| Maximus a întrebat:

Observ ca sunt multe intrebari referitoare la Dumnezeu, Rai, Iad, intr-un cuvant "suflete" trecute intr-o alta "dimensiune", "entitate", un spatiu de "reciclare" a omului de a deveni din ceea ce este de o perioada relativ scurta in comparatie cu existenta universului, in ceva ce intrece inimaginabilul, ceva incert care tine de domeniul fantasticului care de fapt ne face sa uitam faptul ca traim si ca ar trebui sa fim mandri de asta.
Acum, vin cu intrebarea : Va dati seama de gravitatea, greutatea acestor cuvinte pe care le rostiti cu atata usurinta si anume "Dumnezeu", "Rai", "Iad", "Suflet", "Dimensiune", "Entitate"?
Totusi daca ar exista viata dupa moarte, Rai, Iad, suflete trecute intr-o alta dimesiune, asa cum se presupune ca orice vietate are un suflet, sufletele animalelor/insectelor unde ajung? In Rai? De ce nu exista un sfant cu nume de caine? In Iad? A auzit cineva de vreun cal sau pisica vampir/ strigoi? De ce nu, poate in viitorul apropiat o sa fim "Bantuiti" de sufletul unei furnici moroi! Sunt crestin recunosc, dar nu suport sa vad oameni care folosesc cuvinte de o greutate care ar trebui foarte bine cantarite inainte de a fi rostite!

13 răspunsuri:
| AvalohAlyn a răspuns:

Deci referitor la animale si insecte, din cate stiu eu, ele nu au suflet nemuritor ci doar trecator, muritor, nu au sufletul ca al omului si nu exista pentru ele viata de dupa moarte ca la om.Asa ne invata crestinismul.

| Maximus explică:

Nicotine permite-mi sa te contrazic! Ce legatura are Anubis cu faptul ca nu avem animale pe care sa le veneram! Si faptul ca tu crezi sau nu in crestinism ma face total indiferent! Si ce e cu acel post scriptum? Cred ca mai degraba ar trebui sa ti-l adresezi tie! Care din intrebari este mai impertinenta: "Va dati seama de gravitatea, greutatea acestor cuvinte pe care le rostiti cu atata usurinta si anume "Dumnezeu", "Rai", "Iad", "Suflet", "Dimensiune", "Entitate"? " sau "Nu e chiar un "sfant" cum il numesti tu si nu are nume de caine, dar ai auzit de Anubis ( mitologia egipteana )?" Intrebarea mea sau a ta, avand in vedere faptul ca nu am numit un animal ca fiind sfant ci doar am enumarat cateva imposibilitati existentiale ce ar urma in continuarea vietii! Si te rog data viitoare nu mai face pe inteligentul/a ca nu iti merge cu mine! In rest numai bine!

| carminaburana43 a răspuns:

Poate totul nu e decit un vis.Visul nostru si al altor oameni, poate e Matrix, poate e altceva.Adevarul vom sti numai dupa ce murim sau poate nici atunci.Dorim sa credem, poate si credem.Cum ar fi lumea fara credinta? Fara culori? Fara muzica? Fara speranta?

| DorelSudoru a răspuns:

De ce sa nu le folosim sunt niste cuvinte ca toate celalante din dex ar fi urat sa nu le folosim pentru. ca am discrimina celelante civinte. Eu cred ca toata asta (d-zeu rai iad draci) e o poveste foarte frumoasa care a ajuns in lumea reala da doar in mintile unor oameni

| YourDailyApple a răspuns:

"De ce nu exista un sfant cu nume de caine? "
Nu e chiar un "sfant" cum il numesti tu si nu are nume de caine, dar ai auzit de Anubis ( mitologia egipteana )?
Asa este si cu mitologia crestina, desi crestinismul se vrea a fi religie monoteista ( cu un singur zeu ), sunt mai multi sinti si ingeri decat in toate mitologiile la un loc.
Eu nu folosesc cuvintele mentionate de tine ( iad, rai, entitate, zei, draci, laci etc. ) pentru ca... a da, NU CRED.
P. S. Daca nu esti in stare sa pui intrebari pertinente, abtine-te happy.

| YourDailyApple a răspuns:

@anonim, daaaaaaaaaaa
m-a plictisit teribil sad

| RUMBURAK a răspuns:

Daca esti crestin ar trebui sa stii ca animalele, insectele nu au suflet ca oameni.Simt durere, au sentimente(animalele). Dar atat. Odata cu moartea lor se termina si existenta constienta. Lectura obligatorie pe iarna:Biblia, Cartile parintelui Cleopa.

| Damian a răspuns:

Doar un incostient ar trai asa cum zici tu, fara sa se intrebe ce este la mijloc

| BurN a răspuns:

Mersi ca imi cam "furi" Intrebarea mea, care am pus-o acum 2zile.

| carmelita_3694 a răspuns:

Allan, unde scrie ca exista viata dupa moarte si ca sufletul este nemuritor? ca eu in biblie n-am gasit si asta e cartea de capatai a crestinismului.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nicotine te-ai saturat de contul teddy?

| manu_7954 a răspuns:

Doar oamenii ajung in rai / iad de aceea nu exista "sfant" cu nume de caine. E adevarat ca, cuvintele enumerate de tine si-au pierdut greutatea... mai ales cuvantul "iad" si-a pierdut valoarea...

| Indru a răspuns:

@Maximus dupa cum spui tu iti cam bati joc de religie cu sfantul caine si cu astea dar marog, iti raspund la intrebare. DECI! doar oamenii au suflet! tot ce e in jurul nostru animale, plante etc sunt energii! nu au suflet. DOAR OMUL ARE SUFET.