"Oamenii prin esenţă sunt diferiţi, dar asta imi face tot oameni?" Daca esti diferit/a de mine, inseamna ca nu o sa mai fi om? O sa fii, dar unul diferit. Orice fiinta cu ratiune, putere de percepere si trairi sentimentale poarta denumirea de om si face parte din umanitate. Ca unii traiesc altfel momentele din viata, e cu totul altceva. Banala umanitate? De ce suntem banali, ca respiram acelasi aer cu regnul animal? Ar trebui sa ne mandrim. Ca tot veni vorba de esenta, la dracu, daca am intelege totul, ce s-ar alege de noi? Ce s-ar intampla cu progresul? El trebuie sa existe permanent pentru ca noi sa tindem mereu spre el. Daca le-am intelege pe toate, spre ce am tinde? Spre ratacire, cu siguranta.
Va veni o perioada cand omul o sa evolueze incat sa isi schimbe modul de gandire, o sa ingenuncheze natura, si o sa ne transformam in niste mini zei! dar prea multe putere duce la distrugere.si timpul a aratat asta de prea multe ori...
Probabil ca ai observat si tu ca oamenii sunt mai mult asemanatori decat diferiti. Intrebarea ta imi miroase a fascism si a "om nou".
Pai... omul este o adunatura de elemente chimice ce asezate in o anumita ordine se manifesta in asa fel incat devin un intreg cu sentimente cu blablabla tot ce cuprinde. Diferenta intre oameni apare de aici in colo, asa ca diferenta in gandire nu ii face pe unii mai putin oameni, iar pe altii mai oameni, oricat de mult ma simt eu extraterestru avand in vedere inteligenta mea iesita din comun (ce trist)
Lucrurile pe care le-ai enumarat tu aici nu pot clasifica de nimeni, in nici o ierarhie(poate doar superficial) pentru ca anume la aceste categorii oamenii sunt foarte diferiti, chiar unici.
Doi oameni pot privi acelasi lucru dar sa-l vada, sa il perceapa in mod diferit...asta e firea omului, de aceea exista individualitate
Ce fel de intrebare ii asta ca nu inteleg o boaba, vorbeste si tu mai pe romaneste.