| AbeautifulMind a întrebat:

Ofer fundita!
Am avut astazi o lucrare la Filosofie in care trebuia sa dam noi o deifinite a "fericirii", si cum poti ajunge la aceasta :

Iar eu am scris asa: Daca ar fi sa definesc personal Fericirea, as spune ca este un puzzle imens format din mii de piese, oglindite intr-o infinitate.
Adica, dupa parerea mea, 'Fericirea' este un cuvant iluzoriu deoarece este indirect sinonim cu Perfectiunea. Nu trebuie sa fii perfect pentru a-ti trai visul, nu trebuie sa fii perfect pentru a primi ce-ti doresti, nu trebuie sa fii perfect pentru a face ceva bun, iar de aceea, nu este bine sa ne concentram toate puterile in gasirea 'fericirii' si in rezolvarea acestui puzzle deoarece ar dura o eternitate. Trebuie sa gasim un simbol al acesteia!
Simbolul fericirii si al acestui puzzle este 'comoara personala', acea comoara ce se afla in noi toti, acele calitati umane ce ne definesc. Adevarata fericire vine din interiorul nostru, din sufletul nostru, dar dorinta apriga de a o cauta in exterior nu te lasa sa o observi. Fericirea nu este o destinatie, este un drum.

Si am lasat si acest citat japonez la final " Daca vrei sa zbori ca un fluture, nu te zbate ca un cocos"
Ce parere aveti?

1 răspuns:
| Izabella_Anita_1993 a răspuns:

Părerea mea este că fiecare are o definiție proprie a fericirii, și nici unul nu e greșit. Da, fericirea adevărată vine din interior, dar unii găsesc un pic de fericire (sau mai mult) în lucrurile mărunte de zi cu zi, cum ar fi o ciocolata calda, un cer senin, sa vezi un bun prieten și sa te distrezi cu el/ea. Fiecare vede fericirea în felul propriu. Ai o interpretare foarte frumoasă, felicitări! Și dacă vrei inspirație sau sa vezi la ce ma refer eu, cauta pe internet seria "Happiness is..." happy.