Motivul e simplu nu renuntam deoarece ne legam afectiv de respectivul set de convingeri si cu cat tinem mai mult la el cu timpul ne atasamam mai tare, iar cand suntem in eroare nu vrem sa ne corectam pentru ca nu acceptam eroarea.
Pentru ca tot ce crezi se bazează pe ce stii iar tot ce stii este credința ta.
---Sunt aproape sogur ca te referi la religie---
Pentru ca unora le e frica, mai ales atunci cand moartea le bate la usa, ca poate mai exista si o alta lume. Si astfel, ca sa nu,, riste" aleg sa creada.
Si poate pe unii ii face mai productivi(DOAR PE UNII CARE REPREZINTA PROBABIL NICI 1%). Adica ma refer doar la cei care cred si atat, nu la cei care se duc la biserica, care se roaga, etc. Adica apare un oarecare,, efect placebo". Ma intelegi?
Parerea mea e ca atata vreme cat nu se exagereaza(adica rugatul, inchinatul, dusul la biserica, vorbitul despre divinitate, etc.---care pentru unii par lucruri obisnuite),,, credinta" poate fi utila(oarecum).
Totusi, aceasta credinta nu ar trebui sa se rezume la chestii religioase, ci doar la incredere,(if u know what i mean). Totodata, ea ar trebui sa fie un subiect tabu, adica crezi pentru tine si atat(daca alegi sa o faci).
Da,le dai apa la moara cum s ar zice. Nu stiu daca ai apuctat sa vezi ultima intrebare care a a primit report pe motiv ca i am jignit pe utilizatorii spundu-le ca sunt inchisi la minte in ceea ce priveste sexul pe bani. Cu cat ii contrazici mai mult si vad ca ai partea de adavar, se enerveaza, se mobilizeaza si esti dat la o parte pentru ca nu asimilezi cu convingerile lor
Pentru ca mintea umana e foarte susceptibila si fragila. Se trage de la modul in care am fost crescuti si invatati ce sa gandim si nu cum sa gandim
AvalohAlyn întreabă: