| scandinavia a întrebat:

Omul sa nu iubeasca nimic - va fi de neinfrant." (Chuang-tse)
Ce vrea sa spuna citatul?

11 răspunsuri:
kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Excelent citatul - ar trebui aplicat de toți bărbații care acum o ard efeminat și au senzația că sentimentele au altă valoare decât aceea de a te distruge lent dar sigur.

April
| April a răspuns:

Citatul vrea sa spuna ca,prin atasamentele sale,omul devine vulnerabil si e adevarat.Dar,etern si impasibil invingator, dincolo de bine si de rau, dincolo de bucurie ori tristete, mai ramane el om? Multe spun filosofii sau poetii, dar ma indoiesc ca pentru insusi cel ce a emis acest dicton constatarea aceasta este altceva decat o experienta utopica.Nemuritor si rece a ramas Luceafarul-ca sa readuc discutia pe meleaguri autohtone-dar a trebuit sa se retraga dintre semeni...

| Sentinel a răspuns:

Felul in care iubesc oamenii, este un fel pueril. Oamenii iubesc atasandu-se. Pentru oameni iubirea e totuna cu atasamentul. Ei incearca sa gaseasca implinirea atasandu-se de bunuri materiale sau de persoane. Ei au pretentia ca masina, casa, telefonul, banii, sau iubita sa ii faca fericiti. Deseori se intampla contrariul si apare suferinta. Cand nu iubesti atasandu-te, cand iubesti dand voie lucrului sau fiintei ce o iubesti sa fie ea insasi, cand ii oferi libertate totala, fara frica de a o pierde, putem vorbi de iubirea adevarata. Pana atunci, el va fi vulnerabil mereu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iubirea,de cele mai multe ori, atrage dupa sine si suferinta(intr-o anumita masura), iar suferinta te face vulnerabil.

| iKronstadt a răspuns:

Vrea sa spuna ca santajul emotional este cel mai eficace. Nu iubesti (sotie/sot/mama/tata/frati), nu patimesti!

| lolium a răspuns:

De cele mai multe ori, daca iubim pe cineva devenim mai buni, dar si mai slabi pentru ca suntem predispusi sa suferim pentru cei dragi, suntem dezamagiti atunci cand altii nu se ridica la inaltimea sentimentelor pe care le oferim in schimb Cand nu iubesti, nu iti pasa daca altii vor fi raniti si poti pune propriile scopuri si dorinte mai presus de toate, devenind astfel mai puternic Iubirea e doar o lege morala dupa care oamenii se ghideaza happy

| Domnisoaraindragostita a răspuns:

Eu cred ca vrea sa spuna asa; ca omul daca nu ar iubi nimic in viata ar face tot ce vrea si nimic nu o il impedice.Dar asa renunta la anumite lucruri pentru oamenii pe care ii iubeste. Sper ca ai inteles.

| Emmy125 a răspuns:

Vrea sa spuna ca atunci cand iubim devenim vulnerabili. Daca nu am iubi atunci nimic nu ne-ar putea infrange pentru ca am avea o inima de piatra care e indestructibila.

| DANyi a răspuns:

In momentul in care iubesti, apare suferinta in dragoste, iar asta te slabeste foarte mult. Daca esti indiferent, rigid, respingi usor astfel de dureri, care sunt destul de puternice, atunci nimic nu poate sa iti stea in cale. Numai bine!

| rotariurazvan a răspuns:

Daca ai iubit o persoana ai seziat probabil ca ai fi facut orice pentru ea, in unele cazuri lucruri nebunesti care ar face posibil faptul de ati pierde viata, deci ai lupta pentru perosana iubita. Daca nu iubesti pe nimeni nu ai pentru ce sa lupti, iar aca nu lucti nu risti nimic, de asta ar fi neinvins pentru ca nu siar asuma riscuri.

| aty200083775652 a răspuns:

Daca acesta nu tine la nimic, nimic nu ii va sta in cale, va fi de neinfrant.
Asta e parerea mea!