| Inferno a întrebat:

Oare nu este culmea stupiditatii sa cerem copiilor note de trecere la bac cand Mass Media promoveaza nonvalorile,ignoranta,,superficialitate,mediocritatea, prostia, ipocrizia si incultura, iar adevaratele valori sunt minimalizate si aruncate la gunoi? Cand la televizor apar toate scursurile si gunoaiele societatii si mai au si tupeul sa se numeasca artisti. Cine are mai mare influenta asupra copiilor? Parintii, profesorii sau mass media si societatea creata de ea? Copii isi formeaza personalitatea dupa aceste modele idioate ce sunt promovate cu atata insistenta prosteasca de Mass Media. Nu poti sa mai deschizi televizorul ca apare un "gunoi" pe el si incepe sa cante sau alte lucruri de acest gen. Noi le dam copiilor prostie si le cerem in schim inteligenta.

Răspuns Câştigător
| Hombre a răspuns:

Pai de ce lucrezi ma la doua ciocane, sa ai scapare indiferent din ce pozitie esti atacat!? am vazut finalul raspunsului si desigur ca e asul din maneca. Sa-ti iei capre. laughing

31 răspunsuri:
| iluminous a răspuns:

Nivelul educatiei este dat de parinti. Ei aleg accesul pe care il dau copiilor la:
-educatie
- televizor
-internet
-presa
-etc
Mass media urmareste sa manipuleze populatia, sa o injoseasca. de vreo 4 ani eu nu ma mai uit la televizor. Singur imi aleg modurile de informare si educatie. si crede-ma ce e cel mai bine

| WR104 a răspuns:

Cand eram mai mic aveam impresia ca este ilegal sa nu ai televizor in casa.
Momentan nu mai am TV de foarte mult timp, desigur l-am inlocuit cu PC. laughing
Parintii fac o mare greseala crezand ca tv este inofensiv, pana si unele desene animate sunt nocive.
De ce sa fie Mass Media de vina pentru ce, pentru ca parintii sunt niste iresponsabili care-si lasa copiii la TV si le cumpara reviste "pentru adolescenti".
Pe copii ii inteleg, e vorba de divertisment, distractie dar ca parinte ar trebui sa ai habar sa-ti cresti copilul.
Mass Media promoveaza ce doreste consumatorul, ai vazut in magazine haine murdare de rahat sau noroi? NU! Nimeni nu vrea rahat pe el, simplu.

| Inferno explică (pentru iluminous):

"Nivelul educatiei este dat de parinti"
Asta pana la o anumita varsta, de la o varsta incepi sa te educi singur.
Dar spune-mi cine are o influeta mai mare intr-un exemplu clasic de famili in care parintii lucreaza toata ziua si vin seara, iar copilul sta si se uita la televizor?

| adrew a răspuns:

Nu poti face nimic, asta e democratia

| Inferno explică (pentru adrew):

Ce treaba are democratia cu asta?
Stii ce inseamna democratiea?
Democratia vine de la demos, care inseamna popor si kratos, care e putere.
In traducere puterea poporului.
Ce treaba are puterea poporului cu acest sistem primitiv. Tu vrei sa spui ca asta vrea poporul? Pai daca vrea si poporul treaba asta atunci e dobitoc si merita sa moara alaturi de sistemul pe care-l sustine.

| iluminous a răspuns (pentru Inferno):

In orice exemplu de familie vrei tu :clasica.moderna, parintii sunt cei responsabili. Trebuie sa le ocupe timpul copiilor cu lucruri interesante pentru ei. Trebuie sa ii obisnuiasca sa fie dornici de cunoastere, de invaarea lucrurilor noi. Sa le insufle dragostea de carte si cel mai important sa le insufle spiritul de concurenta de competitie. Adica sa ii faca sa isi doresca sa fie cei mai buni din clasa lor, dintre cunostintele lor. sa ii faca sa inteleaga ca trebuie sa invete nu sa pierde timpul cu televizorul si jocurile pe calculator.Seara cand vin de la servici sa ia caietele copiilor, sa le verifice tema, sa ii asculte la lectii si daca nu sunt asa cum isi doresc sa le aplice corectii, pedepse si ai sa vezi ca o sa o ia pe drumul cel bun copiii.

| Inferno explică (pentru iluminous):

Corect, dar cum televizorul ii indoctrineaza cu lucruri total opuse parintilor, singura solutie este eliminarea lui din ecuatie.
Dar te intreb : Ce parinte nu lasa copii sa se uite la televizor, sau ma bine zis : Cati parinti nu-si lasa copii sa se uite la televizor?

| iluminous a răspuns (pentru Inferno):

Doar acei parinti care sunt preocupati de educatia copiilor lor, nu ii lasa se uite la toate prostiile de la tv.

| Hombre a răspuns (pentru Inferno):

N-am inteles de ce esti revoltat pe @adrev cand a spus "asta e domocratia"!? Corect raspunsul lui, numai ca tu privesti problema diferit chiar daca ai dat definitia cuvantului democratie. Iata ca Eba fata lui tata Base, analfabeta care o stim cu toti, ne si te reprezinta in Parlamentul European. A fost aleasa de popor nu?
Si tu ce spui!? "Ce treaba are puterea poporului cu acest sistem primitiv. Tu vrei sa spui ca asta vrea poporul?"
Acum iti raspund eu: Da, asa a vrut poporul, ca daca nu vroia asa nu se intampla.

| Inferno explică (pentru Hombre):

"Da, asa a vrut poporul, ca daca nu vroia asa nu se intampla. "
Si am dat raspunsul chiar in acel raspuns:"Pai daca vrea si poporul treaba asta atunci e dobitoc si merita sa moara alaturi de sistemul pe care-l sustine. "

| Paulla a răspuns:

În primul rând, dacă ai trecut prin 4 ani de liceu şi nu eşti în stare să scoţi de un 6 nici nu meriţi să treci. Şi ce dacă ai avut influenţe proaste? Tot nu ştii nimic.
În al doilea rând, e alegerea lor dacă vor să înghită ce le spune Mass media. Persoanele cât de cât inteligente nu se lasă influenţate atât de uşor.
Deci nu, nu e culmea stupidităţii. Culmea stupidităţii e că ăştia care nu-s în stare să treacă bac-ul au ajuns cumva până-n clasa a 12-a...

| Inferno explică (pentru Paulla):

"În al doilea rând, e alegerea lor dacă vor să înghită ce le spune Mass media. Persoanele cât de cât inteligente nu se lasă influenţate atât de uşor."
Daca eu de la varsta de 2 ani iti spun ca elefantii zboara fara sa vezi un elefanta adevarat tu cand implinesti varsta de 18 ani ai sa crezi ca elefantul zboara.
Si atunci pot sa iti spun:
"Persoanele cât de cât inteligente nu se lasă influenţate atât de uşor"
Tu de ce te-ai lasat?
Simplu, pentru ca la acea varsta tu nu erai inteligenta, nu erai capabila sa faci distinctia dintre adevar si minciuna, credeai tot ce spuneam eu.
In acest caz este la fel.
Copii sunt indoctrinati de catre mass media inca de la varste fragede, deci sunt formati cu acea mentalitate.

| pwp a răspuns:

Bine zis..Bravo! Cum sa invete fetele pentru a ajunge ceva in viata daca o vad pe Bianca si pe Daniela Crudu cum se prostesc putin in emisiuni si iau mii de euro...sau cum sa le ceri baietilor sa faca liceul, daca pot juca in spatele blocului fotbal si apoi sa se duca la Steaua pe mii de euro?

| WR104 a răspuns (pentru Inferno):

Nu cred ca la tv ti se spune ca Germania este in Africa sau ca pisica face "mac".
La varsta de 2 ani un copil are impresia ca becul e soarele si ca in tv chiar sunt niste oamenii mai mici care merg la culcare o data cu el seara.
Credeam ca era vorba de influenta mentala nu de cunostinte care la un momendat le poti invata sau nu.
Exemplul nu e foarte bine ales dar nici Paulla nu are foarte mare dreptate.

| Paulla a răspuns (pentru Inferno):

Nu merge cu elefanţii zboară, că eu am părinţi. Şi chiar dacă, să zicem într-o situaţie ipotetică, nu s-ar fi ocupat deloc de mine, nu trăiesc închisă printr-o peşteră, deci tot n-ar fi ţinut mult.
Ai un creier, foloseşte-l. Chiar dacă ai fost îndoctrinat şi minţit de mic, te poţi elibera oricând(în ciuda încercărilor lui bunică-mea şi a îndoctrinării de la televizor, tot atee am ajuns). Dacă la 5-7 ani tot mai crezi că elefanţii zboară(şi nu eşti închis într-o peşteră), e clar că n-ai potenţial.
Mass media influenţează în formarea personalităţii, într-o măsură mai mare sau mai mică spre deloc -în funcţie de persoana respectivă-, dar nu e nici pe aproape un element de bază.

| ContDeUtilizatpe15iulie2012 a răspuns:

Te si contrazici in intrebare. Spui ca mass-media influenteaza cel mai mult, apoi, la sfarsit, spui ca NOI dam copiilor sa vada asemenea tampenii la TV. Care noi? Parintii, nu-i asa?
Oricum exagerezi. Sunt copii care urmaresc la TV tot ce se poate, habar n-au parintii de ei, dar pot fi in stare sa invete si pentru scoala, examene. Apoi, gandeste-te ca in ziua de azi nu mai e asa utilizat TV-ul. PC-ul e la putere, Internetul, care are si bune si rele, care bune si rele exista in functie de elev.
Concluzia mea? Acei copii care nu iau bacul, nefiind in stare sa gandeasca ce-i asteapta in viitor sau ce nu-i asteapta deloc, nu sunt pe deplin vinovati intrucat o educatoare la gradinita are vorba asta cand e intrebata de ce copilul X e asa, Y nu poate fi asa? Ea ce raspunde? "Acum si dupa parinti, domne! Eu mai mult de atat nu pot sa fac." Asa ca profesorul isi face datoria la scoala cel mai probabil. Elevul daca nu e constient de ce are de facut pentru un viitor mai bun atunci trebuie sa aiba un parinte care sa-i deschida ochii. Dar daca parintele e unul la fel ca odrasla, ce pretentii sa mai ai? Examene s-au picat dintotdeauna, nu doar acum. Faptul ca cineva nu invata nu inseamna ca e Oana Zavoranu de vina ca a venit ea la Acces Direct sa se planga de viata ei sau chiar sa se laude. Si daca se promovau adevarate valori la TV crezi nu mai pica nimeni bacul? Da' sigur! Hai nu exagera! Am unii colegi manelisti in facultate care invata mai bine decat mine si da, e probabil cea mai grea facultate din tara, in domeniu.
Inteligenta n-are influenta directa din cultura.

| WR104 a răspuns (pentru Paulla):

Chiar daca ti-am votat raspunsul ca inteligent si folositor, prima parte a lui nu m-a satisfacut pe deplin laughing
Influentele de orice fel sunt foarte importante mai ales la un adolescent oricat de inteligent ar fi, intr-o societate atat de corupta si murdara e greu sa rezisti sa sa te gandesti doar la scoala

| Inferno explică (pentru Paulla):

"dar nu e nici pe aproape un element de bază."
nu cred asta. Cand copii vad la televizor atat de multi oameni fara bac care sunt considerati artisti si mari boieri ce sa se mai chnuie cu bacul.
Daca televizorul aduce o gramada de oameni fara cultura, dar cu bani si ii prezinta ca pe niste genii, atunci la ce mai e buna cartea, daca poti sa castigi bani furand cum fac toti?

| Inferno explică (pentru ContDeUtilizatpe15iulie2012):

Ma refeream la televiziune.
Televiziune spune ceva prin intermediul televizorului, iar guvernul ceva total diferit.
"Sunt copii care urmaresc la TV tot ce se poate, habar n-au parintii de ei, dar pot fi in stare sa invete si pentru scoala, examene"
Eu privesc in mare, tu te uiti la fiecare copil in parte.
Cui ii pasa ca unul a luat bacul, priveste efectul in mare.
Cati au picat si cati au luat bacul?
Ca mai exista si exceptii asta e altceva.
Mereu vor exista si exceptii, dar asta nu schimba cu nimic realitatea.
"Apoi, gandeste-te ca in ziua de azi nu mai e asa utilizat TV-ul. PC-ul e la putere."
Nu e asa. Poate e Pc-ul mai utilizat, dar puterea apartine televizorului. Tv-ul are influenta mai mare decat Pc-ul.

| Paulla a răspuns (pentru WR104):

De acord, e greu să-ţi menţii atenţia numai la şcoală(eu personal nu mă omor cu învăţatul -puţin spus-), dar nici nu e necesar. Materia e de nivel mediu, dacă te ocupi măcar puţin de şcoală ar trebui să poţi scoate peste 6.

| Inferno explică (pentru WR104):

Cu cat orasul este mai mare si mai modernizat cu atat influentele sunt mai mari.
La tara nu exista influente atat de mari cum exista in orase.

| Paulla a răspuns (pentru Inferno):

Elementele de bază sunt genetica, mediul în care trăieşte şi ce vede la părinţi. Din astea se pune baza personalităţii. Abia apoi urmează anturajul -care poate fi selectat de părinţii, în caz că plodul nu e în stare să şi-l aleagă singur- şi ce mai aude pe la şcoală şi pe la televizor.
Copiii văd la televizor anumiţi oameni fără bac care o duc bine, dar în acelaşi timp îl văd şi pe Vasile, de la colţul blocului care stă la cerşit. O poveste are mereu două feţe, cine nu le priveşte pe amândouă e sortit să piardă -mai ales când sunt amândouă atât de evidente-. Şi cum am spus şi-n răspunsul anterior, există părinţi, iar de minciuni te poţi elibera mai târziu. Dacă tot îmi răspunzi, ai putea la fel de bine să iei în considerare întreg răspunsul, nu doar o idee.

| WR104 a răspuns (pentru Inferno):

Da, ai dreptate.
La tara oamenii au treburi, sunt mai ancorati in realitatea de zi cu zi chiar si copii fac treburi pe langa casa, sunt mai aproape de natura, interactioneaza mai mult cu animalele si in zonele rurale nu prea au cablu sa vada 100 programe, in plus ai ce face la tara, sunt alte distractii in timp ce la oras practic traiesti intr-un mare televizor.

| Inferno explică (pentru Paulla):

"Elementele de bază sunt genetica, mediul în care trăieşte şi ce vede la părinţi. Din astea se pune baza personalităţii."
Asa este, dar adesea parintii nu au timp sa dea si o educatie serioasa copilului. Atunci copilul isi creaza personalitatea dupa alte modele fie ele din viata de zi cu zi sau de la televizor.
Tu ai dat o situatie tipica in care parintii educa copilul bine.
„urmează anturajul -care poate fi selectat de părinţii,"
Putin probabil sa vezi asa ceva.
"dar în acelaşi timp îl vede şi pe Vasile, de la colţul blocului care stă la cerşit." Esti chiar sigura ca-l vad? Sau daca-l vad, cati dintre ei relizeaza ca ar putea ajunge in situatia lui?
Ce spui e adevarat si posibil, dar nu este simplu. Multi nu realizeaza ca traiesc intr-o minciuna, unii realizeaza dar e mai simplu sa traiesti cu gandul ca o sa ajungi cineva decat sa inveti ca sa ajung cineva.

| Inferno explică (pentru WR104):

Asa e.
Daca Bucurestiul are influenta mare asupra tinerilor comparativ cu provincia, imagineazati America.
Pur si simplu in America fara niste principii solide nu poti supravietui.

| ContDeUtilizatpe15iulie2012 a răspuns (pentru Inferno):

PC-ul e la putere in sensul ca TV-ul nu prea mai e folosit. Eu nu ma mai uit la TV de cand am intrat la facultate si nici nu simt nevoia sa ma mai uit. Pur si simplu in weekend macar n-am ce vedea. Filme pot vedea la PC, stiri pot sa le vad/citesc tot pe net. La emisiuni de genul "Un show pacatos" sau "Acces direct" nici atat.
Un procent de 40 si ceva la suta inseamna promovabilitate la bac inseamna ca se poate domne! In acelasi sistem de invatamant. Nu dau eu vina pe TV, ci pe elev, pe parinte. Acestia sunt principalii vinovati orice ai zice tu! Nu mai da vina pe TV ca n-ai de ce! Daca suntem oameni inteligenti(educati de parinti si profesori) stim pe canal ne uitam sau nu ne uitam deloc.

| ContDeUtilizatpe15iulie2012 a răspuns (pentru Inferno):

Dimpotriva, influenta e mai mare in mediul rural intrucat acolo exista promovabilitatea cea mai mica, daca privim din punctul tau de vedere. Dintotdeauna a fost asa.

| stpu a răspuns:

Arunci vina pe o putere a statului care e controlata de partidele politice.
Problema nu se pune - De ce mass media promoveaza nonvalorile? - ci - Din cauza cui mass-media promoveaza nonvalorile? In prima situatie nu exista raspuns, pentru ca raspunsul il gasesti la a doua intrebare unde mass-media e un instrument de atac al partidelor politice, al oamenilor de afaceri sau, in general, al celor care-si permit. In situatia aceasta mass-media nu promoveaza nimic, ci manipuleaza. Pentru ce manipuleaza? In nici un caz ca sa nu ia 50% dintre elevi bac-ul laughing
Mass-media nu promoveaza, ci manipuleaza, asta dintr-un ordin politic sau de interes.
Caci e mult mai usor sa conduci un popor care are drept model pe Bianca Dragusanu, decat un popor care si-ar dori o cultura generala asemanatoarea lui Cartarescu, Plesu etc.

| harciog a răspuns:

Si daca incultura ar fi un zid care ne-ar opri, nu ar trebui spart si mers mai departe?

| Paulla a răspuns (pentru Inferno):

Înainte să faci un plod trebuie să te asiguri că îi poţi oferi toate alea de care are nevoie, inclusiv educaţie. Altfel nu-l faci. Acum, ştiu şi eu că regula asta nu se aplică la toată lumea, iar unii trântesc plozi în mod inconştient şi astfel oferă societăţii alte scursuri pe lângă alea deja existente. Oricum, prin ce vede la părinţi nu mă refer numai la educaţia în sine, când părintele vine şi-i spune copilului cei rău şi ce-i bine, mă refer şi la comportamentul părinţilor -nu numai faţă de el-. Dacă părinţii sunt violenţi, mari şanse ca şi copilul să fie violent la rândul său la maturitate.
Cât despre anturaj, e opţional să il selecteze părinţii, în caz că copilul respectiv e un dezastru. Un copil inteligent sau cu o educaţie bună nu trebuie monitorizat de aproape.
Sunt sigură că-l văd. Cel ce nu realizează nu are potenţial, e sortit să piardă aşa cum am spus şi-n răspunsul anterior. Dacă n-ar mai eşua nimeni, n-ar mai fi învingători.
'Multi nu realizeaza ca traiesc intr-o minciuna' Nu chiar atât de mulţi; ăştia sunt ăia orbi, fără potenţial.
'unii realizeaza dar e mai simplu sa traiesti cu gandul ca o sa ajungi cineva decat sa inveti ca sa ajung cineva. ' Asta se cheamă speranţă, e în firea omului. Speranţa în sine nu e dăunătoare, atâta timp cât te mobilizezi ca să ajungi mai bine. Ăştia care nu fac nimic, n-au potenţial de asemenea, pentru că sunt slabi, iar cei slabi sunt destinaţi să piardă.