Ceea ce a spus este complet adevarat. Nu lua ceea ce inveti de exemplu la ora de istorie de bun, ca un lucru care sigur s-a intamplat asa cum se spune acolo. Iti dau un exemplu: moartea lui Hitler. Ce iti spune cartea de istorie si ce spune FBI-ul. Multe informatii sunt modificate. Apar teorii istorice, pareri contradictorii intre istorici la scara mare dar la noi astia care invatam de exemplu dupa un manual de istorie invatam ceea ce vrea invatamantul sa ne invete.
Normal că nu toate îs foarte adevărate, multe poveşti de acolo sunt şi editate doar să dea bine în cărţi sau articol.
Totul depinde de tine dacă crezi sau nu dar nu înţeleg de ce te-ai strofoca atât de mult să înţelegi istoria asta.
Partial adevarat. In proportie de ~70% cartile de istorie readu informatii reale, insa o parte de istorie este ascunsa de publicul larg.
De exemplu profesorul de istorie (pare un om invatat, inteligent) ne spunea ca prin 1.800 era posibila clonarea umana si unii deja o facea, dar nu ne-a dat mai multe detalii (nici nu l-am intrebat)...
Cred ca prietenul tau este fan al istoriei dacilor in general, si a istoriei Statului Dac in particular.
De ce cred asta?
Pentru ca acestia afirma cel mai des chestiuni legate de adevarul sau falsitatea unor etape istorice.
Nu stiu ce pregatire are prietenul tau, dar in ansamblu, Istoria este reala.
Nu te astepta ca la nivelul unor manuale de scoala sau liceu sa gasesti piatra filosofala, insa luand orice eveniment istoric important si mergand inapoi la izvoare, (arhive, inscriptii si alte genuri de documente), acestea arata din mai multe puncte de vedere, fix acel eveniment.
Cere-i amicului tau o speta, un exemplu de moment istoric falsificat, il urci aici si mai discutam.
Istoria este un pachet de minciuni despre evenimente care nu s-au intamplat, spusa de oameni care nu au fost acolo. (George Santayana)
Omul este ipocrit prin definitie logic ca e multa ipocrizie nu uita istoria este de partea celui care a castigat acel razboi etc nu vezi ca in prezent e multa minciuna, americani au mers in multe tarii cu minciuna de terorism si arme nucleare scopul lor find petrolu, francezi au urlat ca au fost omorati 21 da cand mergeau in tarii din asia si omorau nevinovati nu urla nici una, isi bati joc de mohamed si apoi mai si urli, fi sigur ca in istorie va scrie ce rai sunt arabi nu ca astia le-au omorat ei prima oara
Da.Timp de sute de ani oameni din cele mai inalte clase au incercat sa creeze un sistem informational asupra caruia sa aiba control total.Omul actioneaza in functie de I dei, concepte.Informatiile le formeaza, influenteaza.Au obtinut ce si-au dorit:Media.Copii dupa imaginile prezentate.