| LaviniuA a întrebat:

Oare ce face o persoana sa se maturizeze mai repede?
Daca te uiti intr-o clasa de elevi aproape toti zici ca-s handicapati, afara de 1-2 cu care poti sa porti o discutie normala.
Acelasi lucru e valabil si pentru oamenii de la un loc de munca. Doar ca unora li s-au schimbat putin preocuparile. Daca la scoala se purtau ca in desene animate, la job se poarta ca la showuri, vloguri si altele trending pe retele.

As zice ca maturizarea nu tine de varsta sau educatia din scoli neaparat. Sa fie ceva ce se mosteneste de la parinti?

Răspuns Câştigător
| siriusblack98 a răspuns:

In opinia mea, maturizarea tine de cativa factori:
- experientele de viata
- educatia
- caracterul din nastere
- inteligenta emotioala ( lucru pe care foarte putini oameni il au indiferent de varsta )

13 răspunsuri:
| mODIN a răspuns:

Nu cred ca e obligatoriu sa fie mostenire de la parinti, dar valorile care iti sunt transmise devreme in viata te influenteaza cel mai mult. Da, pot veni de la parinti, dar si din alte surse.

Răspuns utilizator avertizat
| EestiSodalane a răspuns:

Știu că sună a clișeu dar maturitatea vine atunci cand dai de greu.

| ALM2000RO a răspuns:

Nu e nimic moștenit, ține de mediu și de experiența de viață dar și de educația primită. Băieții se maturizează mai greu, sunt complet maturi mental doar după 25 de ani majoritatea, pe când fetele sunt mature majoritatea pe la 21-23 de ani maxim. Sunt și multe excepții, depinde de la om la om. Oricum, în ziua de azi majoritatea oamenilor mi se par mult mai imaturi decât erau pe vremuri. Și mă refer strict la adulți. Cu foarte puțini se poate purta o conversația normală și serioasă.

| LaviniuA explică (pentru ALM2000RO):

Pe vremuri nu era mass media dezvoltata cum e azi.
Nici informatia nu era pe toate drumurile. Acum orice Gheorghe isi da cu parerea despre orice si poate fi ascultat de oricine. Asa creste gradul de imbecilizare. Lumea consuma ce se livreaza, cu minim de efort.

| StimabiluI a răspuns:

Sunt mai multe lucruri care contribuie la maturizare: educația, mediul familial, anturajele, însă ce am observat că are un rol mai decisiv îl reprezintă suferința și încercările prin care cineva a trecut prin viață.
Am observat că persoanele trecute prin greutăți sunt de obicei mai mature.
Dacă în ziua de azi cei mai mulți se comportă ca niște copii, bănuiala mea este ca ei nu înțeleg ce înseamnă cu adevărat să ai probleme.
N-aș zice că e în lucru rău, doar că persoanele din jurul lor au mai mult de furcă din cauza atitudinii lor.
Ești profesoară?

| LaviniuA explică (pentru StimabiluI):

Nu sunt, dar iti dau o nota de trecere big grin

| StimabiluI a răspuns (pentru LaviniuA):

Credeam că predai la vreo școală, după cum te-ai referit la clasa de elevi. Nici nu vreau să mă gândesc prin ce chin trece un profesor în ziua de azi.

| Valentin7483 a răspuns:

Nu este vorba despre ce au moștenit de la părinții pentru că poți când ești mic sa fi cel mai amabil om iar când crești devi opusul, societatea te schimba și toate situațiile care ți se întâmplă în viata asta

| Neo12md a răspuns:

În principiu de la părinți se moștenește anumite gene.
Dar modul de educație depinde de mentalitatea mediului înconjurător.

Întrebări similare