| WhatheWow a întrebat:

Omul inteligent alege intotdeauna "calea" grea considerind-o o provocare iar prostul intotdeauna pe cea usoara, pentru el fiind si aceasta una grea!
Credeti ca e o afirmatie adevarata?

Răspuns Câştigător
| blueheart a răspuns:

Eu iti dau dreptate tie. Omul inteligent nu se multumeste cu o "cale" usoara pentru ca nu ar avea nicio satisfactie atunci cand isi va atinge scopul. Prostul va alege "calea" usoara pentru ca ii este indiferent daca ajunge sau nu la capat. Un om inteligent isi cauta intodeauna un tel mai inalt tocmai fiindca exista provocari si doar asa se va simti fericit si implinit. Omul inteligent va citi si cartea si filmul pentru a putea face o paralela intre ele. Prostul e posibil sa vada filmul dar e posibil sa nu faca nici asta. O sa puna pe cineva sa-l povesteasca.
Concluzia mea: afirmatia ta este adevarata.

14 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Gresit, prostul alege calea grea pentru ca nu-l duce mintea, inteligentul isi cauta mijloace pentru o cale usoara indiferent care e ea.

| WhatheWow explică (pentru Hombre):

Sint si asfel de situatii Hombre, ai dreptate dar in general lucrurile stau invers.

| Hombre a răspuns (pentru WhatheWow):

Nu uita ca o mana de destepti a evoluat material si spiritual palneta restul au fost si sunt caratori cu roaba.

| WhatheWow explică (pentru Hombre):

Da, dar ce puteau face fara "caratorii de roaba"?

| Hombre a răspuns (pentru WhatheWow):

O da-i in caprele mele acum, "si daca baba avea un coi era ministru de razboi"

| Arthur a răspuns:

Nu cred. În loc de prost poţi trece leneş. Prostul orişicum nu va sesiza diferenţa la intersecţii.

| Anonima264 a răspuns:

Buna!
Eu cred ca de fapt este invers.
O zi buna!

| WhatheWow explică (pentru Anonima264):

Poti sa argumentezi cu un exemplu?

| Chio9 a răspuns:

Eu unu' cred ca nu este nici macar o afirmatie. Da' s amai fie si adevarata.

Omul inteligent cauta calea usoara si rapida.

| WhatheWow explică (pentru Chio9):

Nu vreau sa te contrazic caci fiecare poate avea propria viziune despre viata dar vreau doar sa fac niste completari :
1. Postarea, dincolo de intrebare, nu e un status, un proverb sau o cugetare, nici macar un aforism; e doar o afirmatie, atita tot.
2. Poate ca nu stiai de ce am pus "calea" intre ghilimele sau poate nu ai observat dar nu se refera la drum.
3. Doua exemple : 1. Daca unui om inteligent si unui prost le prezinti o carte si un film facut dupa aceasta carte, cine crezi ca va citi cartea; care e calea mai usoara? 2. Daca prezinti unui prost si unui om inteligent niste informatii cine crezi ca le "inghite" fara sa incerce sa le verifice; in acest caz care e calea mai usoara?!

| Chio9 a răspuns (pentru WhatheWow):

Consider ca inteligenta are mai multe ramuri.

| Anonima264 a răspuns (pentru WhatheWow):

Da nu stiam.Mersi de completare!
1.Eu cred ca va citi cartea omul inteligent.
2.Prostul.

| WhatheWow explică (pentru Chio9):

Da are dar eu doar generalizam!

| redy04 a răspuns:

Hmm. in primul rand omul inteligent sta si compara ambele optiuni, si apoi elege care i se potriveste. Ar putea doar sa vada filmul si sa citeasca un rezumat de pe net. Si sa se descurce mai bine ca si "prostul" care a citit cartea. Depinde de situatie. Ceea ce incerc sa spun e ca. nu e valabila afirmatia de mai sus. Fiindca e gresit sa spui "indodeauna". E ca si cum ai spune ca tu mergi la masa intodeauna la aceeasi ora. ceea ce e gresit.