| T0T a întrebat:

Omul vi se pare o fiinta sociala sau asociala? Unii filosofi sunt de parere ca acesta traieste mai bine intr-un colectiv, cum ar fi Aristotel. Insa J.J.Rousseau avea o cu totul alta opinie:

"Dacă omul este o fiinţă socială (care se supune unei ordini sociale alături de semeni), oare este el în aceste condiţii fericit/nefericit? Nu, cu cât se îndepărtează mai mult de starea naturală, cu atât devine mai nefericit."

Deci care este opinia voastra? Dau funda celui mai elevat si bine argumentat raspuns.

Răspuns Câştigător
NOname
| NOname a răspuns:

Personal, cred că diferă de la om la om şi în funcţie de perioada de viaţă în care se află (în copilărie, de exemplu, oricât ar fi de interiorizat/singuratic de fel, nu ar avea cum să nu depindă de alţi oameni). Dar în general, fiecare îşi găseşte fericirea în ceea ce îl face să se simtă mai bine. Nu cred că ar fi corect să generalizăm.

6 răspunsuri:
| Mayar a răspuns:

Din punctul meu de vedere, omul inca din cele mai vechi timpuri si-a aratat natura umana de a socializa, formand triburi, comunitati. Mereu omul a cautat sa se integreze intr-o comunitate care ii parea corespunzatoare. Desi a trai in societate genereaza inegalitati intre indivizi, ea ofera posibilitatea individului de a se compara cu altii, lucru pe care l-a facut mereu, astfel posibilitatea de a-si recunoaste identitatea. Durerea si suferinta sunt necesare pentru un om 'mare'.

| RAY a răspuns:

Omul asta e format din 7 mld de indivizi a afirma ceva este o nebunie fiecare este cum la lasat mama natura, omul este o fiinta sociala, emotionala si are multe defecte care daca le descoperi il poti manipula usor pentru ca avem slabiciuni cu toti

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De la a socializa la a avea si prieteni e mereu o distanta lunga. happy
Se urmareste sa se spuna ca aceasta este cumva necesara, fiindca este cam imposibil de evitat. Nu toti ar fi fericiti socializand sau nefericiti nesocializand deloc. Depinde de om. Nu poti fi fericit/nefericit doar din atata lucru.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde.
Depinde de locul unde traieste, cand se naste si cu cine creeaza un om relatii.

Cum unora le place sa lucreze in colectiv inseamna ca nu le este pe plac singuratatea.
Pentru unii singuratatea este leac, pentru altii boala.

Nu cred ca exista un raspuns la intrebarea ta.

| Teardrop a răspuns:

Este o teorie la fel de penibilă ca şi cea cu pământul care e plat.

Cu întrebarea asta îţi vei răspunde la întrebare:
"Ar fi reuşit omul, o fiinţă fără putere fizică, fără colţi, fără gheare, fără viteză, fără capacităţi extraordinare de căţărare, care poate fi omorât uşor şi de muşcătura unui şobolan să supravieţuiască dacă nu s-ar fi organizar în societăţi?"

| Coloringthevoid a răspuns:

Uite un citat de Einstein:Este straniu că o fiinţă atât de cunoscută poate fi atât de singură. Ceea ce se întâmplă este faptul că acest tip de popularitate...constrânge victima într-o poziţie defensivă care induce la izolare.Cea ce a spus einstein este destul de interesant ca fiecare om cu cat este mai popular si cunoaste mai multi oameni cu atat e mai singur. Einstein a trait asta pe propria piele, asa ca o sa-i cred cuvintelewinking