CristinaCorporatista: Tu exişti în realitate? În sensul; tu chiar eşti corporatistă? Aveam o impresie mai bună despre aceşti oameni!
În altă ordine de idei, e ca şi cum ai întreba de ce pachetul de ţigări L&M l-a copiat pe pachetul de ţigări Winston RED. Nu aveau cum să se copieze în vreun fel pentru că sunt creaţii umane.
Aşa şi cu Iisus şi Horus. Nu s-au copiat unul pe celălalt!
Numai bine.
Nu cred ca Iisus l-a plagiat. El e mai degraba un "tap ispasitor". Si pe vremea aia erau smecheri care conduceau si manipulau din umbra sau pur si simplu nu am dormit eu bine azi noapte.
Pentru că s-a dorit convertirea „păgânilor" la creștinism,și cum altfel decât însușindu-i mântuitorului muuulte calități specifice zeilor lor? Există zei care au făcut vin din apă(pff aș avea și eu nevoie de asta),zei care s-au născut din mame virgine, etc.Și ca să vezi, Iisus a făcut toate astea.
Din lipsa de imaginatie. Si nu cred ca l-a plagiat el atat de mult pe cat l-au transformat cei care au visat noul postament.
@CristinaCorporatista, ma simt ciugulit atunci cand mi te adresezi la pers. 2 plural De unde atata stima si consideratie pentru un umil user?
Pe cine plagiez? Nu plagiez pe nimeni faino, doar imi place cum arata desenul.
P.P. Da' ce-are mai, deranjeaza vizual si denota oarece? Vrei sa-l schimb?
Si cine e horus? kron? si dracii spuneau cand ii scotea Iisus din posedati; te stim Iisuse.esti fiul celui preainalt.ce avem noi de -a face cu tine? acum ca spunem noi astia de pe acilea e una.dar daca si duhurile necurate il marturiseau si nu aveau nici o putere in fata lui, de oameni ce sa mai spun? ei sunt iubitori de povesti.si acestea sant povesti adevarate.dar de horus nu prea am auzit.e compozitor?
Impactul asupra civilizatiei umane ca urmare a invataturilor lui Isus Hristos dovedeste ca nu exista nici o urma de plagiat iar despre Horus nu a auzit circa 99, (9)% din populatia lumii, de aici rezulta si ca invataturile acestui individ converg catre zero in comparatie cu cele ale lui Isus Hristos. Si acum, unde se afla plagiatul mult trambitat de tine, probabil in cosul de gunoi al istoriei? Iar ca final afla si opinia unui crestin, Isus Hristos ESTE Dumnezeu, El este creatorul omenirii, TOTUL este al Lui, asa ca nu poti vorbi despre o posesiune ilegala, El poate revendica orice lucru de pe pamant atunci cand isi doreste acest lucru. Acum te intreb, unde este plagiatul?
@bogdan, ai o imaginație bogată și o minte bolnavă. Numai la draci te gândești tu. .
Un zeu a plagiat pe altul? Eu nu cred ca a exista nici unul. Asemanarile intre religii ne arata ca ele sunt derivate unele din altele. Sunt doar niste mituri religioase.
Uite la @danut ce comparatie face si ce fantezie are. Daca il intrebi care este explicatia asemanarilor dintre religiile antice si crestinismul nu cred ca le mai stie asa de bine... si nu mai este asa de sigur cum este ca religia lui este adevarata.
Ce zici @danut, poti sa dai o explicatie rationala privind asemanarile intre religiile antice si crestinismul? Cum au reusit sa anticipeze anticii ideile religiei "adevarate"?
"Alphawolf a răspuns: Un zeu a plagiat pe altul? Eu nu cred ca a exista nici unul. Asemanarile intre religii ne arata ca ele sunt derivate unele din altele. Sunt doar niste mituri religioase."
Nu prea imi place sa ma contrez cu cineva dar meriti un raspuns dupa atata "chin".
Isus Hristos nu este un zeu, este Dumnezeu, este real si VIU. Diferenta dintre imaginatie si realitate ar trebui sa te aduca cu picioarele pe pamant, repet pentru a x-a oara sunt 26000 (douazecisisasedemii) de relatari ISTORICE despre Isus Hristos in afara Bibliei. Sunt mai putine relatari despre Mihai Viteazul sau Stefan Cel Mare. Oare intelegerea la voi are limita, plafonul camerei. Despre Aristotel sunt doar relatari indirecte si doar cateva, il scoti in afara istoriei?
"Uite la @danut ce comparatie face si ce fantezie are. Daca il intrebi care este explicatia asemanarilor dintre religiile antice si crestinismul nu cred ca le mai stie asa de bine... si nu mai este asa de sigur cum este ca religia lui este adevarata."
Tu ai auzit de politeism si monoteism, daca da, atunci doar acest lucru te va face sa intelegi diferenta, daca nu...mai bine ma opresc.
"Ce zici @danut, poti sa dai o explicatie rationala privind asemanarile intre religiile antice si crestinismul? Cum au reusit sa anticipeze anticii ideile religiei "adevarate"?"
Crezi ca vei intelege daca iti voi spune, ma indoiesc si ma gandesc ca...sti treaba cu portocalele si ceva animale de prin curtea lui badea Ion, mi-as bate gura de pomana caci altfel nu ai pune asemenea intrebari (fara suparare), idioate sau ai face asemenea afirmati.
"eucosti a răspuns: @danut spune totusi, poate nu e singurul interesat."
Nu exista nici o asemanare intre crestinism si religile politeiste ale antichitatii. Conceptul sacrificiului si daruirii de sine nu exista in nici o alta religie. Principii ca blandetea, dragostea, daruirea propriului Fiu, indepartarea de rau, facerea de bine, etc, etc NU SE REGASESC in nici o forma de religie in afara crestinismului, toate aceste caracteristici fiind reunite intr-o SINGURA fiinta. Care dintre celelalte religii pe langa toate aceste insusiri asigura si reinvierea si viata vesnica langa insusi Creatorul? Priveste la celelalte religi ale antichitatii comparativ cea iudaica care este premergatoare crestinismului, ce se poate vedea? Zei egoisti, rai, doritori de sacrifici umane, alcoolici, curvari, razbunatori si fundamental, IMAGINARI in comparatie cu un Dumnezeu VIU si in totala contradictie cu "spiritul vremii", unde vezi tu asemanarea?
Alphawolf te rog sa ma lamuresti si pe mine cu ce au anticipat religiile antice, religia crestina?
Am studiat si eu chestiunea pe care o mentionezi in intrebare si mi s-a parut cu adevarat interesant. Se zice de asemenea, in documentarul pe care intuiesc ca l-ai vazut, ca ceea ce in Biblie este prezentat ca fiind Nasterea lui Iisus ar fi de fapt o alegorie a Sorelui, ( Horus este Zeul Soarelui in mitologia egipteana ) o algorie astrologica, iar plagiatul pe care il mentionezi tu e forma de prezentare a acestei alegorii.
@danut, eu nu contest existenta celor 26000 de relatari istorice despre Iisus, dar ma cam indoiesc de credibilitatea lor. Ce datare au cele 26000 de relatari, cu ce argumenteaza, si ce este cel mai important, acele relatari sunt bazate pe ceva concret sau sunt relatari din auzite? Eu nu am fost in orasul Los Angeles si totusi stiu de existenta lui, toate relatarile si toate dovezile indica existenta acelui oras, dar atu-ul cel mai mare este ca coincide realitatii si nu am niciun motiv sa ma indoiesc de existenta lui. Cand relatarile indica ceva fantastic(supranatural), sfideaza realitatea si asfel intra scepticismul in joc si creeaza o groaza de motive care imi sufoca credibilitatea. La credinciosi, in cazul supranaturalului, scepticismul este inlaturat din dorinta de a fi adevarat...se merge si mai departe facandu-se afirmatii fara nici o baza sau chiar afirmatii mincinoase.
Eu unul m-am convins ce inseamna realism, minuni sau ce inseamna credinta pentru majoritatea credinciosilor, m-am convins si de ce sunt in stare unii credinciosi. Cele 26000 de relatari pot fi adevarul stiut de acele persoane(din auzite), dar in fapt este posibil ca relatarile lor sa nu contina adevar.
Chiar nu exista conceptul sacrificiului in nicio religie antica?
Ai dreptate, crestinismul este o religie a saracilor si a celor asupriti, el promoveaza iubirea si valorile pasnice - prin asta se face diferita...
@palut, am glumit. Uite mai bine crezi ce spune @danut ca coincide dorintelor tale "Nu exista nici o asemanare intre crestinism si religile politeiste ale antichitatii."
OF! de fiecare data scoala e de vina, scoate numai boi...cred ca de fapt a devenit o ferma...Mai Kronstad ai auzit si tu de sincretism religios si de evolutia si transformarea continua a oricarei idei religioase sau sistem religios sub determinarea factorilor care tin de influentele culturale,mutatiile la nivelul mentalului colectiv,specificul civilizatiei respective,intrepatrunderea civilizatiilor? Eu cred ca tu ai plagiat(imitat) o idee proasta,care la randul ei era imitatiunea altei idei. Ultima idee, de asemenea este o imitatie a ideilor pe care noi, candva le-am contemplat in atemporal.Platon te pocnea peste ochi, si te izgonea din cetate.Cred ca ai reusit performanta sa il faci sa te urasca pe tine mai mult decat pe artisti.Plagiatul tau e mai demn de mila decat iisus pe cruce, vineri, 13.
@Arista, cand ai sa inveti a citi printre randuri, nu ezita sa-mi propui o ieseala la o cafea (sa mai socializam si noi). Pana atunci, la categoria asta, o sa ai din partea mea cate o intrebare in fiecare luna. Poate-ti iese morcovul si devii mai maleabila si mai intuitiva. Am postat si eu o prapadita de intrebare, iar tu incepi sa faci in nadragi ca un mos de 134 de ani.
P.P. Cand mai postezi, fi rogu-te cat mai putin crispata. Altfel, doare al dracu'!
Am citit mai puțin despre zeul Egiptului antic Horus, fiul lui Isis și al lui Osiris, dar nu văd teribil de multe asemănări intre cei 2.
Alex întreabă: