Sunt prea mulți factori ca să prezici absolut tot. Citește despre efectul fluturelui.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Efectul_fluturelui
Stiu ca ce am zis e imposibil de masurat(pentru ca nu exista ceva atat de performant incat sa proceseze atata informatie), de aceea am zis "daca"
Am fost condusi vreodata de liberul arbitru? Niciodata as spune.Mereu am fost ingraditi de constrangeri, reguli si falsa libertate.Toate actiunile si gandurile noastre sunt deja predeterminate de situatii.Meditatia poate fi singura forma de liber arbitru, fara materializare insa.
Da, stiu ca suntem condusi de reguli, dar daca iti propui sa ridici un mar asta nu inseamna liber-arbitru?
Nope, pentru ca acel mar a fost adus in fata ta ca sa-l poti ridica, de alte circumstante.
Da, ai dreptate
Nu conteaza cine si de ce a adus marul ala in fata ta, nu la asta se refera liberul arbitru. Marul ala putea fi pus si de dracu si de dumnezeu acolo, daca vrei il ridici, daca nu vrei nu il ridici, asta nu inseamna ca daca e in fata ta trebuie sa il ridici sau sa faci neaparat ceva cu el. E la fel si vorba aia, daca unul iti zice sa te spanzuri tu te spanzuri sau ce faci?
Nu intelegi, liberul arbitru nu tine doar de actiunile tale ci si gandire.Din momentul in care tu esti pus in fata unei alegeri nedorite, cum a fost exemplul tau cu spanzuratul, deja liberul arbitru al gandirii tale a fost anulat, pentru ca tu nu ai avut optiunea de selecta daca vrei sa ti se ofere aceasta intrebare sau nu.Probabil mintea ta nu dorea sa se gandeasca la asta si totusi a fost obligata de un factor extern. Tine cont ca acest liber arbitru actioneaza pe mai multe planuri dupa cum spuneam.
andrey_8401 întreabă:
anonim_4396 întreabă: