Din cele mai vechi timpuri, omul a cautat confortul. L-a durut la basca de stele sau planete. Au existat si exceptii. Eu cred ca suntem doar niste limbrici ai universului, in cautarea altor limbrici.
Avem tot ce ne trebuie aici, dar nu putem (vrem?) sa avem grija de gradina asta faina. Oricum, consider ca cineva acolo in spatiu ne vegheaza, indiferent ca-i numim dumnezei/extraterestri/Michael Jackson.
Povesti,iar la ce vorbeste este povestitor nu ganditor. Spunea de aa cu avionu ca aparatu respectiv este facut sa pluteasca pe apa o ora, da asa o fi asta daca avionu planeaza pe apa, nu si daca cade ca un blovan, cum sa mai pluteasca daca avionu se izbeste necontrolat de apa? Deci batea cimpii.Ala vorba alora s-a pierdut, a avut atac de panica de mai stiu eu ce, si ala a fost a cazut ca bolovanu sa izbit de apa, avion mic ce sa mai gaseasca din el, nici surcele.Si extraterestrii aia al dracu cit is de stiu si eu avansnati nuami asa intinmplator erau vazuti, si rapeau oameni sa-i studieze.Pai frate daca vreau sa rapesc ii rapesc fara sa ma vada macar. Pina si un infractor din asta care rapeste oameni poate s-o faca fara sa-i vezi fata, iar extraterestrii aia asa is de idioti ca scapa si pot fi vazuti. Povesti de astea cred ca nici sugarii nu le mai cred, astea au fost odata cand lumea era mai naiba
"Nava misterioasă era luminată și în interiorul ei se puteau vedea ființe care semănau izbitor de mult cu niște oameni foarte înalți, fără culoare sau suflet." Asta da descriere.
De ce conceptul de "ființă extraterestră" trebuie să se rezume la niște chestii care au neapărat formă umană și sunt capabile să construiască nave cosmice pentru a se plimba pe diferite planete, și nu la niște râme care se târăsc pe o planetă oarecare, de exemplu?
Canalul ala e plin de aberatii, deci nu, nu cred. Tot ce face e sa traduca creepypasta-uri si sa le citeasca alaturi de niste imagini
Da, omul chiar a vrut din cele mai vechi timpuri sa cunoasca viata inteligenta in univers. Insa, sansele sunt foarte mici sa dam de ele chiar si acum, cu toata tehnologia asta "moderna". Nu spun asta pentru ca "nu ar exista viata inteligenta in afara de noi", dar pentru ca eu cred intr-o teorie mult mai acceptabila care raspunde la intrebarea "de ce nu am facut contact cu alte forme inteligente din universul observabil?"
Teoria spune ca toate civilizatiile din univers, cand au ajuns la un punct foarte avansat al inteligentei, au realizat ca degeaba exploreaza spatiul, gasind aceleasi lucruri din nou si din nou, in loc sa isi creeze ei singuri propriul lor univers cu tehnologiile realitatii virtuale. Si nu numai UN univers, ci mai multe. Practic fiecare individual ar avea propriul lor univers, cu toate lucrurile care si le doreste, toate conectate la un singur database, nimeni avand nevoie sa fie constient in lumea reala. Stiu ca tocmai am descris Matrix, dar teoria este una impresionant de credibila.
Cand si noi vom ajunge la inteligenta lor inimaginabila, vom realiza ca este o idee mai buna sa ne restrangem, in loc sa ne extindem. Deja facem progrese uimitoare cu VR, si de curand s-a reluat munca la procesoarele Quantum (de mii de ori mai puternice decat procesorul din PC-ul tau actual) care pot simula trilioane si trilioane de particule, care formeaza un intreg univers virtual.
Deci nu, nu cred ca vom gasi inteligenta prin spatiu. Daca vom gasi ceva "inteligent", cu navete spatiale si alte bullshit-uri, inseamna ca aceia nu sunt inteligenti, ca daca ar fi fost inteligenti si-ar fi creat fiecare un paradis propriu virtual.