Poate.
Prin adaptabilitate.
Asta presupune ca un numar X de generatii si un numar Y de indivizi din fiecare generatie (unde Y este un numar mare, pentru asigurarea unui bagaj genetic suficient), sa renunte treptat, la lumina soarelui.
Mai presupune pierderea culorii pielii, aceasta devenind translucida, pierderea pilozitatii, a vazului, accentuarea auzului, a simtului tactil, mirosului, schimbarea perceptiei temporale si al ciclurilor noapte/zi, al ciclurilor de hranire, repaus, etc.
In mod practic, ai avea o noua rasa.
Dificil, dar posibil, intr-o lunga perioada de timp.
Simplu,presupunând că toată viață ziua dormi și noaptea ești activ, genele tale pentru culoarea pieli se vor transmite diferit la urmași. Also vedere va slăbi dar auzul și mirosul sunt mai puternice pe întuneric, sau o altă variantă e ca ochiul să se adapteze la întuneric.
Pentru ca asta s-a intamplat cu imensa majoritate a vietatilor care s-au adaptat la viata nocturna, la cele care nu au vazut niciodata soarele si nu au nevoie de el.
Eu am luat in calcul trecerea totala la acest fel de viata, fara nevoia de lumina solara, in genul vietuitoarelor din pesteri sau al creaturilor abisale, nu am adus in discutie traitul noaptea si dormitul ziua, fusuri orare sau programele de pe statia spatiala, pentru ca sunt irelevante...
M-am referit la o noua rasa de oameni, care sa nu mai depinda de soare, si acest lucru este posibil.
Nocturn, extrem.
Daca asta se poate, cu atat mai mult exista posibilitatea inversarii perioadei de veghe, noaptea, cu cea de repaus diurn.
Daca un animal este nocturn nu inseamna ca doarme toata ziua.
Pisicile de exemplu sunt animale nocturne care nu dorm chiar tot timpul zilei si au si blana, adica par si chiar daca vad mult mai bine noaptea decat ziua, nu inseamna ca si-au pierdut vederea. Acesta e numai un exemplu. De ce omul ar trebui sa isi piarda vederea, culoarea pielii si parul?
Irelevant pentru intrebare, de asta m-am dus la termenul "extrem", fara "fusuri" sau cicluri zi/noapte.
Altfel era banal, amaratii din Barrow Ak. cu noaptea lor de doua luni, putand sa fie socotiti lejer nocturni in aceasta perioada.
Ai o problema de intelegere?
Citeste intrebarea.
Raspunsul este: Da, poate.
Poate inversa ciclul repaus nocturn si starea de veghe diurna, poate deveni si exclusiv nocturn, fara a mai avea nevoie de lumina soarelui.
Mda...
Ai o problema...
Am citit intrebarea si acolo scrie doar daca omul poate deveni o fiinta nocturna, nu daca ar putea trai fara sa vada deloc lumina soarelui.
De asta cred ca de fapt tu ai o problema de intelegere
Chiar daca mai adaugi cate ceva la raspunsuri dupa aceea, tot degeaba.
Sunt persoane care lucreaza doar pe timp de noapte, iar ziua se odihnesc.
Asta insa nu inseamna ca au devenit nocturne. Mai repede sau mai tarziu vor avea nevoie si de lumina naturala a Soarelui.
In mai multe generati banuiesc ca sa-r putea adapta mai mult la viata nocturna, dar asta inseamna schimbarea ceasului biologic, de el vorbim, ala nu se poate schimba in timpul vieti si doar printr o mutatie genetica
Eu sunt ambele, dorm zi si si noapte, stau treaz cand si zi cand si noapte si nu am probleme cu metabolismul deloc.
Since, foarte sincer, ESTI PE DINAFARA
omul NU e o fiinta diurna, este o fiinta care se adapteaza la necesitati, daca lucrezi la schimul 3 o sa fii asa de diurn cat cuprinde, in plus NASA a "rezolvat" problema astronautilor care trebuiau sa fie treji cand era nevoie cu pur si FOARTE SIMPLUL: destula lumina cand trebuiau sa fie treji, moment in care mai devreme sau mai tarziu se adaptau
poate nu ai inteles, dar poate intelegi asta: un roman se duce in Los Angeles unde e ziua cand in.ro e noapte, SI SE ADAPTEAZA, din cauza ca acolo cand in.ro e noapte, deci intuneric, in LA e zi, deci lumina, poti sa spui cu mana pe PIPOTA ca a devenit fiinta nocturna?!?
Nocturn nu prea cred, se degenereaza din cauza lipsei de vitamina D3 de la soare. Nu e benefic. poate deveni doar o combinatie.
Cu somn bifazic-sau polifazic(pâna la doar 2ore dormite la 24h), cum dorm unele animalele. Din cate stiu e folosit in Arme si era de unii inventatori pentru a avea mult timp, si alte beneficii cum ar fi ciclu somn-verhe creierul uman ar avea nevoie doar de somnul cu vise, care dureaza 2h, iar restul cam stai cam degeaba in pat. Dar binenteles ca Nu toti oamenii se pot adapta si rezista la un asemenea stil de viata.
Cred ca trebuie sa aiba anumite probleme pentru a deveni nocturni, de exemplu insomnia e o boala, sunt multi care stau pana la 5 dimineata si se foiesc si apoi dorm ziua. Asta din cauza framantarilor, anxietatilor. Nu sunt oameni sanatosi fizic si nici psihic, cum plantele au nevoie de lumina, asa si noi. In tarile in care ploua constant si ziua e intuneric e rata cea mai mare de sinucidere.
anonim_4396 întreabă: