| Accero a întrebat:

Oare de ce toti cautam un asa zis "paradis" in care toate sa fie perfecte, si asteptam o clipa toata viata, char daca stim ca ea n-o sa vina in veci?

Răspuns Câştigător
| guardian18angel a răspuns:

Nu conteaza ce stii ca se va intampla... conteaza ce speri ca se va intampla si ce vrei din toata inima sa se intample. Asta invinge conceptul de a sti, mai ales ca nu esti niciodata 100% sigur pe tine si pe ceea ce sti avand in vedere ca totul e relativ, totul se schimba pe masura ce inveti mai multe.

Il cautam pentru ca intruchipeaza tot ceea ce ne dorim noi cel mai mult, si avem atata nevoie de asa ceva incat... il crezi real, pentru ca fara el, viata ar fi o mizerie si nu merita traita pana la capat si... toate astea.

Chiar si sa te minti ca exista e mai fain decat sa iti imaginezi ca nu poti atinge niciodata asa ceva.

E un ideal imens si idealurile in genul nu pot fi invinse atat de usor.

30 răspunsuri:
| PartyLoll a răspuns:

Macar sa visam daca nu e adevarat.happy

| r3ally a răspuns:

Fiecare persoana are "paradisul" ei, doar ca majoritatea uita sa il mai vada! Nu ai sa vezi niciodata pe cineva multumit cu ceea ce are

| DarkAngel1 a răspuns:

Pentru ca asa e firea omului, avem o speranta aproape naiva uneori, ca vom gasit intotdeauna ceea ce cautam. In general ne multumim foarte greu, si atunci cand suntem fericiti, momentul trece destul de repede, pentru ca apare ceva care nu ne place.

| xBya a răspuns:

Na oare de ce? Unii oameni sunt extrem de naivi. Naivi sau prosti, depinde de fiecare. De ce speram? Nu cred sa existe om care sa nu fi sperat, macar putin, la viata lui. De ce ne inchinam atator zeitati si ne rugam la ei (in zadar) pentru mai bine? Ideea asta, cum ca 'daca toate`s perfecte, totu`i perfect' e gresita. Nimeni nu ar vrea o astfel de lume. Lumea asta in care traim e perfecta (nu si oamenii care traiesc in ea). Perfectiunea nu consta doar in lucruri bune, ci intr-un echilibru intre lucrurile bune si cele rele.

| Maya2014 a răspuns:

Pentru ca avem nevoie sa visam la,, paradisul" nostru. Daca am sta si am analiza tot ce se intampla in jurul nostru am innebuni.Cu toti ne dorim sa scapam de realitatea nemiloasa si singurul mod de a ne refugia e speranta la o viata mai buna, chiar daca, poate n-o vom avea, dar nu ne costa nimic sa visam, nu?happy

| Accero explică:

De ce avem nevoie sa visam la paradisul nostru? lumea in care traim nu e destul de minunata? adica noi ne-am creat-o de ce nu suntem multumiti cu ceea ce am facut,e creeatia noastra care, totusi, nu e destul de buna pentru noi, pentru ca daca exista persoane, si exista care isi doresc alceva ...DE CE?

| AddaSunnii a răspuns:

Care ar mai fi sensul vieții dacă n-am mai spera?

| Accero explică (pentru Maya2014):

Chiar? poate ne costa din punctul meu de vedere, ne costa aceste vise, sti ce ne costa? ne costa sperante, ne ofera amagiri care ne pot lovi mai mult decat"pshic si pshiologic "ne pot lovii si rani sufletul, iar un suflet sfaramat este cel mai greu de vindecat

| Maya2014 a răspuns (pentru Accero):

Da,lumea in care traim e minunata dar din pacate noi o distrugem(la modul general).Nu exista o armonie in ceea ce priveste gandirea omului din ziua de azi. Daca am gandi toti la fel, adica sa incercam sa salvam ce a mai ramas, am avea,, paradisul".Dar uita-te in jur, ce vezi?

| Walker_Drx_1993 a răspuns:

Poate pentru tine pritene. daca sperii si muncesti si desigur paradisul nu e ceva imposibil...o sa se intample dar nu sta in pat si sa astepti sa vina paradisu.

Ce vad? Vad "canalii" carora nu le pasa decat de ei,Vad Distrugere,Vad cum oamenii buni,cu inteligenta si gandire propriee,cu Imaginatie,si cu Onoare care sunt foarte putini,sunt pe cale de disparitie,Vad cum oameni de calitate foarte slaba poate chiar jalnica pot spune,incearca sa distruga persoanele care le pun in pericol,Vad Ura,Vad Haos,Vad cum orice urma de bine e stearsa,Vad cum nu exista nici o sansa ca macar unul sa supravietuiasca,Vad cum oameni sunt ucisi zilnic,Vad copii violati si maltratati, vad "mici paradise verzi" numite paduri distruse, Vad cum viata e atat de scumpa incat multi si-o iau singuri, Vad cum Orice incercare de ascensiune a unei persoane care nu are O vila de acopera soarele si niste parinti atat de bogati cat sa le deschida drumuri e din ce in ce mai dificila, In 3 cuvinte vad :IADUL PE PAMANT

Asta vedem toti,de aceea ne dorim sa evadam prin vise ca altfel nu putem scapahappy Ai dreptate,asta e Iadul. Daca ar gandi toti ca noi,cei care isi doresc sa faca o schimbare in lume, am construi paradisul, dar, majoritatea sunt prea ocupati cu persoana proprie ca sa se mai gandeasca si la altii, nu?

| Accero explică (pentru Walker_Drx_1993):

Sti,eu te inteleg,paradisul e la o aruncatura de bat,dar ar trebui sa imi incalc toate principiile,Si sa imi incalc Onoara,mandria,si integritatea si, Prietene Onoarea mea este piatra de temelie a fiintei mele, mandria mea e mai presus decat orice prejudecata, iar integritatea mea conteaza mai mult ca orice paradis, Dar bineinteles asta este Cazul meu

Nu te contrazic, ai dreptate cu tot ce zici, dar sufletul se hraneste cu speranta pentru ca asta ne-a mai ramas.sad

Nu numai ca se gandesc la persoana lor,Ce omiti tu e ca se gandesc si la altii,dar cum sa-i distruga,sa le distruga atat visele cat si sperantele, se gandesc cum sa ii faca sa ajunga pe culmile disperari, adica E IADUL dar in loc da ne refugiem in vise, nu crezi ca are trebui sa ne Ridicam deasupra lor si sa ii invingem? Adica nu suntem multi si suntem depasiti numeric dar... Poate ai auzi de eroii de la Termopile, au fost 300 si au decimat mai mult decat isi putea imagina oricine, noi poate suntem mai putini dar asemenea lor daca am lupta am lasa urmasilor nostri 2 lucruri si anume:Mandria ca au avut niste "stramosi"care au dat totul, chiar si fiind depasiti numeric, si au mers prin IAD chiar daca ceilalti fugeam si in al 2-lea rand...ei bine CURAJUL daca noi am face asta,toti si ne-am unii,Generatiile viitoare ar avea curajul sa ii decime pe toti, si sa creeze un paradis adevarat, in care sa nu iti fie frica sa stai in casa ca vei fi jefuit, sau ucis, SI sa ramanem in istorie ca cei care au dat tot ce au avut mai bun 110% poate mai mult ca sa stearga ororile de pe aceasta lume care merita mai mult la cat de minunata este nu crezi /?

Bineinteles ca da! Dar ce rost are daca 2 au curaj si 100 nu? Eu privesc realitatea zi de zi si crede-ma ca plang de mila pentru tot ceea ce se intampla.Dar tu nu vezi? Generatia noastra(a celor de dupa 90)se duce de rapa! Pana si copii de 9-10 ani au inceput sa vorbeasca despre sex, sa fumeze, sa injure si cate si mai cate, sa nu mai vorbesc de cei de peste 10 ani.Mai exista si tineri care vor ca iadul asta sa se termine, dar noi ce putem face? Daca ne impunem suntem blamati si batjocoriti si facuti si prosti.Bine,asta putin ma intereseaza, dar daca 2 se lupta si altii 100 stau pe tusa, no chance!

| BogdanelululTheGodfather a răspuns:

Oare de ce pui intrebari retorice pe TPU?

Noi suntem 2 DEACORD, pare ca nu avem nicio sansa dar pe langa ca ar mai putea exista alti care nu au ca noi 2 curajul sa se afirme avem ceva ce ei nu au si nu 1 nu 2, ba chiar mai multe lucruri.Adica: Noi avem imaginatie ei nu,Noi avem curaj pe cont propriu si daca ne straduim putem sa lucram"ca o masinarie bine unsa",ei nu pentru ca vor vrea mai mult pentru ei,ei lupta pentru ei,noi pentru tara,ei vor da cate un pas inapoi la fiecare victima cazuta din ai lor,noi ne vom ridica ca paserea pheonix din propria noastra cenusa si ne vom intoarce pe campul de batalie,Ei vor incerca sa fuga,noi o sa ii prindem,Ei sunt siguri ca vor castiga,Noi vrem doar sa trezim armata,stiind ca daca pierdem batalia,castigam razboiul,Ei se bazeaza pe "Dezbina si cucereste",noi ne bazam pe "Onoare,Curaj Si drepate",Ei au bani si influenta,Noi avem puterea sa daraman toate astea,Ei stau ascunsi la caldura departe de jungla in care traim,noi am dat piept cu ea si ne-am adaptat.E o lupta in care dominam ca Forta pentru ca ei sunt multi dar prea slabi dotati mental ca sa poata diminua forta unor creiere care au fost facute sa gandeasca. Sincer sunt uimit ca exita o persoana care poate intelege ce gandesc eu,dar intr-un fel ma bucur,pentru ca incet incet va avea loc o ascensiune si va fi cea mai mare surpriza, Va fi BIG-BANGUL lor, ceea ce ii va distruge, pentru ca socul care va fi produs de faptul ca, chiar si depasiti numeric luptam si avem sanse sa castigam va provoca 50% din daune. Daca privesti din perspectiva asta ce crezi avem vreo sansa?

Sincer,da.Noi avem arma suprema,adica inteligenta. Putem sa-i batem oricand pentru ca nu suntem egoisti,nici falsi si nici nu incercam sa castigam doar pentru binestarea proprie. Dupa tot ce ai scris se vede ca esti o persoana inteligenta,care stie ce vrea si isi doreste, ca si mine de altfel, sa schimbe ceva, in bine, bineinteles.Ma bucur mult ca exista persoane care sa se gandeasca si la altii, in scopuri nobile, nu numai la ei.Acele 2 persoane care lupta pentru dreptate vor inspira incredere si vor insufla curajul si celorlalti happy

100% de acord cu tine, sti eu de obicei am cel putin 3 solutii pentru orice problema,dar acum nu vad decat una,Sa ne ridicam,deasupra lor,deasupra urii, deaspura tuturor, sa le aratam ca oricat de multi ca noi ar fi inngenunchiat, inca nu au reusit sa distruga radacina. Focul dreptati si al patriotismului ARDE inca si nu e doar o scanteie care e pe cale sa fie stinsa de rautatea si egoismul lor, e o flacara care arde tot de inseamna ura si poate ca exagerez dar chiar si singur ma voi ridica si voi distruge sistemul acesta defect sau voi murii incercand, pentru ca in situatia acctuala moartea nu mi se pare o alternativa la fel de rea ca si acapararea si distrugerea de catre ei, si mai ales cand e pentru o cauza nobila.Nu Crezi?

Da! Uite un exemplu concret.Pe acest site, in fiecare zi trebuie sa suport jigniri si umilinta pentru simplul fapt ca nu sunt de acord cu ce se intampla in tara si spun ca s-a instalat prostia in Romania.Acum,majoritatea isi apara cu ardoare prostia si nu inteleg de ce,ca doar eu nu i-am jignit pe ei direct,dar poate se simt.O fi insemnand, oare, in viziunea lor, ca isi apara patria? O.o Daca m-ai putea lamuri, ti-as fi recunoscatoare.

Sti cred ca pot sa te lamuresc,mi-am pus si eu intrebarea asta candva. Problema e ca ei nu stiu ce apara,sunt oameni mai destepti ca ei dar mai prosti ca noi care ii controleaza,le controleaza visele si sperantele si ii fac sa spere la o lume "de aparate" ca sa zic asa.Ii folosesc ca pe niste marionete,iar din cauza prostiei lor nu isi dau seama si cred ca sunt condusi de propria intuitie,cand de fapt din umbra altcineva le conduce instinctul,si da WOW s-a ajuns si la asta,ca cineva sa iti conduca ce-a mai primara calitate, INSTINCTUL.E tragic ce se intampla, si eu am fost Criticat si Jignit, Si chiar incurcat de faptul ca in tara asta se intampla numai "mizerii" dar niciodata umilit pentru ca nu am permis asta.Sti se vor gasi mereu oameni ca ei care ne vor jigni si ne vor marginaliza pentru inteligenta noastra, Dar mai rar oameni ca noi care sa le scoata in evidenta slabele capacitati mentale, si prostia excesiva.Noi Avem TOT,Ei nu au nimic, tocmai de asta si cei care ii copiaza si "Isi apara cu ardoade prostia" ne critica, jignesc, si in cazul tau umilesc, desi cu mintea ta ar fi greu sa te simti umilit de catre o persoana inferioarawinking.Ce incearca ei sa faca ...Hm sa ne distruga dar nu vor reusi pentru ca mereu au existat Demoni ascunsi in cearsafuri albe care se credeau ingeri, dar mai important mereu au existat oameni tarati prin praf care s-au ridicat la cer si au devenit Ingeri adevarati, in fata carora nici un demon nu a putut sta in cale.p.S(prin ingeri ma refer la razboinici, care nu se dau in spate de la nimic pentru a-si apara telurile si crezurile).Ce crezi merita sa te simti umilita de ei?

Mi-am exprimat gresit, ei incearca sa ma umileasca dar oricum eu imi sustin punctul de vedere, oricum ar fi.Imi pare bine ca te-am cunoscut, te-as putea intreba cati ani ai, daca nu te superi? happy

Nu nu ma supar, Am 16 ani, fac asta de la 8 ani(lupt contra lor), dar atunci nu stiam sa imi exprim punctul de vedere la fel de bine big grin. Sper sa nu te dezamageasca varsta mea happy

Omg! Sa ma dezamageasca? Nici vorba! E de apreciat ca ai o inteligenta iesita din comun, felicitari! Fii mandru de ceea ce esti!

Eu o sa fiu mandru cu ce am devenit, Viata nu a fost blanda cu mine, dar daca era probabil nu mai puteam sa fiu cum sunt acum, un revolutionar happy. Oricum imi pare bine ca exista cineva care sa nu i se para ca sunt Dement pentru ca gandesc impotriva sistemului de 2 bani din Romania...,Oricum si tu esti foarte inteligenta, ma uimeste ca o fata la 19 ani se poate gandi la asta,e cea mai mare dovada ca nu esti o pitipoanca. Esti o fata inteligenta si desteapta nu merita sa iti bati joc de tine si sa ramai in tara,parerea mea, exista tari unde vei fi apreciatahappy

Multumesc! Acelasi sfat l-as avea si pentru tine.As prefera, daca se poate, sa-mi dai id-ul tau de mess, acolo putem vorbi in liniste happy

Sigur; Deadman978

| Shammal a răspuns:

Poate e un senstiment colectiv de schimbare, de dorinta a crearii unui "paradis", o realitate care reflecta acest "paradis"

| janynefeaver a răspuns:

Nu as spune chiar "paradis". Ne dorim doar sa nu mai intampinam problemele de zi cu zi, dar daca s-ar intampla asa cu adevarat, am mai fi noi multumiti de viata noastra? Atunci cand intram in acea monotonie, ne dorim sa se intample ceva diferit, ceva care sa ne scoata din rutina noastra de zi cu zi. Iar apoi, daca nu am mai avea probleme, ce rost ar mai avea viata noastra, daca totul ar fi perfect? Noi ne dorim sa fim diferiti de ceilalti, nu identici.