| Geanin a întrebat:

Oare "Diavolul" este o metafora religioasa a tot ce insemna libertate individuala ( adica : alte religi, pacate, ateism etc)?

Va rog nu ma duceti la religie!

10 răspunsuri:
| Duhovnicul a răspuns:

In satanismul modern, " satan " e folosit ca un arhetip jungian pentru sinele nostru.
De aceea satanisti moderni nu se inchina diavolului, ci se venereaza pe ei insisi.
Satana fiind exact opusul lui dumnezeu, el mai simbolizeaza si libertatea, curiozitatea pentru necunocut etc., intrucat in majoritatea credintelor teocentrice, omul este pus in subordonare fata de o zeitate, si este considerat ca fiind pacatos, incapabil etc.

| William a răspuns:

Nu, nu e o metafora.

| sublime89 a răspuns:

Diavolul e tot ceea ce e rau din punctul de vedere al crestinilor. Celelalte religii sunt rele, "pacatele" sunt rele, ateismul e rau. Deci da, am putea spune ca e adevarat.

| AlexanderAdrian a răspuns:

Oare de ce ne mai intrebi daca tu esti de fapt convins de raspuns?

| ErrorFound a răspuns:

Depinde.
Diavol, Satana si satanism sunt [IN VIZIUNEA BISERICII] tot ce este impotriva ei.

Satanismul adevarat este o filozofie care nu e prea indepartata de unele invataturi crestine si promoveaza un stil de viata desi mai dur, destul de drept care se incadreaza in limitele societatii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da,exact. Diavolul e un cuvant ca o spaima.Sa nu te abati de la poruncile nu stiu cui, porunci care manipuleaza masa. O sperietura pentru cei ce au credinta in sange.Nu ma lauti in nume de rau dar credinta, inca din mosi stramosi, e cea mai mare arma de manipulare in masa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Crestinii in general au obiceiul sa vada diavolul oriunde, numai la ei acasa nu.

| godge a răspuns:

Da.O religie vrea sa te convinga ca doar ea e buna si adevarata si restul sunt rele, imorale, etc.La fel cu pacatele,religia vrea sa te convinga ca alte religi, ateism si gandirea libera sunt la fel de grave ca furtul, crima, violul, etc.

| Geanin explică (pentru godge):

Adica intr-un alt fel zis ce nu ii place biserici fie ca e moral sau nu.

| Mihalcea_Laurentiu_1997 a răspuns:

Parerea mea este asta : in Satanism este interzisa venerarea unor zeitati cum ar fi Satan, Dumnezeu etc. deci Diavolul da este o metafora religioasa