| Yohei a întrebat:

Oare de ce traim? De ce constientizam ce suntem astazi? De ce simtim unele lucruri? De ce universul a luat nastere? Ce ar trebui sa insemne toate astea? Ce rol avem noi, ca umanitate, in acest univers, daca intr-o zi vom muri? Dupa ce murim ne vom trezi la adevarata realitate? Stau si ma gandesc la tot ce se intampla, si nu mi se pare real nimic, nu mi se pare real un Dumnezeu, un creator, nu mi se pare real ca uniersul sa ia nastere dintr o explozie, iniante de nasterea universului, ce s-a intamplat cu milioane de ani in urma? Cand vom primi raspunsul final? Dupa ce murim?

16 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Gânduri sau întrebări de acest gen nu sunt rele; nu sunt nocive. Dimpotrivă, sunt dovada faptului că suntem deasupra celorlalte forme de viaţă existente pe pământ. O pisică, un câine sau un bou nu pot să gândească mai departe de lungul nasului. Chiar dacă nu găsim răspunsuri, simplul fapt că ne putem pune întrebări existenţiale ar trebui să ne bucure şi să ne dea un sentiment de mândrie personală (în sensul bun) că suntem superiori celorlalte forme de viaţă.
Mă surprinde faptul că unii useri, chiar campioni ai zilei fiind, nu au altceva de spus decât că eşti negativist.

| sabin89 a răspuns:

"CA as aflii sensul..."
După ce că scrii o mizerie, nici pe aia n-o scrii corect. Se scrie "sa afli", nu "as aflii".

| Sara2 a răspuns:

Vreau sa îți zic că mă gândesc mereu la asta, și m-am întrebat și eu de multe ori. N-am mai auzit pe nimeni zicand toate astea și credeam că sunt eu vreo ciudată

| RAY a răspuns:

Eu ma mir ca inca nu ti a explodat creierul cu atatea intrebari,conformeazate, bea si tu o bere, doua, trei pana cand uiti astea, daca ai iubita vezi ca daca o doare capul sau fa-o sa o doara, dumnezeu mereu a fost o necunoscuta, o explicatie pentru cei saraci de minte

| Violleta2022 a răspuns:

Ca sa ne bucuram de viata, sa fim fericiti, sa perpetuam specia samd.

Cam mult negativism in gandirea ta!
Esti sigur ca nu esti in depresie?

| Yohei explică (pentru Violleta2022):

Am fost in depresie, chiar tot anul lui 2020, din cauza unui incident ca sa-i spun asa, unde mi-am pierdut vederea unui ochi, am inceput insa sa-mi revin, dar nu stiu nici eu daca am scapat de acea depresie, am zile cand sunt fericit, cand ma bucur de viata, si am si zile cand sunt opusul. Probabil ca sunt negativist, imi dau si eu seama, dar nu pot scapa de gandurile astea, am fost si la psiholog si degeaba, m-a ajutat doar pe moment.

| SingleForOne a răspuns (pentru Yohei):

De depresie nu scapi usor. Daca ai o istorie cu depresie, aceasta este sedimentata in constiinta ta, si mai devreme sau mai tarziu, se va reîntoarce la tine. Aproximativ in aceeasi situatie si eu, numai ca nu am avut accidente, dar am parte de alte situații. Iti recomand sa te indrepti cat mai mult spre Dumnezeu, in sens de acceptare, iubire, fericire, umilință, si intr-o zi vor trece toate, posibil in cateva luni. Citeste Biblia, urmareste canaluri de Youtube BibleProject sau Hope Discovery Romania. De asemenea este de recomandat sa mergi regulat la biserica sau manastire pentru a cere ajutor sufletește, dar sansele sunt ca acestea sa fie corupte sau rele, si te indeparteaza mai mult de Dumnezeu. Deci, daca chiar vrei liniste sufleteasca, sa prinzi si curaj, sa ai parte de fericire si iubire, si multe altele, lasa-l pe Dumnezeu sa fie in inima ta.
Iti spun din propria experienta, nu am sufletul pur sau linistea sufleteasca, dar multe ganduri rele si ghinioane au disparut, chiar si in activitățile de zi cu zi se simte prezenta lui Dumnezeu, darorita faptului ca multe lucruri se intampla intr-un timp exact, si dupa un mod exact de care am nevoie, atat timp cat il am in inima. Insa, este doar vina mea pentru alte rele care mi se intampla, datorita unor obiceiuri pe care nu le pot opri momentan.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

1. Fiindcă ne-am născut. 2. Ca să putem trăi. 3. Pentru că acele lucruri sunt importante pentru viață. 4. Nu a luat naștere cu un motiv anume. 5. Toate astea înseamnă ceea ce decidem noi să însemne. 6. Supraviețuirea. 7. Nu, căci adevărata realitate nu există, iar după ce murim, nu ne mai trezim. 8. Ai dreptate, toate acestea nu sunt reale, tot ceea ce știm și cunoaștem este ceea ce ne imaginăm. 9. Nu vom primi, că el nu există. 10. În nici un caz.

Răspuns utilizator avertizat
| gemeni6226 a răspuns:

La intrebarea pe care ai pus-o acum au cautat raspunsul milioane poate miliarde de oameni, in mod sigur cunosti nume ca Einstein, Tesla, Stephen Hawking care si-au dedicat intreaga viata aflarii acestor mistere, au gasit foarte multe raspunsuri dar au mai ramas destule mistere neelucidate, astfel au ramas domenii destule de cercetat si generatiilor actuale si celor care vin.Stim deja foarte multe lucruri altele se cer inca lamurite.Personal am citit multe despre lucrarile acestor savanti si sunt uimitoare pot sa zic. Daca reusesti sa citesti destul din domeniul fizicii cuantice, din biblie, ezoterie si sa te alaturi unor grupuri pe Facebook care se ocupa de astfel de aspecte nu o sa afli totul intr-o zi, dar cum se face incet incet lumina cand incep sa se iveasca zorii si incepe din ce in ce mai mult sa se faca lumina din noapte, tot asa putin cate putin dar sigur o sa aflii foarte multe din tot ceea ce ai intrebat acum.Un raspuns scurt nu astepta ca altii si-au petrecut o viata sa studieze aceste domenii si ce au aflat pot umple o biblioteca.Viata este miraculoasa chiar din acest motiv ca nu ne ofera totul pe tava asteapta sa ne miram zilnic de ceea ce e in jurul nostru si toate asteapta sa fie descoperite.Asa cum un copil mic se bucura cand e lasat sa descopere lumea asa nu trebuie sa ne pierdem nici o clipa curiozitatea de a descoperi tot ceea ce e de descoperit in lumea noastra si in acest Univers.Nimeni nu o sa-ti puna pe tava raspunsul deoarece fiecare individ are invitatia din partea Universului sa faca aceasta descoperire singur si nimic nu ofera mai mare satisfactie decat faptul ca ai descoperit tu ce ai dorit sa afli. Drumul e lung trebuie pasit pe ea zi de zi, dar merita!

| Brizbriz a răspuns:

Cauta filmul Equilibrium, iti raspunde la intrebare... rau DA' TOT

| 1997onur a răspuns:

Nu știu raspunsul la nicio intrebare.

| HUAWEHUAWE a răspuns:

Dumnezeu a facut dupa chipul si asemanarea Sa, omul.
De ce? Ca a putut
De ce sa il asculti pe Dumnezeu?
Pentru a ajunge la El si a continua existenta ta, pe lumea dupa moarte.

| Anyo1988 a răspuns:

In principiu raspunsul ar fi mai bine sa il primim inainte sa murim pentru ca se poate ca atunci cand murim sa fie prea tarziu pentru orice raspuns ai primii si in general raspunsurile astea trebuie sa ni le oferim singurei noua insine fiecare in parte si ca sa faci asta trebuie mai intai sa te hotarasti ce vrei sa crezi si ce iti este ai ok sa crezi. ai cred 2 variante, 1 adopti credinta, ca exista un Dumnezeu/creeator in fata caruia cu totii vom raspunde candva pentru faptele noastre, si care atunci cand iti este greu te poate ajuta si poate face minuni in unele cazuri. Daca vrei dovezi pentru a crede trebuie doar sa cauti si sunt sigur ca vei gazii. Sau varianta 2 pe care din pacate o aleg multi oameni deoarece le da libertatea de a face orice vor si anume sa te faci ateu sa nu crezi in existenta Lui Dumnezeu si sa crezi ca faptele tale nu vor fii platite dupa moarte ci doar aici daca esti prins. Cum se spune poti alege calea usoara sau cea dreapta. Eu iti recomand calea credintei/calea cea dreapta, nu va fi usor dar pot garanta ca va merita. Mult succes si daca doresti imi poti da add pe Facebook yonik andrey ionel movila poate te pot ajuta cumva sa treci prin asta si prin momentele grele. In toate astea decizia iti apartine. Ai grija de tine

| andrei056 a răspuns:

Raspunsul il vei gasi in filozofia budista, adica nu exista niciun raspuns complet si mai bine ignori aceste intrebari SI TRAIESTI IN PREZENT))))

| ayannn a răspuns:

Scopul nostru in viata este ca noi sa ne uitam la shrek 4. Dupa aceea, avem intelingenta, si mentalitatea, odata cu mintea pregatita, cu destula capacitate, pentru a intelege totul. Si de cat de istetim, devenim, noi efectiv tacem, ca nimeni altcineva sa nu stie experienta de a vedea SHREK 4, decat noi, asa ca, daca vrei, eu iti, foarte mult, recomand, sa te uiti, la shrek 4!