice caz,iti spun aproape sigur, ca vinovat nu este liberul-arbitru, despre care tot ma chinui eu sa obtin niste rspunsuri de la voi. Daca previziunea mea, nu este mincinoasa, cred ca aceasta cifra te va mai urmari inca vreo 9 ani (9+3)
Imi permit sa-ti dau un sfat, poate scapi.In decursul unei luni, aprinde 12 lumanari, intra in 12 baruri si ia 12 note de la 8 in sus.Cu exceptia ultimei conditii, care-i mai grea, restul cred ca sunt usoare pentru tine
PS. daca cumva esti fumator, poti inlocuii lumanarile cu tigari.
Succes!

| VladSilviu a răspuns (pentru anonim_4396):

Tu esti ateu? raised eyebrows juri pe dumnezeu? laughing si daca de ex. cifra era 38. ? happy ce ziceai? iti voi trimite prin mesaj privat cifra respectiva, nu am vrut sa o pun pe site si stii de ce? pentru oamenii ca tine care gasesc explicatii la toate cifrele happy nu cred ca esti ateu, cred ca esti ateu-ortodox mai mult, Succes!