Atita timp cit este "eliberat"inseamna ca a ajuns la stadiul de supraom cistigindu-si libertatea dincolo de toate dorintele meschine pe care le-a transcens intelegindu-le perfect, le-a trait la rindul lui si, atentie, nu le-a lasat in urma ci pur si simplu au ramas singure.
Ba da ce intrebari puneti frate...
Normal ca e om ma ca doar n-o fi animal omg.
Buna intrebare! Uite, am o teorie, dorinta l-a creat pe om. Omul era un fel de maimuta si si-a dorit sa fie mai mult decat atat din momentul in care a inceput sa se inteleaga pe sine. Deci raspunsul este NU.
Da.
Nu cred ca daca omul este eliberat de dorinta, acesta pierde statutul de om.
Prin nastere isi castiga dreptul de a fi numit si considerat om. Dreptul acesta nu il poate pierde prin eliberarea de dorinta, de scop sau tel. Sper ca am inteles bine intrebarea ta.
Cand isi pierde scopul, drumul, omul trebuie sa si-l regaseasca, sa se regaseasca pe sine, nici vorba sa continue sa piarda, mai ales statutul de om.
Daca reuseste sa se regaseasca, sa isi revina, isi continua viata. Daca nu, ramane in starea in care e pana la sfarsitul vietii, dupa care, murind, isi pierde si statutul de om; eu percep moartea ca ceea ce opreste totul, din punct de vedere egocentric, fara viata, omul nu mai poate fi om, din punctul lui de vedere.
Deja vorbesc prostii... Scuze!
Raspuns rapid: in opinia mea, nu.
Pardon, la sfarsit vroiam sa spun da, mai este om.