| S3c0ndSh0t a întrebat:

Oare de ce omul este dusmanul Terrei? Ma intreb cateodata oare de ce omul se joaca inconstient cu pamantul.Am vazut materialul de la Romania, te iubesc in care s-a furat material radioactiv si acele secrete de stat.Autoritatile spun sa ne linistim ca poate s-au pierdut nu neaparat ca le-a furat cineva. Dar cine stie ce se poate intampla daca acele planuri pot cadea pe maini criminale. Ceea ce s-a intamplat la Cernobyl in 1986 este vina noastra, a oamenilor.Nu invatam din greseli si nu ne oprim sa ne jucam cu prostiile astea radioactive sau mai stiu eu ce.Nu spun ca experimentele astea nu sunt folositoare.Sunt foarte bune in sanatatea umana. Dar de ce trebuie sa ne jucam cu bombe nucleare sau cu centrale atomoelectrice? Credeti ca omul ar trebui sa se inceteze odata cu prostiile astea cu bombele nucleare sau mai stiu eu ce pana nu e prea tarziu?straight face

10 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| shadovv a răspuns:

Omul nu este dusmanul Terrei. Omul este singurul motiv pentru care Terra exista. Nu te mai uita la televizor ca mai mult te strica. Toata lupta ecologistilor este in zadar. Terra e efemera, omul nu. Incearca sa privesti in ansamblu si sa te documentezi! Centralele nucleare asigura o marte parte din energia totala (nu cred ca ai mai fi impotriva lor daca nu ai avea curent pentru calculator, tvul la care te uiti si aparatura din spitale). Bomba nucleara nu este chiar daunatoare... este doar o dinamita mai mare. Este o preconceptie faptul ca toate cuvintele ce contin "nuclear" in constructia lor reprezinta ceva negativ. Razboiul nuclear nu va avea loc. Cel informatic si digital da.

| Andrei7520152 a răspuns:

Sincer cred ca se va renunta la energie nucleara in timp, atunci cand ele vor fi inlocuite cu surse alternative de energie mai putin costisitoare. E imposibil sa inchizi toate centralele nucleare fara sa oferi ceva in schimb. Daca nu ai alternative cat decat fiabile si tot renunti la energia nucleara, vor creste preturile la gigacalorie (pentru ca energia tot trebuie transferata de undeva) si uite cum oamenii vor urla de ce s-a scumpit asa de mult energia. vezi ca deja se fac planuri de a renunta la energia nucleara (cel putin in europa) dupa fulushima, candva in urmatorii 40 de ani sau ceva

| Aesir a răspuns:

Ar trebui dar sunt foarte lacomi. Energia nucleara dauneaza mediului natural, oamenilor si animalelor si cu siguranta nu ar trebui folosita, cand sunt atatea metode alternative.

| FlorinDiablo a răspuns:

Tu vrei sa zici ca s-a furat uraniu asa si ce se face cu uraniu daca nu stii cum sa il faci dinamita.Si in plus elementele chimice radioactive sunt foarte buna ele au o intrebuintare laraga deoarece ele se folosesc si in medicina si in producerea energiei electricewinking

| relu008 a răspuns:

Siguranța naționala.

| GandesteLogic2011 a răspuns:

Omul nu este dusmanul planetei, Ci doar inca o specie din cele 8 milioane de specii si organisme ce traiesc pe Terra, Suntem aici de 100 maxim doua sute de mii de ani, Iar planeta este de 4 miliarde jumate de ani, Timp in care a trecut prin mult mai multe amenintzari decat ale noastre, A Trecut prin nenumarate amenintzari mai nasoale decit a noastra
A Trecut prin cutremure,eruptii vulcanice, \despartirea continentelor, miscare placilor tactonice, furtuni magnetice, pete solare, inversare magnetica a polurilor,, sute si zeci de mii de ani de bombardamente de catre comete, asteroizi, Urmate de inundatii, incendii, eruptii, radiatii chimice, epoci de piatra si gheata, etc,
Noua ne place sa credem ca avem control Dar adevarul este ca nu avem. Orice rau facem noi planetei De fapt este planeta care isi contiua cursul firesc, Planeta va RAMANE aici, va ramane cu mult mult mult, mai mult, dupa ce noi nu vom mai fi,
Si se va insanatosi singurica, Se va indrepta singurica, Pt ca asta este ceea ce face ea Este un sistem auto corectiv, Apa si aerul se va curata.Pamantul se va improspata, Planeta se va regenera iar procesul asta poate dura zeci, sute, mii, zeci de mii, sute de mii, milioane, zeci de milioane sau miliarde de ani.

| alexandru1991 a răspuns:

Omul se gandeste numai pentru "binele lui" cum ar fi banii si profitul din urma anumitor afaceri. Noi nu ne gandim la viitor ci numai la prezent, la satisfacerea noastra pe plan social. De exemplu in Romania cati reciclam? Raspunsul e peste tot din orase pana in codru, peste tot gunoaie si deseuri plastice si de orice alt fel. Peste tot e IGNORANTA si "SMECHERIE". Tu deja zici de situatii mult mai grave insa daca nu le putem respecta pe cele mici ce pretentii sa avem la mai mult. Responsabilitatea ne lipseste!

| alexandru1991 a răspuns:

Fiecare gandeste din perspectiva lui insa toate raspunsurile sunt corecte. Incapatarea, orgoliul, lacomia ne vor duce la distrugere si deja se observa efectele.

| trancec a răspuns:

Pnt ca omul inca nu este indeajuns educat pnt lucrurule frum a naturei noi o expluatam pnt a ne razboi cu noi insine dar natura este facuta pnt a invata din tot ce reprezinta ea, d-zeu a spus odata cind il intreba moise, care este numele tau? d-zeu a spus (eu sunt cea ce sunt) deci tot ce ne inconjoara suntem noi insine dar noi nu putem intelege asta.

Întrebări similare