Ratiunea ne diferentiaza de animale, si sentimentele de masinarii.
Daca nu iti asculti inima esti un robot si ranesti persoane, condus doar de instructiuni, nu mai poti fi numit om; daca nu iti asculti ratiunea o sa faci erori fatale in viata.
Nu iti spune sa nu ai o ratiune ci sa o poti controla. Ratiunea e buna dar nu in exces asta vrea sa sugereze de fapt. Este important sa mentii un echilibru intre ratiune si sentimentalism.
Pai daca nu pot face fata dragostei, dar apoi ratiunii. eu o numesc una din selectiile naturale moderne.
si inainte era frate dragoste, si mie mi-a placut de nu stiu cate profesoare in generala si liceu dar ajungeam acasa, ii dadeam in cap la maimuta de vreo 2 ori si imi trecea, nu ma suiam pe terasa blocului sa ma arunc.
Da,dar tot mintea le-a zis sa se sinucida.Noi avem in cap un judecator(vocea din cap) care ne zice incontinuu ca nu suntem buni de nimic sau suntem cei mai tari depinde ce fel de ego ai de inferioritate sau superioritate.De mici ne-a fost modelata mintea cu tot felul de prostii pentru a deveni niste sclavi cuminti care sa nu protesteze chiar daca sunt calcati in picioare care nu stiu ca sunt sclavi si ca viata ar trebui sa fie un chin si ca nu exista alta alternativa decat aceasta societate infecta in care toti oamenii sunt niste roboti.Trebuie sa ne trezim si sa ne dam seama ca am fost mintiti pentru a sluji moravurile a unor 1% din populatie care conduc lumea.
E invers dar chiar si ratiunea nu castiga intotdeauna adica nu toate lucrurile pe care tu le consideri intr un fel iti sunt impartasite si de altii
Ala care a scris asa ceva ori e tampit ori prost, ratiunea, logica sunt baza unei vietii gandite cu mintea
trebuie sa gandesti cat mai rational posibil si logic, sa fi sceptic in toate, sa te indoiesti de toate
Daca stam sa ne gandim un pic din punct de vedere obiectiv fata de viata si existenta, nimic pe Pamant nu e tragic. Nimic din ce facem nu e tragic, grav, bun, rau, nemaipomenit etc. Caracteristicile lucrurilor noi le punem, noi si numai noi li le dam. In Univers nu exista valente -bun-rau, frumos-urat, bogat-sarac etc. Lucrurile si evenimentele exista si atat. Noi le interpretam dupa prorpiile noastre credinte inradacinate, pareri s.a.m.d.
Si totul e relativ ..de ex. daca ascultam inima si facem intocmai ca ea poate avea un efect bun pentru noi si rau pentru ceilalti si invers. Iar daca ascultam de ratiune si facem ca ea se poate produce un efect rau pentru noi sau pentru altii si invers si asa mai departe.
Asa cum nu exista "normal" si nici "anormal" aceste fiind simple atribuiri ale mintii fiecaruia dintre noi.
In unele cazuri daca crezi ca trebuie sa pui si putin creieras sa rezolvi o problema pui si aici vine ratiunea. Cand simti ca acea chestiune tine mai mult de sentimente si mai putin de ratiune, in procente vorbind, atunci asculta sufletul. Nu se va insela. Iar daca se va insela vom mai invata ceva nou in lumea asta mare.
Numai bine!
RAY întreabă: