Daca consideri "a invata" un fenomen mai mult decat o simpla memorare,cum si este, de altfel, omul batran poate invata cel putin la fel de bine ca atunci cand este tanar.Va starui mai mult spre a intelege situatii,fenomene,experiente noi,dar,odata intelese cele invatate nu vor fi uita-te vreodata; fiindca, dincolo de nerabdarea inevitabila adolescentei, un batran va medita indelung la cele invatate si nu va trece usor la "altceva". Numai bine.
Oamenii nu-si pot controla mintea instant si nu o pot goli, s-o lase complet goala.In momentul ala ea ar deveni o sugativa a oricarei informatii, la orice virsta ar atinge omul. Mintea lui ramine plina si fara loc pentru alte informatii.
O data cu varsta omul isi pierde neuronii care sunt in numar imens la nou nascuti dar care mor si aceastia.Nu se inmultesc si de aceea omul invata mai greu la batranete decat in tinerete. Fundita daca am fost de ajutor; p
There is no age of learning.Toată viaţa înveţi.În general,băieţii învaţă mai multe lucruri când ajung la maturitate şi devin bărbaţi.Şi spun cu toţii că dacă ar fi gândit la momentul potrivit ce gândesc ei acum,ar fi putut realiza foarte multe lucruri...Dar de învăţat, înveţi toată viaţa, că nu e nimeni perfect.
Cred că te referi la învățareaprin experimentare, eu mă refer la memorarea informației, la capacitatea de captare a ei.
Repet,nu există vârstă pentru învăţare. Dacă vrei şi poţi, nu te opreşte nimeni.Cunoştinţele înseamnă cultură generală.Şi nu e nimic rău în a învăţa, indiferent de vârstă.O seară frumoasă.
Cand esti adolescent se zice ca inveti mai usor,dar eu consider ca daca ai vointa si muncesti sa ajungi cineva, poti invata la orice varsta, niciodata nu e prea tarziu.
Parerea mea este k pana la varsta adolescentei invatam toate lucrurile elementare, fara sa ne dam seama, pe la adolescenta le gandim logic... la varste mai inainteate,. deja neuronii se duc. de aceea capatam mai putine informatii, insa celel mai multe informatii omul le capata la varste si mai mici de 10 ani, imaginati'va un copil care invata primul lui cuvant, sau care invata sa mearga, si multe altele.
Odata cu inaintarea in varsta, capacitatea de memorare scade - teoretic. Practic, tinand cont de alimentatia oarecum mai sanatoasa pe care au avut-o batranii care inca mai traiesc si noi, generatia actuala, tind sa cred ca suntem sub nivelul lor din punct de vedere al capacitatii de memorare. Pe noi, ne-a distrus si Google-ul, nu doar conditiile ce tin de mediul in care ne-am dezvoltat. Trist, dar pare adevarat!
LisaJulie întreabă: