Nu a aparut, nu exista, e dorinta si satisfactia ca esti dorit, ca ai castigat lupta cu rivalii, asta mai nou, ca violul e ilegal, dar in tarile in care barbatii isi cumpara femeile, fetele de obicei, crezi ca de iubire e vorba? E doar dorinta.
Daca esti foarte slab, da. Suferi ca nu ai nu stiu ce obiect pe care il doresti, omul te poate respinge, suferinta e mai mare, ti-e ranit orgoliul, dorinta devine obsesie, iti ia mintile, repet, doar oamenii slabi pot trai asa ceva, sau cei prosti, dar in cazul asta sunt sinonime. (cei prosti care cred in acea persoana predestinata, ea sau nimeni)
Ai mai intrebat asta.
Da, Ray, specia avea nevoie de iubire.
Doar prin simtirea si experimentarea iubirii poti evolua ca fiinta, poti dezvolta gandire, alte sentimente fata de alte fiinte, poti invata sa-ti controlezi sentimentele si sa te cunosti, sa-ti cunosti limitele in functie de ceea ce simti.
Nu suntem roboti si nu am fost creati sa fim roboti.
Daca era asa nu mai evoluam, nu mai aveam nevoie de gandire ci aveam setata o anume scara a gandirii si o limita de gandire si de perceptie.
Suntem morti fara iubire dar si cu ea suntem la fel cand nu e reciproca.
Intrebarea mi-a venit cand am vazut un documentar legat de cimpanzeii ei nu au nevoie de iubire isi urmeaza cursul firesc al evolutiei mi s-a parut logic si rational,de ce masclul sa nu aiba mai multe femele asa specia se inmulteste maai rapid,in urma cu mii de ani eram putini, desi iubirea nu a ajutat specia umana, posibilu motiv ar fi cresterea puilor de om posibil de asta, suntem morti fara banii, sanatate nu fara iubire
Din necesitate si din urma adaptarii, eram prea fragili si lipsiti de aparare, iar lipsa iubirii ne-ar fi blocat evolutia, sau mai bine zis ne astepta extinctia.
Cum era ca dupa ce doboram un mamut, sa ne omoram intre noi? E probabil ca asta sa se fi intamplat, dar au supravietuit doar cei care au dat dovada de compasiune.
Nup. Sentimentul de iubire a aparut din nevoia de reproducere si supravietuire a speciei iar astazi din bani. Conturi grase = muuulta iubire.
Daca tu asta crezi e treaba ta uni se omoara din cauza iubiri, iubirea daca nu ai simtit-o da stiu nu sti cum e
Da sunt persoane care chiar fac ceea ce spui tu, dar acel gen de persoane este "pe cale de dispartitie" in Romania cel putin. Hai sa luam spre exemplu doua valori sociale total opuse: Banii si Cultura. De ce crezi ca fotbalistii, milionarii etc. (oamenii cu bani) isi schimba "iubite" fotomodele odata cam pe la 3 luni in timp ce oamenii "cu facultate" sa zic asa, si-o freaca singuri? Probabil vei spune ca aia nu e iubire adevarata si ai perfecta dreptate si eu sunt de aceeasi parere cu tine, ca iubirea ar trebui sa-si gaseasca temeiul in persoana respectiva (cu tot cu calitati si defecte) si nu in bogatia acestuia, si mai sunt oameni din astia, dar nu multi. Asta e situatia, noi doi nu putem schimba nimic.
O sasi spun ca rolu mascului este acela de isi inmulti specia, a transmite genele, cea ce am simtit eu nu a fost din banii sau pentru banii, iar cu fotbalisti exact ca cimpanzeii dominianti au banii /hrana multa au mai multe femele, eu sunt perfect de acprd cu tine johny ca totul se invarte in jurul baniilor nu doar in Romania orice fata se uita intai la banii tai apoi ea o decizie sunt de acord cu tine accept adevarul man asa cum este el
Iubirea a apărut odată cu îngrijirea puilor, la mamifere și păsări în special. Bănuiesc că majoritatea reptilelor nu simt iubire, deși am văzut femele crocodil care au grijă de puii lor, ceea ce denotă iubire maternă.
Iubirea dintre parteneri a apărut după iubirea maternă, evident, în speciile monogame.
Iubirea crește șansele de supraviețuire a progeniturilor datorită grijii față de ele și a efortului combinat între parteneri.
N-am zis că noi am evoluat din păsări. Mamiferele și păsările au un strămoș comun. Nu știu dacă iubirea a evoluat independent pentru mamifere și păsări sau provine din strămoșul comun, și anume reptilele. De fapt, cred că e irelevant dacă a evoluat independent sau nu.
În speciile poligame care-și abandonează puii nu cred că există iubire. În speciile poligame care au grijă de pui există iubire maternă, evident.
Întrebarea e dacă există iubire între parteneri la speciile poligame. Părerea mea e că nu. În momentul în care partenerii se iubesc, rămân împreună, evident, ceea ce duce la monogamie.
Totuși, ar putea foarte bine să existe specii cu femele monogame și masculi poligami, ceea ce ar duce la iubire din partea femelelor și nepăsare din partea masculilor.
Iubirea este mai mult o atractie fizica care creste in intensitate cu trecerea timpului si se transforma intr-un sentiment special, adica iubire. Bineinteles, acum ca nu mai exista iubire ci doar atractie fizica asta e. Specia noastra are nevoie sa se simta iubita si sa iubeasca la randul ei.
Eu cred ca la inceput era doar atractie fizica, dar apoi s-a transformat in iubire.
De fapt inainte era iubire acuma e vorba doar de atractie fizica
Vremurile, ca si moda se intorc
Corect asa si a fost, foarte buna observatia
Iubirea a existat dintotdeauna. Iubirea inseamna atasamentul, respectul, a dori bine unei persoana, etc.
Grunwaldmantuitorul întreabă: