Toata teoria este dedusa matematic. E normal sa avem suspiciuni cand idei atat de neobisnuite, precum stringurile, branele, alte 10 dimensiuni, sunt deduse in intregime doar prin interpretarea unor rezultate matematice.
Cine stie, poate asa ar trebui sa functioneze stiinta de acum in colo, sa arunce la nimereala variante si sa vada care ramane, care e consistenta.
Lucrurile s-au schimbat, acum 100 de ani puteam verifica aproape orice idee empiric, azi nu. Si daca vrem sa ne largim orizontul si mai mult trebuie sa schimbam modul in care cautam.
Este doar o teorie. nu este certa pana nu poate fi demonstrata. se si spune ca este un model matematic al carei formula este incompleta.
subiectul ma depaseste in mod clar insa din ce am inteles eu, are legatura cu string theory, cu care nu sunt de acord. pe scurt string theory se refera la faptul ca particulele sunt atat de mici incat pot fi reprezentate unidimensional, printr-o linie.
problema mea este ca teoria asta se raporteaza doar la perceptia omului asupra acelei particule.
E o teorie ca si celelalte. Nu e 100% adevarata insa e un punct de plecare. Ideea in sine mi se pare fascinanta sa existe 11 dimensiuni....cine stie.
Infernia întreabă: